Statyw 800-1000zł morze / góry.

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • zmiennik
    • 2016
    • 1

Statyw 800-1000zł morze / góry.

Potrzebuję pomocy w zakupie statywu.
    Głównie będzie wykorzystywany w górach, więc interesuje mnie złoty środek pomiędzy wagą, a stabilnością.
    Mam 178cm wzrostu, body z tele o wadze 2kg.
    Statyw musi być przede wszystkim stabilny, no i mobilny (lekki, mały po złożeniu, itd)
    Nie znam się też na głowicach, na którą warto zwrócić uwagę?
    Cena od 250 do 1000zł, ewentualnie max 1200zł, ale czym mniej tym lepiej.

Wielka prośba o pomoc w wyborze
    Ostatnio edytowany przez zmiennik; 55499.
  • blade-mrn
    Coś już napisał
    • 2012
    • 84

Odp: Statyw 800-1000zł morze / góry.

Ja używam takiej głowicy Triopo B-4 kulowa, według mnie całkiem przyzwoita aczkolwiek trochę waży. Co do nóg to ja mam aluminiowe ale do wędrówek to polecałbym włókno węglowe .

Komentarz

• salas
      Pełne uzależnienie
      • 2012
      • 3000

przestudiuj sobie:
      http://www.canon-board.info/pozostal.../index116.html
      SONY

Komentarz

• Soldiero
        Dopiero zaczyna
        • 2008
        • 15

Podepnę się pod wątek, bo sam stoję właśnie przed wyborem statywu w cenie do ok. 1100zł. Waham się pomiędzy 055, a 190.
        500px :}

Komentarz

• salas
          Pełne uzależnienie
          • 2012
          • 3000

wrzuciłem odpowiedni temat i w nim piszcie i w nim szukajcie
          SONY

Komentarz

• McMelassa
            Bywalec
            • 2010
            • 201

Mam 055 (+głowica 498). Waga spora, lecz na stabilność i wysokość nie mam co narzekać. Widziałem u dwóch znajomych 190, stabilne, trochę mniejsze. Z uwagi na to, że nie muszę z nim daleko biegać wybrałem większy. Zawsze mogę obniżyć z mniejszego większy nie zrobię
            Rozwijam się... jeszcze tylko nie wiem w co.

Komentarz

• candar
              Pełne uzależnienie
              • 2008
              • 3410

Zamieszczone przez blade-mrn
              Ja używam takiej głowicy Triopo B-4 kulowa, według mnie całkiem przyzwoita aczkolwiek trochę waży. Co do nóg to ja mam aluminiowe ale do wędrówek to polecałbym włókno węglowe .
              podpisuję się pod powyższym wpisem - tym dotyczącym włókna węglowego + triopo

od wielu lat używam statywu triopo statywy Triopo weglowe Foto-Net sklep fotograficzny i głowicy kulowej manfrotto http://www.foto-net.pl/sklep/produkt...to-496RC2.html

zabiłem nad morzem dwa statywy aluminiowe (piach i słona woda) i dlatego tak lekki statyw można dociążyć (zaczep na dole środkowej kolumny) i nie widzę sensu dźwigania ze sobą ciężkiego statywu, wolę go dociążyć po dojściu na miejsce (wystarczy woreczek do którego włożymy np. kamienie)
              Ostatnio edytowany przez candar; 18138.
              Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Komentarz

Pracuję...