Obiektyw do Canon 800d 2 psy i małe dzieci. Plener

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Godka
    • 2021
    • 3

Obiektyw do Canon 800d 2 psy i małe dzieci. Plener

Witam wszystkich
    Proszę o pomoc przy wyborze obiektywu.
    Jak w opisie body 800d, głównie chodzi o amatorska fotografie 2 dużych psów i małych dzieci w ruchu. Na podwórku, w lesie, na spacerach, nad wodą. Budżet do około 2000tys.zl Czy znajdę coś godnego uwagi do takich wytycznych w tym przedziale cenowym. Obecnie przy aparacie obiektyw kitowy.zdjęcia chciałabym robić z ręki spontanicznie bez konieczności używania statywu
  • Godka
    • 2021
    • 3

Odp: Obiektyw do Canon 800d 2 psy i małe dzieci. Plener

Z informacje, które samej udało mi się wyszukać pod uwagę biorę 2 obiektywu Canon 85mm 1.8 oraz 55-250mm, do tego drugiego przekonuje mnie stabilizacja.

Komentarz

• michalab
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 1580

Canon 85mm f1.8 się nada, ale w pewnych sytuacjach przyda się też coś szerszego np. EF-S 24mm f2.8 STM
      Zapraszam

Komentarz

• K_f
        Coś już napisał
        • 2018
        • 62

Zamieszczone przez michalab
        Canon 85mm f1.8 się nada, ale w pewnych sytuacjach przyda się też coś szerszego np. EF-S 24mm f2.8 STM
        Wg mnie Canona 24-105 L, jest stabilizacja, świetna jakość i jest uniwersalny.
        Np:
        OLX.pl to darmowe ogłoszenia lokalne w kategoriach: Praca, Dom i Ogród, Elektronika, Moda, Rolnictwo, Zwierzęta. Dla Dzieci, Sport i Hobby, Muzyka i Edukacja, Usługi i Firmy. Szybko znajdziesz tu ciekawe ogłoszenia i łatwo skontaktujesz się z ogłoszeniodawcą. Na OLX.pl czeka na Ciebie m.in. praca biurowa, mieszkania, pokoje, samochody. Jeśli chcesz coś sprzedać - w prosty sposób dodasz ogłoszenia. Chcesz coś kupić - tutaj znajdziesz ciekawe okazje, taniej niż w sklepie. A wszystkie te ogłoszenia bez konieczności zakładania konta. Sprzedawaj po sąsiedzku na OLX.pl

Może wystarczyło by też na 50 1.8 STM.

OLX.pl to darmowe ogłoszenia lokalne w kategoriach: Praca, Dom i Ogród, Elektronika, Moda, Rolnictwo, Zwierzęta. Dla Dzieci, Sport i Hobby, Muzyka i Edukacja, Usługi i Firmy. Szybko znajdziesz tu ciekawe ogłoszenia i łatwo skontaktujesz się z ogłoszeniodawcą. Na OLX.pl czeka na Ciebie m.in. praca biurowa, mieszkania, pokoje, samochody. Jeśli chcesz coś sprzedać - w prosty sposób dodasz ogłoszenia. Chcesz coś kupić - tutaj znajdziesz ciekawe okazje, taniej niż w sklepie. A wszystkie te ogłoszenia bez konieczności zakładania konta. Sprzedawaj po sąsiedzku na OLX.pl

Idealny zestaw na takie potrzeby.
        Ostatnio edytowany przez K_f; 59762.
        K.F. Pozdrawiam

Instagram
        InstagramII

Komentarz

• Bangi
          Moderator
          • 2010
          • 5499

Stabilizacja nie ustabilizuje Ci psów i dzieci, które są ruchliwe.

Nie wiem jakie kadry Ci się marzą, ale jak bym sugerował Canon EF-S 17-55 2.8 IS (to taka "L-ka" bez czerwonego paska dedykowana do cropów) + 85/1.8, wiem że powyżej budżetu, ale gdyby poszukać używek, to nie tak bardzo.
          Ostatnio edytowany przez Bangi; 34794.
          SAMOLOTY CB
          SAMOLOTY lotnictwo.net
          SAMOLOTY OBRÓBKA Tutorial

Komentarz

Pracuję...