Update Firmware W Aparacie
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
-
weisefrau
A to dlaczego? To że masz Maca w niczym nie przeszkadza. Wystarczy nowszy soft wgrać na jakimś innym komputerze z Windowsem na kartę pamięci i aktualizować soft bezpośrednio w aparacie.Komentarz
-
-
Jest nowy soft do 60D
instalować ?
Nie wiem czy warto...
Firmware version 1.0.8 incorporates the following fix.
1. Fixes a phenomenon in which captured images may become overexposed when using the camera's built-in flash or an external Speedlite in combination with the lenses listed below:*
a) EF300/4 L IS USM
b) EF28-135/3.5-5.6 IS USM
c) EF75-300/4-5.6 IS USM
d) EF100-400/4.5-5.6 L IS USM
Firmware version 1.0.8 is for cameras with Firmware Version 1.0.5. If the camera's firmware is already Version 1.0.8, it is not necessary to update the firmware.Komentarz
-
Jeśli nie posiadasz wymienionych obiektywów lub nie używasz lampy błyskowej, to nie ma potrzeby.
Sprawdź czy nie masz już tej wersji zainstalowanej.Komentarz
-
Wydaje mi się, że czasami chyba lepiej nie grzebać w C40D.
Przeczytałem kiedyś, że kalibrowanie AF w 40tce opiea się właśnie na programowym "poprawianiu" AF (jakieś dane wprowadzone w soft redukują FF/BF). Po zainstalowaniu nowego softu trzeba podobno robić znowu kalibrację AF. Piszę "podobno" bo nie sprawdzałem, a przez to co kiedyś przeczytałem o tym softowym kalibrowaniu boję się teraz uaktualniać soft tymbardziej, że AF kalibrowałem na Żytniej i jak dla mnie nie była to dość tania zabawa (122+przesyłka).>>>--------> założyłem sobie bloga <--------<<<Komentarz
-
Komentarz
-
To twoja decyzja...
Ja nie instaluje, nie mam tych obiektywów, poczekam może w następnym będzie coś ciekawszego.
pzdr5D, 15-30 3.5-4.5, 28 1.8, 50 1.4, 85 1.8, 180 2.8Komentarz
-
ale w czym jest problem? przeciez nie uwalisz nowego aparatu...
ja tam na bieżąco inslauje nowe firmware do ssowje 550 i nic się nie dzieje złego
przecież to jest soft od producenta, ale oczywście zgodnie z tym co napisał KUBAwo to jest Twoja decyzjaKomentarz
-
Ja swojego C 550D aktualizowałem już 2 razy, żadnych negatywnych skutków nie zauważyłem. A raczej warto aktualizować firmware, czasem poprawiają coś o czym potem nie piszą.Komentarz
-
W info do aktualizacji softu 40D do wersji 1.1.1 jest kilka punktów (na stronie oficjalnej). Nie wydaje mi się, żeby wypuszczali aktualizacje tylko dla tych 5 bodajże punktów. Myślę, że drobnych poprawek jest więcej.Komentarz
-
ja tez ostatnio updatowałem swojego 1ds i wszystko ok
nie bać się i zmieniać na nowsze 
pozdro"kto nie był buntownikiem za młodu, ten umrze świnią na starość..."Komentarz
-
-
Ja po upgradzie swojego 40D byłbym ostrożniejszy w tego typu wypowiedziach. Miałem 1.0.5., sprawdziłem "celność" AF na 3 szkłach, potem wrzuciłem 1.0.8., sprawdziłem, potem 1.1.1 i co ?
Wróciłem do 1.0.8 i jest lepiej niż w 1.1.1. (w tym było mydło)...Komentarz
Komentarz