Kitowy 18-55 USM ???

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • McBeth

Kitowy 18-55 USM ???

Witam.
    Kupiłem dzisiaj w końcu swój 350D:-D
    I mimo tego że czytam to forum od długiego czasu i wydawało mi się że jestem przygotowany do rozmowy ze sprzedawcą - ten kompletnie zastrzelił mnie pytaniem czy chcę kita z USM czy bez.
    OK wiem co to USM więc wybrałem tą wersję.
    I tu pytanie czy to od zawsze była ta wersja obiektywu w zestawie czy trafiłem na nowość?
    No i czy dobrze wybrałem?

Sorry jesli gdzieś już było ale nie znalazłem.
    Bateria się ładuje chyba będzie ciężka noc z aparatem i instrukcją obsługi:-D
  • Zakk Wylde
    Początki nałogu
    • 2006
    • 349

Witaj!

18-55 z UMS był zawsze dodawany do kompletu,,, Wg mnie dobrze wybrałes bo sam mam taki

Czy swoje zakupy robiłeś czasem na sławkowsiej 11? Jak tak to co sądzisz to sprzedającym

Zobacz czy czasem obiektyw nie jest zepsuty (tz. zrob zdjęcie np halodenu (jakiemuś silnemu punktowi światła) i zobacz czy nie ma wokół tego punktu tęczy), bo była seria UMS które nie posiadały powłok antyoblaskowych.

Bateria się ładuje chyba będzie ciężka noc z aparatem i instrukcją obsługi
    Jak co to możemy się spotkać przy piwie i wszystko sie wyjaśni co i jak (pochodze niedaleko Kraka )

Pozdrawiam i życzę sukcesów!
    sprzęt | | |

Komentarz

• scooter
      Uzależniony
      • 2005
      • 857

Z tego co wiem to usm był tylko z 300d ...

Komentarz

• emisiaczek
        Uzależniony
        • 2005
        • 548

i to w kraju wisni

Komentarz

• McBeth

Zamieszczone przez Zakk Wylde
          Witaj!

18-55 z UMS był zawsze dodawany do kompletu,,, Wg mnie dobrze wybrałes bo sam mam taki
          Cóż po pobieżnym przejrzeniu ofert z allegro widzę że wszystkie są bez USM
          Czy swoje zakupy robiłeś czasem na sławkowsiej 11? Jak tak to co sądzisz to sprzedającym
          Nie, kupiłem go dzisiaj w Trondheim(lepiej nie pytaj o cenę) ale czy coś jest nie tak z tym sklepem bo mam zamiar zamówić tam parę drobnostek? Czy tylko dziwny;-) sprzedawca?

Jak co to możemy się spotkać przy piwie i wszystko sie wyjaśni co i jak (pochodze niedaleko Kraka )
          Dzięki za zaproszenie ale narazie nie wykonalne...w Kraku bywam rzadko i tych piwek na ryneczku to chyba najbardziej mi żal:sad:

Pozdrawiam i życzę sukcesów!
          Dzięki, dwa sukcesy już są : naładowałem baterię i ZROBIŁEM ZDJĘCIE:-D :-D :-D

Komentarz

• McBeth

a propo: kity 30D też były USM i już bez możliwości wyboru

Komentarz

• yogi-bear
              Początki nałogu
              • 2005
              • 366

W 300D z black body był USM (wszędzie, w każdym kraju ) a z silver body zwykły. W 350D sprawa wygląda odwrotnie z tego co się orientuję. Taki sprytny marketing: brzydka (umownie brzydka) puszka + "lepsze" szkło.

Komentarz

• McBeth

Moja puszka, na szczęście należy do tych "ładnych"

Komentarz

• Zakk Wylde
                  Początki nałogu
                  • 2006
                  • 349

Zamieszczone przez McBeth
                  Nie, kupiłem go dzisiaj w Trondheim(lepiej nie pytaj o cenę) ale czy coś jest nie tak z tym sklepem bo mam zamiar zamówić tam parę drobnostek? Czy tylko dziwny;-) sprzedawca?
                  Sklep jest Ok ale ten sprzedawca który nie wie na jakim świecie żyje.... Jeszcze taki problem z tym sklepie jest ze jak coś zamówisz i on powie, że będzie za 3 dni to znaczy że za ok 7-9 dni przyjdzie zamówienie
                  sprzęt | | |

Komentarz

• ags
                    Bywalec
                    • 2005
                    • 185

Albo dzień wcześniej obieca solidny rabat, przyjdziesz z gotówką następnego dnia i dowiesz się, że sprawa zupełnie nieaktualna :/ (chciałem tam kupić drukarkę termosublimacyjną Canona i prawie się udało :/)
                    puszka, szkieko i błyskotka

Komentarz

• xarfax
                      Dopiero zaczyna
                      • 2006
                      • 42

ale wyjasnijmy teraz nurtujące mnie pytanie: czy z USM jest cena taka sama??? i które modele mają USM (które modele 350d). z tego co sięorientuje usm znacznie lepszy od tego zwykłego, ma cichszy i szybszy napęd. ale w których jest zestawach?

Komentarz

• Raff
                        Uzależniony
                        • 2005
                        • 778

Moim zdaniem ten qausi USM jest g***o warty. Mam takiego 28-80. Ciut cichszy, ciut szybszy i tak samo często AF się wywala. Ładniejszy jest (ten złoty pasek i napis ULTRASONIC ). Ale jak go kupić to raczej przy okazji.

Komentarz

• McBeth

Zamieszczone przez xarfax
                          ale wyjasnijmy teraz nurtujące mnie pytanie: czy z USM jest cena taka sama???
                          w moim przypadku cena była taka sama , po prostu miałem wybrać między wersją zwykłą a USM

i które modele mają USM (które modele 350d).
                          o ile się orientuję to jest tylko jeden model 350d...

z tego co sięorientuje usm znacznie lepszy od tego zwykłego, ma cichszy i szybszy napęd.
                          Tutaj Ci nie odpowiem jestem początkujący i nie mam porównania.

Komentarz

• xarfax
                            Dopiero zaczyna
                            • 2006
                            • 42

bo taj jak zauważył ktoś wczesniej - na allegro są same zwykłe, bez usm.

Komentarz

• McBeth

Zamieszczone przez xarfax
                              bo taj jak zauważył ktoś wczesniej - na allegro są same zwykłe, bez usm.
                              Ja zauważyłem, ale podkreślam ze swój zestaw kupiłem w Norwegii a jeszcze miesiąc temu w tym sklepie gdzie kupowałem na 100% nie było kitów z USM.
                              Najprawdopodobniej takie zestawy pojawiły się w sprzedaży niedawno i może po prostu jeszcze nie dotarły do Polski.

Komentarz

Pracuję...