Oiektyw do fotografowania dziecka w cenie ok 350 PLN

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • maurycyj
    Coś już napisał
    • 2005
    • 92

Mam 300D z kitem (w cenie 150PLN jest nie do pobicia).
    Zoom jest przydatny np. do fot śpiącego dziecka (np. z nóżkami w górze )

Zanabyłem również dla testów Zeissa 135/3,5 (za ca 120PLN+50PLN przejściówka, na allegro trochę drożej). Wadą jest jego manualność (naaaapaaaawdę wolny AF ) i konieczność utrzymywania dużej odległości od obiektu (spacer), zaletą to, że "maleństwo" nie mówi "aba-aba" i nie puszcza się pędem do aparatu w celu otwierania i zamykania lampy - a przynajmniej nie od razu.
    Ponadto (co jest oczywiste) tak długa ogniskowa powoduje, że trzeba mieć dobre światło: no ale nadciąga lato . A po lecie może Tamronik ?

Pozdrowienia
    maurycyj

Komentarz

• JSK
      Początki nałogu
      • 2006
      • 318

Połowa rozpadów młodych małżeństw bierze się z następujących powodów:
      - mamusia przelewa 98% swego potencjału miłosnego na brzdąca, olewając autora;
      - tatuś przelewa 98% swojego podziwu na swe dzieło, olewając mamusię.
      Jak któraś ze stron się pokapuje w ciągo roku, to rozwód pewny.

To aluzja do zdjęcia nr 2.

Komentarz

• mxw
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 2315

Zamieszczone przez Michal-Czuba
        Przepraszam, ale jedno mnie gnębi - kilku z Was polecających 50/1.8 pisało o wolnym AF ... czy ja mam jakąś inną 50'tkę, czy po prostu jeszcze nie wiem co to AF w dSLR? Z Canonowskich obiektywów używałem 18-55, 75-300 III USM i 50/1.8, więc AF 50'tki wydawał mi się naprawdę ok. O czymś nie wiem?
        spróbuj zrobić ostrą fotkę dziecka biegnącego w twoją stronę w odległości 3-4 metry.

zakładając nawet, że światło masz dobre (np. 1/200 1:4), to wg mnie bez pierścieniowego USM nie masz się co składać
        pozdro.,
        m.

Komentarz

Pracuję...