nie wytrzymałem .... inne forum

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Silent Planet
    Uzależniony
    • 2004
    • 832

Hmm... gdyby ktoś mi powiedział, że matrycę FF mogę sobie wsadzić, to chyba bym go zabił śmiechem.
    Przecież to ignorancja!

Wiem, że megapiksele to można sobie o kant potłuc, bo to faktycznie tylko do dużych odbitek się liczy, zgadzam się... ale do cholery ciężkiej, crop to dla wielu jest ograniczenie i powód nie kupowania cyfry!
    is SILENCE
    "Enjoy the silence."
    ---
    Wróciłem...!
    analog & digital / black & white / calm & easy...

Komentarz

• incuba

Witam...

Bardzo ciekawa dyskusja na wysokim poziomie jak to Pikczer określił.

Wykładnikiem wiedzy jest zdjęcie... a nie to co mamy w stopce... w

Waszych stopkach niesowita ilość pięknego czarnego sprzętu. Myślę, że nie będę zawiedzony równie pięknymi zdjęciami.

Nawiązyjąc do tematu:

Popmart
      "ja wiem że zdięcia nie body robi tylko szkło i fotograf ale bez przesady ...

jestem porazony kompetencjami tych profesjonalistów ...."

chętnie zobaczę co masz do pokazania na obrazku.

Polecam najpierw wymagać od siebie później od innych...

Pikczer:

"Tragdia, rozwazania sa na najwyzszym poziomie "

zapewne na takim poziomie jakie są Twoje prace?

Gonzo44
      :

"Chwała naszym moderatorom. Niech nikt nie waży się powiedzieć na nich

złego słowa bo dostanie linkiem do tego forum żeby się sam przekonał o

przepaści w jakości wypowiedzi.
      "

Przepaść w jakości?...
      pokaż zdjęcia, pogadamy o jakości

Pozdrawiam.

Komentarz

• Tomasz Golinski
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 8623

Już wiem, czemu u nas nie ma takich dyskusji: u nas są praktycznie sami onaniści
        30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
        Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• -=Festyk=-
          Uzależniony
          • 2005
          • 666

Ale czemu wszystko sprowadzasz do zdjęć?Przecież popmartowi chodził chyba o obeznanie ludzi z tamtego forum w tematach technicznych,a nie podważał jakości ich zdjęć.Chyba,że ja czegoś nie rozumiem

||Galeria

Komentarz

• Czacha
            fotograf
            • 2004
            • 4868

Ja tez nie lapie co ma wrazliwosci i umiejetnosc fotografowania do posiadania dobrego sprzetu czy tez znajomosci danego tematu?

Text "pokaz swoje zdjecia" jest gozej niz dziecinny i ponizej poziomu.
            https://www.piotrczechowski.pl

Komentarz

• minek
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 1386

Chodzi chyba o to, że tam na forum wszyscy jakby nie rozumieją o co chodzi.
              Znaczy był tu kiedyś taki gość o cholernie trudnym nicku, który cały czas zacięcie bronił swojej opinii o wyższości 350d nad 20d. I tam widocznie większość dyskutantów ma podobne poglądy.

Komentarz

• popmart
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 1721

Zamieszczone przez -=Festyk=-
                Ale czemu wszystko sprowadzasz do zdjęć?Przecież popmartowi chodził chyba o obeznanie ludzi z tamtego forum w tematach technicznych,a nie podważał jakości ich zdjęć.Chyba,że ja czegoś nie rozumiem
                poniekąd chodziło mi o jakość dysputy ... i argumentów

Komentarz

• Publius

No fakt... nie ma co tutaj sie klocic

To najwyrazniej jest forum ludzi zajmujacych sie sprzetem, a nie robieniem zdjec. Nie wzialem tego z powietrza, bo w stopkach sa odnosniki do Waszych najlepszych fotografii. O ile nie pomylilem fotografii z testami nowego sprzetu

A tak btw to zauwazylem, ze warszafka jak zwykle wszystko najlepiej wie

Poza tym - smieszne jest komentowanie Bona i jego tworczosci, bo nawet mu do piet technika i doswiadczeniem nie dorastacie.

Milego sprzetomacania zycze

Zamieszczone przez Venio
                  buehehe co to znaczy wykorzystac pelne mozliwosci matrycy? czegos nie wiem? :>
                  prawdopodobnie to, ze porownujac sprzet oraz fotki jakie niektorzy z tego forum maja w stopce mozna dojsc do wniosku, ze nie warto bylo wydawac tylu pieniedzy na piekny czarny sprzet jak kolega wspomnial. takie same fotki zrobilaby cyfrowa malpa lepszej jakosci. i tyle. wiec po co sie przescigac w kupowaniu coraz lepszego sprzetu skoro jakosc fotek stoi w miejscu? trzeba bedzie jeszcze troche poczekac, zeby aparat sam myslal i robil zdjecia za nas.

PS: nowe = lepsze?
                  Ostatnio edytowany przez Gość; 3849.

