Prośba o radę w sprawie zakupu Photoshop CS6

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • atos
    Dopiero zaczyna
    • 2015
    • 17

Odp: Prośba o radę w sprawie zakupu Photoshop CS6

Tak edycja fot będzie podstawowa.
    Ok, dzięki za info. Kupię w takim razie tego CS. Poza tym z zakupem PS to same probemy. Abonamentu nie mogę bo dotacja którą otrzymałem nie pozwala mi kupić abonamentu. Zakup z Irlandii czy USA PS przez stronę adobe to też karkołomna sprawa. Bo fv trzeba tłumaczyć przez tłumacza przysięgłego i inne kwiatki z doliczeniem i odliczeniem vatów. Jakby nie mogli zrobić przedstawicielstwa w Polsce.

Komentarz

• r_m
      Pełne uzależnienie
      • 2009
      • 2418

Jeśli się nie mylę, zarówno Corel jak i Adobe maja wersje próbne (30dni), więc można ściągną, zainstalować, samodzielnie sprawdzić, jak co wygląda.
      Co do Corela, to chyba nie chodzi o sam Corel Draw (bo służy do grafiki wektorowej, nie bitmapowej), ale o Corel PaintShopPro? Jak ktoś nie ma żadnego doświadcznia, może się uczyć od podstaw PSP a nie PS, inna sprawa, że PS jest częściej spotykany.

Komentarz

• jaś
        Pełne uzależnienie
        • 2007
        • 2601

dotacja to ma chyba służyć do wyjścia na profesjonalistę - czy w przypadku profesjonalisty jest sens .... się w jakieś niszowe rozwiązania typu PSP czy GIMP? tymi programami można zrobić podobne tematy jak w PS ale wymaga to zwykle zrozumienia co się robi, a nie bezmyślnego klikana zgodnie z tutorialem czy presetem - a to poziom mieosiągalny dla 99% fotograficznej populacji albo nawet więcej (jestem jednak niepoprawnym optimistą) - a tak zainstaluje parę presetów i będzie profesjonalistą
        Jestem szumofobem
        S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
        Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Komentarz

• eleroo
          Początki nałogu
          • 2014
          • 339

Te presety w PSie to bez sensu są Tak samo jak akcje w Lajtrumie Rzadko kiedy załadowanie tego na fotkę wygląda dobrze, hłe hłe. Jeszcze pół biedy jak to są takie akcje w pełni ustawialne, to można ich używać do zbudowania struktury warstw i potem tam sobie dłubać dalej, ale te wszystkie akcje/presety typu 'klik, jest i nic dalej nie zrobisz' to jakaś głupota totalna imho. To już lepiej Instagramem obrabiać foty, bo tam można sobie chociaż podłubać w tych presetach
          78 złotych zasad fotografii

Komentarz

Pracuję...