EOS 5D MARK III - filmowanie z drona

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rasz
    • 2017
    • 2

EOS 5D MARK III - filmowanie z drona

Cześć,

od niedawna latam dronem. Nagrywam filmy Cnonem EOS 5D Mark III. Niestety nie mam możliwości korygowania ostrości podczas lotu. Filmy raz wychodzą w bardzo dobrej jakości, czasem w słabszej, a jeszcze czasem to już w ogóle nic na nich nie widać. Może macie jakieś pomysł jak ustawić aparat, żebym zawsze filmował w maksymalnej rozdzielczości. Szukałem w instrukcji, grzebałem w ustawieniach, ale niewiele to pomogło.
  • Gredyns
    • 2017
    • 1

Odp: EOS 5D MARK III - filmowanie z drona

No to musisz jakoś to dostosować na ziemi ja polecam drona z wbudowaną kamerą bo możesz przy pomocy smartfona zmieniać wszystkie parametry foto i video. A powiedz mi jaki jest łączny koszt uzyskania licencji na latanie takim dronem ? bo też się zastanawiam.
    http://fotom.com.pl/

Komentarz

• rasz
      • 2017
      • 2

Zamieszczone przez Gredyns
      No to musisz jakoś to dostosować na ziemi ja polecam drona z wbudowaną kamerą bo możesz przy pomocy smartfona zmieniać wszystkie parametry foto i video. A powiedz mi jaki jest łączny koszt uzyskania licencji na latanie takim dronem ? bo też się zastanawiam.

Sprzęt mam taki, że już nic innego nie da rady podpiąć pod gimbala...

Kurs kosztuje 1600 - do 5 kg i 2400 do 25 kg. Ja robiłem we Wrocławiu, ale chyba ceny są porównywalne wszędzie. Koszt egzaminu i licencji to 301 zł. Trzeba jeszcze zrobić badania lekarskie koszt około 250 zł. No i obowiązkowe jest OC na drona. między 200 a 500 rocznie.

Komentarz

• zdebik
        Pełne uzależnienie
        • 2013
        • 4087

Zamieszczone przez rasz
        Kurs kosztuje 1600 - do 5 kg i 2400 do 25 kg. Ja robiłem we Wrocławiu, ale chyba ceny są porównywalne wszędzie. Koszt egzaminu i licencji to 301 zł. Trzeba jeszcze zrobić badania lekarskie koszt około 250 zł. No i obowiązkowe jest OC na drona. między 200 a 500 rocznie.
        Chwila, czyli jesli przywioze Mavica do Polski to nie moge nim latac bez licencji i ubezpieczenia?
        https://500px.com/Rafal_S

Komentarz

• rafels3
          Początki nałogu
          • 2008
          • 454

legalnie? nie

Komentarz

• Tom77
            Pełne uzależnienie
            • 2008
            • 2875

Zamieszczone przez rafels3
            legalnie? nie
            Na pewno nie ?

Komentarz

• kmeg
              Pełne uzależnienie
              • 2009
              • 1535

Zamieszczone przez Tom77
              Na pewno nie ?
              Na pewno. Mavic wazy więcej niż 600gr. Dochodzą do tego jeszcze sprawy gdzie (np strefy). Czasy latania czym się chce i gdzie się chce już dawno minęły.
              Ostatnio edytowany przez kmeg; 27712.
              Galeria na CB
              http://500px.com/piotrtracz

Komentarz

• Tom77
                Pełne uzależnienie
                • 2008
                • 2875

Zamieszczone przez kmeg
                Na pewno. Mavic wazy więcej niż 600gr. Dochodzą do tego jeszcze sprawy gdzie (np strefy). Czasy latania czym się chce i gdzie się chce już dawno minęły.
                Faktycznie waga...

Komentarz

• poszukiwacz2006
                  Uzależniony
                  • 2007
                  • 824

Zamieszczone przez zdebik
                  Chwila, czyli jesli przywioze Mavica do Polski to nie moge nim latac bez licencji i ubezpieczenia?
                  To zależy gdzie. Nie tak do końca bez licencji i ubezpieczenia nie można latać wspomnianym Mavicem. Nowe przepisy wprowadzone w ubiegłym roku rozróżniają obecnie loty komercyjne od lotów - nazwijmy je- amatorskich. O ile w przypadku tych pierwszych faktycznie trzeba posiadać niezbędne uprawnienia i spełnić inne wymagania, to już w tym drugim przypadku niekoniecznie. Z tym, że wówczas pozostaje nam latanie nad tzw. "krzakami" z dala od zabudowań i osób. Polecam w tym temacie chociażby stronę swiatdronow.pl. Pozdrawiam
                  Ostatnio edytowany przez poszukiwacz2006; 13275.
                  Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
                  hobbystycznie - brak czasu niestety :-(

Komentarz

• zdebik
                    Pełne uzależnienie
                    • 2013
                    • 4087

Zamieszczone przez poszukiwacz2006
                    To zależy gdzie. Nie tak do końca bez licencji i ubezpieczenia nie można latać wspomnianym Mavicem. Nowe przepisy wprowadzone w ubiegłym roku rozróżniają obecnie loty komercyjne od lotów - nazwijmy je- amatorskich. O ile w przypadku tych pierwszych faktycznie trzeba posiadać niezbędne uprawnienia i spełnić inne wymagania, to już w tym drugim przypadku niekoniecznie. Z tym, że wówczas pozostaje nam latanie nad tzw. "krzakami" z dala od zabudowań i osób. Polecam w tym temacie chociażby stronę swiatdronow.pl. Pozdrawiam
                    Dziekuje, poczytalem i nic tylko sie pociac, z tymi licencjami badaniami etc.
                    https://500px.com/Rafal_S

Komentarz

Pracuję...