Komentarz

• gonzo44
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 1304

Zamieszczone przez Publius
                    Poza tym - smieszne jest komentowanie Bona i jego tworczosci, bo nawet mu do piet technika i doswiadczeniem nie dorastacie.
                    Ale za to kulturą bijemy go na głowę i oto w mojej wcześniejszej wypowiedzi chodziło.
                    Moje zdjęcia na CB

Komentarz

• mmsza
                      Zablokowany
                      • 2005
                      • 514

To najwyrazniej jest forum ludzi zajmujacych sie sprzetem, a nie robieniem zdjec. Nie wzialem tego z powietrza, bo w stopkach sa odnosniki do Waszych najlepszych fotografii. O ile nie pomylilem fotografii z testami nowego sprzetu

A tak btw to zauwazylem, ze warszafka jak zwykle wszystko najlepiej wie

Milego sprzetomacania zycze

prawdopodobnie to, ze porownujac sprzet oraz fotki jakie niektorzy z tego forum maja w stopce mozna dojsc do wniosku, ze nie warto bylo wydawac tylu pieniedzy na piekny czarny sprzet jak kolega wspomnial. takie same fotki zrobilaby cyfrowa malpa lepszej jakosci. i tyle. wiec po co sie przescigac w kupowaniu coraz lepszego sprzetu skoro jakosc fotek stoi w miejscu? trzeba bedzie jeszcze troche poczekac, zeby aparat sam myslal i robil zdjecia za nas.

PS: nowe = lepsze?
                      O!!!!!!!!! Troll!!!!!!!!! :grin:
                      Kto go podkarmi, fajnie się zaczyna?

Komentarz

• Publius

Zamieszczone przez gonzo44
                        Ale za to kulturą bijemy go na głowę i oto w mojej wcześniejszej wypowiedzi chodziło.
                        a gdzie Ci ublizyl? Moze jakis przyklad? z reszta odchodzimy od meritum...

Komentarz

• akustyk
                          gajowy
                          • 2004
                          • 12226

nie pomyliles. to jest forum sprzeto-onanistyczne.

ale chocby z tego powodu to tutaj przede wszystkim bym szukal opinii o sprzecie. a ze sa one czesto oderwane od fotografii innej niz kart testowych... to juz jest wpisane w definicje, poniekad

ujmijmy to w ten sposob: mam na ten temat nieco odmienna opinie. to dobre portfolio, ale z tymi argumentami o niedorastaniu do piet to troche nie bardzo.

nie zapominaj, ze zdjecia to nie tylko warsztat i doswiadczenie. to tez wrazliwosc.. last but not least: to co sie jednemu podoba, innemu wcale nie musi. dlaczego zakladasz, ze portfolio wskazanej osoby mnie powalilo?

prawdopodobnie to, ze porownujac sprzet oraz fotki jakie niektorzy z tego forum maja w stopce mozna dojsc do wniosku, ze nie warto bylo wydawac tylu pieniedzy na piekny czarny sprzet jak kolega wspomnial. takie same fotki zrobilaby cyfrowa malpa lepszej jakosci.
                          prawda. w przypadku wielu uzytkownikow tego forum to prawda. ale nie ekstrapolowalbym tych wnioskow na wszystkich uzytkownikow. troche wiecej pokory proponuje
                          Ostatnio edytowany przez akustyk; 984.
                          www albo tez flickr

Komentarz

• mmsza
                            Zablokowany
                            • 2005
                            • 514

Zamieszczone przez akustyk
                            nie ekstrapolowalbym tych wnioskow
                            akustyk, możesz mi to przetłumaczyć?

Komentarz

• rev
                              Dopiero zaczyna
                              • 2004
                              • 41

no cze,

z racji ze bywam na obu to dorzuce swoje 3 grosze

powszechnie wiadomo, ze fotoarts nie jest forum sprzetowym, to widac, słychac i czuc, sprzet wykorzystujemy tam do robienia zdjec i głownie o tym
                              sie tam dyskutuje... jesli tylko pojawia sie u nas user mający zalazki onanizmu sprzetowego natentychmiast wysyłam do was

zadna z nas konkurencja 90% userów to amatorzy, uczacy sie robic lepsze zdjecia sprzetem roznej masci, marki i ceny, takze, roznych co do niego oczekiwan... dla kazdego cos miłego, kazdy odpowiada swoim nickiem za to co pisze i jak pisze, wiec prosze nie generalizujmy...

reasumując: ja nie widze tu pretekstu do wzniecania durnych wasni miedzy dwoma społecznosciami o roznych priorytetach sprzetowo-estetycznych i kropka, wy widzicie?

Pojdzmy za głosem wieszcza jana

- A Kapusta rzecze smutnie:
                              - Moi drodzy, po co kłótnie,
                              - Po co wasze swary głupie,
                              - Wnet i tak zginiemy w zupie!
                              - A to feler
                              - Westchnął Seler.

POZDRAWAM
                              www.sztybel.pl

Komentarz

• gonzo44
                                Pełne uzależnienie
                                • 2005
                                • 1304

a gdzie Ci ublizyl? Moze jakis przyklad? z reszta odchodzimy od meritum...
                                ubliżył? Mnie? Nigdzie, ale wypowiedzi w stylu:
                                reszta to pitolenie nie do skonsumowania dla zwyklego fotografa,nawet dla mnie. a pelna klatke to sobie mozna wsadzic w d...e tyle z niej pozytku
                                bo durni ludzie wola zamowiac zdjecia na cyfrze. tylko czemu oni tacy durni?
                                i to tylko z dwóch postów, nie świadczą najlepiej o kulturze piszącego.
                                Moje zdjęcia na CB

Komentarz

Pracuję...