Akumulator do 350d - zamienniki

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • plodz1

Pytanie czy uzywacie zamienników akumulatora? jako backup np.
    Na allegro są nawet do 2000 mAh

Pytanie czy polecacie czy nie.

Pozdrawiam
    Plodz
  • Raff
    Uzależniony
    • 2005
    • 778

Zamienniki w "szukaj" i m.in.:

http://canon-board.info/showthread.p...ght=zamienniki

Ja wiem, że czasem trudno znaleźć ale tu użyłeś identycznego słowa-klucza.

Komentarz

• gwozdzt
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 5780

Zamieszczone przez plodz1
      Pytanie czy uzywacie zamienników akumulatora?
      Tak.

Zamieszczone przez plodz1
      Pytanie czy polecacie czy nie.
      Tak.
      Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• januszP.
        Uzależniony
        • 2006
        • 634

Często jest tak, że jakaś firmas w Chinach robi firmowe akumulatorki, ładowarki itp. I jedyną formą uzyskania zysku przez te firmy jest sprzedaż takich samych wyrobów ale pod swoją nazwą( nie firmową) Są one prawie w całości na tych samych podzespołach ale brak głosnej nazwy i znanego znaku obniża cenę i tym samym zysk. Dla porównania. ładowarki- vanson- forewer- energizer.Robi ta sama fabryka w Chinach w tych samych obudowach. Prawdziwe krzaki nie związane z produkcją dla dużych firm są nic nie warte. Prawdę mówiąc służy to tez marketingowi znanej firmy.Taka sytuacja o jakiej piszę związana jest z niewielkim ryzykiem dla uzytkownika ale za mniejszą kasę. Sam na własnej "skórze" sprawdziłem i kontynuję sprawdzanie używając bardzo długo i z zadowoleniem ładowarki vanson.
        sklep internetowy - baterie, akumulatorki, ładowarki, latarki, baterie słuchowe, żarówki, karty pamięci, everactive, eneloop, energizer, rayovac, duracell, panasonic, gp, xtar

Komentarz

• arturs
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 4196

Ja używam http://www.eltec.alpha.pl/produkty.php?id=5
          ten nb2-L 1300 szt.2 w gripie - działają bez problemu już parę miesięcy..

Pozdrawiam
          Artur Starz
          5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• Hipek
            Bywalec
            • 2005
            • 167

Zamieszczone przez januszP.
            Często jest tak, że jakaś firmas w Chinach robi firmowe akumulatorki, ładowarki itp. I jedyną formą uzyskania zysku przez te firmy jest sprzedaż takich samych wyrobów ale pod swoją nazwą( nie firmową) Są one prawie w całości na tych samych podzespołach ale brak głosnej nazwy i znanego znaku obniża cenę i tym samym zysk. Dla porównania. ładowarki- vanson- forewer- energizer.Robi ta sama fabryka w Chinach w tych samych obudowach. Prawdziwe krzaki nie związane z produkcją dla dużych firm są nic nie warte. Prawdę mówiąc służy to tez marketingowi znanej firmy.Taka sytuacja o jakiej piszę związana jest z niewielkim ryzykiem dla uzytkownika ale za mniejszą kasę. Sam na własnej "skórze" sprawdziłem i kontynuję sprawdzanie używając bardzo długo i z zadowoleniem ładowarki vanson.
            http://www.hurt.com.pl/?o=shpc&i=62
            I taki jest Biusness Świat.... płacisz a markę .... a jakość.....????:rolleyes:
            20D+BGE2, Canon EF 17-40 USM, Canon EF 24-105 USM IS, Canon EF 100-400 USM IS, EX 580

Komentarz

• fmagik
              Początki nałogu
              • 2006
              • 334

ja tez kupilem na allegro 1300 produkowane przez GP ?chyba i spisuje sie dobrze... lepiej niz ten ogginalny i to za 28zl a orginaly X10
              Canon EOS, Tokina, Tamron, SpeedLite, Quantuum, Yongnuo

Komentarz

Pracuję...