Ef 16-35mm vs 24-70

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kate31
    • 2021
    • 7

Odp: Ef 16-35mm vs 24-70

Ok dzięki za swoje doświadczenia... To się ceni?nie zmienię 6d na inny przynajmniej narazie... To co radzisz do 6d aby było git??

--- Kolejny post ---

Ten 50mm że światłem 1.4 jest super... Ale brakuje mi szerszego kąta..podróżuje bardzo dużo... I niestety 50 nie zawsze zdaje egzamin... Choć jest świetnym szkłem..

Komentarz

• Kate31
      • 2021
      • 7

Może polecicie coś innego? Potrzebuje coś 'uniwersalnego'... Jeśli tak to można nazwać i z dobrym światłem..? Coś nie mogę się zdecydować na ten 24-70.. Moze kolega ma rację i nie będę takiego klocka potem nosic... ? Razem z korpusem będzie 1.5kg..

Komentarz

• robcio
        Początki nałogu
        • 2020
        • 403

Niestety szkła do lustrzanek pełnoklatkowym generalnie nie należą do najlżejszych, a już zwłaszcza jasne szkła.
        To samo z zoomami, zoomy klasy f2.8 swoje ważą tutaj tabela porównania kilku pasujących do twojej 6d (https://www.the-digital-picture.com/...spx?News=19056)

Natomiast jeśli 1,5 kg to dużo do noszenia pozwolę sobie poddać w wątpliwości sensowność dalszego rozwijanie systemu pełnoklatkowego.

Komentarz

• robertskc7
          Pełne uzależnienie
          • 2010
          • 1513

Jak chcesz lżej i coś mniejszego, to musisz zmykać do konkurencji. Sony a7III plus Tamron 28-75 2.8 rozwiąże Twój problem. Albo system oparty na matrycy APSC.
          www.robertzbiec.pl

Komentarz

• mkamelg
            Pełne uzależnienie
            • 2012
            • 1270

Zamieszczone przez Kate31
            Ten 50mm że światłem 1.4 jest super... Ale brakuje mi szerszego kąta..podróżuje bardzo dużo... I niestety 50 nie zawsze zdaje egzamin... Choć jest świetnym szkłem..
            Zamieszczone przez Kate31
            Może polecicie coś innego? Potrzebuje coś 'uniwersalnego'... Jeśli tak to można nazwać i z dobrym światłem..? Coś nie mogę się zdecydować na ten 24-70.. Moze kolega ma rację i nie będę takiego klocka potem nosic... Razem z korpusem będzie 1.5kg..
            Anita Sadowska od momentu zakupu kilka lat temu EOS 5D Mark IV praktycznie nie odpina od niego EF 24-70mm f/2.8L II USM.

Sprawdzi się w domu:

Sprawdzi się na wakacjach:

Ten model obiektywu sprzedawany jako używany można już spokojnie kupić za nieco ponad 5000 zł. Podpięty pod 6D to jakieś 1560 g (wagi znalezione w wyszukiwarce Optyczne.pl), plus jakaś lekka torba z czymś do przegryzienia, popicia i jakimiś innymi pierdołami powiedzmy 1000 g da razem 2560 g.

Jak ma być lekko i szeroko, to do tego swojego "50mm że światłem 1.4" dokup sobie może obiektyw EF 28mm f/2.8 IS USM?

https://www.optyczne.pl/index.html?p...0&moc=0&sort=# (czyjaś ocena)

https://www.flickr.com/photos/mkamel...57714312666407 (moje zdjęcia)
            Ostatnio edytowany przez mkamelg; 44639.

Komentarz

Pracuję...