obiektyw do 400-450 zł

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mikeqp
    Bywalec
    • 2006
    • 235

obiektyw do 400-450 zł

witan, szukam obiektywu --tak ok. 30-100 czy coś koło tego i cennik do 450 zł--mogą być używane tylko nie wime jakie są dobre optycznie-- zależy mi na jakości zdjęć może być bez AF, tylko żeby zdjęcia były jakościowo extra-do krajobrazów przeważnie.
  • Michal-Czuba
    Zablokowany
    • 2005
    • 356

Hmm ja za te pieniądze kupił bym bez zastanowienia Sonnara 135/3.5 ... ale skoro piszesz o krajobrazach, to może po prostu 50'tke 1.8 ?

Komentarz

• mikeqp
      Bywalec
      • 2006
      • 235

też nad tym myślałem ale raczej zależałoby mi na zoomie-- i takim żeby zdjęcia były jakościowo lepsze od KITa

Komentarz

• Robson01
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 1574

Pytasz o obiektyw do krajobrazu - czyli musi być szeroko, a nie wiadomo jaki masz aparat: analog, cyfrowy z cropem, FF. To bardzo ważne bo do analoga to wystarczy szkło od 24mm, ale już do cropa to raczej coś od 17mm.
        Canon
        Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Komentarz

• AdrianP
          Początki nałogu
          • 2006
          • 462

Do 400-500 zł nie znajdziesz lepszego jakościowego obiektywu od Kita, poza tym Kit jest idealny do krajobrozów, bo kto będzie robił cropy 100% na takich zdjęciach?
          pozdrawian=m
          Canon EOS 20D/bg-e2/Nikon DK-21M, Tamron 28-75/2.8, Canon EF 50/1.8, Canon EF 70-200/4 L, Canon EF-S 18-55 f/3.5-5.6, Canon Speedlite 430EX, Sandisk Extreme III 2gb and 1gb, Kenko Teleplus 300 Pro DG 1.4x

Komentarz

• mikeqp
            Bywalec
            • 2006
            • 235

mam canona 300D chcę do krajobrazu ale też taki zoomiasty(bardziej uniwersalny) by się przydał. zobaczę jeżeli nie znajdę żadnego konkretnego zooma to pewnie jakisz szeroki kąt-- a co byście szerokiego polecili żeby jakość była na wypasie

Komentarz

• snow
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 1145

Ef10-22, Ef17-40

Komentarz

• Michal-Czuba
                Zablokowany
                • 2005
                • 356

Zamieszczone przez snow
                Ef10-22, Ef17-40
                Tia, do 450 zł jak znalazł biore 2 aha - i pierwszy ef-S

Komentarz

• snow
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 1145

no miala być "jakość na wypasie" :wink:

A jak nie jakość na wypasie.... to trudno coś wybrać, pozostaje m42 :-) Chociaż tam chyba takie szerokie obiektywy to też drogie, plus ~40zł przejściówka. Bo żeby był AF to można w tych pieniądzach zapomnieć Nie lepiej było kompakta kupić?

Komentarz

• Robson01
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 1574

Zamieszczone przez Michal-Czuba
                    Tia, do 450 zł jak znalazł biore 2 aha - i pierwszy ef-S
                    Dobre:-D :-D :-D , to i może ja się załapę.
                    Canon
                    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Komentarz

• mikeqp
                      Bywalec
                      • 2006
                      • 235

jejku przestać mi się tu nabijać mam przejściówke na M42--mam jupitera 200mm i mój egzemplarz jest naprawdę super jakościowo, też szukam czegoś z M42;> niestety nei mam za dużo kasy więc pewnie znowu sie wspomogę porządną starą produkcją;!

Komentarz

• Michal-Czuba
                        Zablokowany
                        • 2005
                        • 356

Zamieszczone przez mikeqp
                        więc pewnie znowu sie wspomogę porządną starą produkcją;!
                        Oj ... z szerokokątnym szkłem m42 może być problem. Chyba że chcesz BARDZO szeroko to polecam Zenitara 16 mm fisheye, powinieneś się zmieścić w 400 zł . Z szerokich i łatwo-dostępnych szkieł pozostaje chyba tylko pentacon 29, ale on jakością nie poraża (przynajmniej te egzemplarze z którymi miałem do czynienia) a wręcz przypomina kita.

Komentarz

• snow
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 1145

Jak rozumiem: http://www.allegro.pl/item105510155_...on_2_8_20.html - ten jest poza twoimi możliwościami jak rozumiem?

28mm których na allegro jest sporo to troche jednak mało do krajobrazu jednak.

Niestety najtańszym rozwiązaniem pozostaje KIT.

Komentarz

• mikeqp
                            Bywalec
                            • 2006
                            • 235

naprawde? a nie ma jeszcze jakiś szkieł na M42 przy których widać różnicę kitową?? a co z Carl Zeissem?

Komentarz

• AdrianP
                              Początki nałogu
                              • 2006
                              • 462

Albo Peleng 8/3,5 troszkę drożej ale do lanscapów wystarczy
                              Canon EOS 20D/bg-e2/Nikon DK-21M, Tamron 28-75/2.8, Canon EF 50/1.8, Canon EF 70-200/4 L, Canon EF-S 18-55 f/3.5-5.6, Canon Speedlite 430EX, Sandisk Extreme III 2gb and 1gb, Kenko Teleplus 300 Pro DG 1.4x

Komentarz

Pracuję...