Osłona na monitor LCD do EOS'a 350D

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • krisss49

Osłona na monitor LCD do EOS'a 350D

poszukuję osłony na ekran LCD w 350D. chodzi mi o taką nakładkę jak w nikonie D50 białą, płaską z tworzywa sztucznego, może ktos wie czy dla 350D istnieje wogole taka i gdzie mozna ja dostac?

z gory dzieki za pomoc
    krisss
  • Jac
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 4813

google.pl albo allegro.pl albo http://canon-board.info/search.php
    Instagram

Komentarz

• krisss49

no wlasnie allegro, ebay itp przeszukalem i znalazlem tylko dla nikona, oficjalna stroa canona tez nie oferuje zbyt wiele ;-)

Komentarz

• Mac
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 2063

Jeśli dobrze pamiętam to znajdziesz to www.pstryk.pl lub www.sklepfotograficzny.pl (Kraków).
        Powodzenia.
        EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B

Komentarz

• Jac
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 4813

słabo szukasz ;-) http://www.allegro.pl/search.php?str...Mozilla-search
          Instagram

Komentarz

• piast9
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 3267

Nie ma do Canona takich osłon jak w Nikonie. Są tylko dziwne wynalazki z klapkami i daszkami. BTW, generalnie taka osłona nie jest do niczego potrzebna.
            650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Komentarz

• krisss49

Dzieki za pomoc, mam od tygodnia 350D i chcialem zabezpieczyc jakos LCD przed zadrapaniami, ale jesli nie ma takich nakladek jak w nikonie, tylko te smieszne rozkladane klapki to chyba sobie daruje

Komentarz

• AGO
                Początki nałogu
                • 2005
                • 351

... a temat walkowany po raz 20-sty ... przeszukaj forum i nie trac czasu, taka moja rada.

Komentarz

• Vitez
                  zło konieczne
                  • 2004
                  • 19804

Zamieszczone przez krisss49
                  Dzieki za pomoc, mam od tygodnia 350D i chcialem zabezpieczyc jakos LCD przed zadrapaniami

Przeczytaj np ten watek:
                  http://canon-board.info/showthread.php?t=3579

Nikomu jeszcze nie udalo sie zadrapac LCD. Oslona jest zbedna... nie liczac tych co wola sprzet popiescic i na gablotke postawic odkurzajac od czasu do czasu zamiast nim fotografowac

Komentarz

• czajna
                    Początki nałogu
                    • 2005
                    • 401

Ewentualnie naklej folie (znajdziesz na allegro) i po kłopocie...

Komentarz

• cat

Najlepiej kupić folię ochronną do Palma koszt około 10zł za arkusz. Starczy Ci na dwa ekrany. Ja mam taką folię już ponad rok. Nic się nie rysuje. Widać przez nią bardzo dobrze inny nawet nie widzieli że tam jest folia. Zerwać można w każdej chwili nie pozostawia kleju. Polecam.

Pozdrawiam
                      Nowy :-D

Komentarz

• AGO
                        Początki nałogu
                        • 2005
                        • 351

polecam folie ochronne niemieckiej f-my caru: http://www.caru-design.com
                        Sa naprawde krysztalowo przezroczyste, mam taka od ponad roku naklejona i sie trzyma (troche sie boki zrolowaly ale da sie zyc).

Komentarz

• mxw
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 2315

wczoraj dostałem cenniki z raysfoto i m.in. był tam dodany taki spam:

jak do nich wpadnę po filtry, to oblookam i przekażę wrażenia "zwolennikom ochrony najtwardszego elementu w 350D"
                          pozdro.,
                          m.

Komentarz

• Sibil
                            Bywalec
                            • 2006
                            • 183

ooo ciekawe. Muszę też do nich wpaść, dawno nie byłem. Na pewno będzie to lepsze niż ten badziewny rozkładany daszek

Yessphoto, obiektywnie

Komentarz

• AGO
                              Początki nałogu
                              • 2005
                              • 351

MARUMI pisze, ze oslony zabezpieczaja przed sladami, palcow, kurzu i rysami ... ale co chroni oslone przed kurzem i sladami palcow ?!?

a tak serio to ciekawe jak sie lepi to cos do lcd ?

Komentarz

Pracuję...