karty cf emtec

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • nastier
    Uzależniony
    • 2005
    • 686

karty cf emtec

bylem dzis w media markcie, specaruje sobie miedzy polkami,az tu nagle zdzwienie - na polce leza karty cf 1gb firmy emtec w bardzo atrakcyjnej cenie 99 zl!

i tak sie zastanawiam czy warto w to inwestowac czy dokladac przynjamniej 150 zl na kingstona ?
    Ostatnio edytowany przez nastier; 3478.

fotoblog
  • Pikczer
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 2578

W ktorym media markcie?

Komentarz

• nastier
      Uzależniony
      • 2005
      • 686

Zamieszczone przez Pikczer
      W ktorym media markcie?
      w lublinie... u nas jest jeden

fotoblog

Komentarz

• Pikczer
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 2578

Moj kolega kupil jednogigowke za 100pln i jest zadowolony. Ot... chodzi juz pol roku i dziala bez zarzutu. A to najwazniejsze.
        Musze sie przejsc w wawie do MM. Moze tez takie maja.
        Ja za ta kase kupilbym jedna. Z kilku powodow:
        - w razie jak podstawowa padnie, mam zapas.
        - wiecej miejsca na RAWy
        - niska cena w porownaniu z innymi na rynku, a gwarancja na rok i tak na pewno jest

Komentarz

• Jac
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 4813

tak, tyle ze fotek nikt ci nie zwroci jak ci padnie... a jak ktos robi sport i potrzebny jest szybki zapis na karte to zupelnie odpada... ja bym malucha nie kupil nawet nowki z gwarancja na 3 lata :-)
          Instagram

Komentarz

• Pikczer
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 2578

Zamieszczone przez Jac
            tak, tyle ze fotek nikt ci nie zwroci jak ci padnie... a jak ktos robi sport i potrzebny jest szybki zapis na karte to zupelnie odpada... ja bym malucha nie kupil nawet nowki z gwarancja na 3 lata :-)
            To jest tak jak z akumulatorkami za 30 pln a nie za 300. Jednak wiekszosc sie nie boi wsadzac tego do swoich puszek/gripow
            Jak nie slyszy sie o ich wylewaniu, to sie kupuje, nie? ;-)
            Tak samo jest z kartami. Ja nie slyszalem zeby komus padlo takie gowienko. A wielu pisalo o padnietych Kingstonach.

Zasada jest prosta - niska cena = wieksze ryzyko i tyle. Dlatego pisze, ze mialbym ja jako ta dodatkowa a nie podstawowa.

Komentarz

• sail0r
              Bywalec
              • 2005
              • 198

Zasada jest prosta - niska cena = wieksze ryzyko i tyle. Dlatego pisze, ze mialbym ja jako ta dodatkowa a nie podstawowa.
              a skad wiesz? widziales jakies badania statystyczne, ktore wykazaly ze tansze karty czesciej padaja?
              S45 user

Komentarz

• Pikczer
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 2578

Zamieszczone przez sail0r
                a skad wiesz? widziales jakies badania statystyczne, ktore wykazaly ze tansze karty czesciej padaja?
                A gdzie ja stwierdzilem, ze czesciej padaja
                Lapiemy sie za jezyczek ?
                Nie nie znam badan, ale z wlasnego doswiadczenia wiem, iz czym cos jest tansze, tym bardziej "niepewne". Nic w tym zyciu za darmo nie rozdaja :cool:
                Oczywiscie, czesto jest tak, ze cena tych b. drogich towarow nie jest adekwatna do tego co firma oferuje (czesto placimy za logo). Nie zmienia to jednak faktu, iz przy tanszych rzeczach STATYSTYCZNIE ryzyko jest wieksze.

Komentarz

• nastier
                  Uzależniony
                  • 2005
                  • 686

chlopaki, schodzicie troszke z tematu.. brac to na probe czy e tam ?

fotoblog

Komentarz

• Pikczer
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 2578

Zamieszczone przez nastier
                    Nie schodzimy, caly czas o tym samym nadajemy

Ja bym wzial. 100 pln to nie majatek a sadze, ze 1GB dodatkowo kazdemu sie przyda

Komentarz

• piast9
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 3267

To jest tak jak z akumulatorkami za 30 pln a nie za 300. Jednak wiekszosc sie nie boi wsadzac tego do swoich puszek/gripow
                      Szybkie wyczerpanie akumulatora nie powoduje utraty zdjęć, co najwyżej niemożliwość zrobienia następnych.
                      650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Komentarz

• Pikczer
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 2578

Zamieszczone przez piast9
                        Szybkie wyczerpanie akumulatora nie powoduje utraty zdjęć, co najwyżej niemożliwość zrobienia następnych.
                        Ale wylanie akumulatorow znaczy wiecej kasy w bloto, niz zaoszczedzenie na oryginale.
                        A co za roznica czy nie zrobilem fotek bo aku wylaly czy zrobilem a stracilem bo CF padla ????

Zostawmy ten temat, bo watek czlowiekowi rozbijamy
                        Z mojej strony EOT

Komentarz

• kane
                          Początki nałogu
                          • 2004
                          • 293

OT
                          ale jesli aku jest w gripe to niewiele sie dzieje
                          EOT
                          Galeria

Komentarz

• Madroz
                            Początki nałogu
                            • 2005
                            • 254

Na Allegro najtaniej 1GB firmy PNY lun Dane-Ecler czy cos takiego chodza po 130 zl. Emtec to dobra firma kiedys to był BASF. Ja bym bral BTW zaraz jade do MediaM.
                            Ostatnio edytowany przez Madroz; 1145.
                            EOS 40D+Grip,EOS 300D+Grip, EFS 17-55IS F/2.8, EF 100-300 USM, EFS 18-55 USM, EF 50 II, TAMRON 28-75 F/2.8, 550 EX, DigiMateII plus 10GB. Dwie lampy studyjne + dwa softboxy.
                            PLFOTO

Komentarz

• sail0r
                              Bywalec
                              • 2005
                              • 198

Zamieszczone przez nastier
                              no pewnie ze qpic.. EMTEC to nie jest przeciez jakas nieznana firma wiec pamiec powinna byc na poziomie...
                              sam bym kupil gdyby nie to ze kilka lat temu obiecalem sobie, ze u tych oszustow nic w zyciu nie kupie ;-)
                              S45 user

Komentarz

Pracuję...