Witam Najlepsze ustawienia aparatu Canon SX20is

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tomala0707
    • 2015
    • 3

Witam Najlepsze ustawienia aparatu Canon SX20is

Witam z góry proszę o wyrozumiałośc jestem nowy na forum + amator w robieniu zdjęc . Posiadam aparat canon sx20is i chciałbym sobie go ustawic do robienia jak najlepszych zdjęc swojej curce podczas zabaw w domu jak i również na polu czy placu zabaw . Dlatego kieruje tutaj pytanie do ludzi którzy znają się na tym najlepiej bo zaznaczam że ustawienia domyślne są trochę słabe i zdjęcia wychodzą kiepskie . Z góry za pomoc dziękuję
  • jelcyk
    Uzależniony
    • 2013
    • 592

Odp: Witam Najlepsze ustawienia aparatu Canon SX20is

SX20IS w zasadzie bardzo dobrze to sie spisuje jedynie przy filmowaniu - mialem go kiedys i odnosilem wrazenie, ze fotki wychodza wiecznie poruszone, mydlane , jakies takie nijakie , nawet przy probach ze statywem. Ostatnio trafil mi sie inny egzemplarz i po przetestowaniu ponownie odnioslem takie wrazenie. Musisz sam znalezc swoje ustawienia, mysle, ze stabilizator w tym aparacie nie jest jakos specjalnie skuteczny przy fotkach - zacznij od prob na krotkich czasach - ok 1/200 sek - ale co z tego wyjdzie, nie wiem. I wazne, zeby dac mu spokojnie zlapac ostrosc i poczekac na jej potwierdzenie.

Komentarz

• tomala0707
      • 2015
      • 3

A to czy jest taka możliwośc nakręcic film aparatem a potem jakieś ładne fotki wyciąc z filmu programem na komputerze żeby były w dobrej jakości ???

Komentarz

• tlustyx
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 1304

Zamieszczone przez tomala0707
        Witam z góry proszę o wyrozumiałośc jestem nowy na forum + amator w robieniu zdjęc . ...
        Jadę z samochodem z Krakowa do Warszawy na jakim biegu mam jechać, aby się najlepiej jechało

Ustaw aparat na AUTO lub P i zacznij się uczyć - jest w sieci wiele poradników. Wiele informacji znajdziesz na naszym forum (przyda się to: Przeszukaj Canon-Board.info przez Google )lub np. Szeroki kadr
        Nie ma uniwersalnych ustawień do wszystkiego.
        6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
        Moje fotki Moje fotki II

Komentarz

• zdebik
          Pełne uzależnienie
          • 2013
          • 4087

Najlepszy bedzie zielony kwadracik i kukulka.

Przeczytalem topic i odpowiedzialem, lecz gdy zaczalem czytac posta wlos sie na glowie zjezyl. Popraw orty i nie sciemniaj, ze masz polmrocznosc jasna (czy ciemna).
          Ostatnio edytowany przez zdebik; 49147.
          https://500px.com/Rafal_S

Komentarz

• dobert
            Coś już napisał
            • 2006
            • 52

Toście nowego przywitali....

Tomala, ustaw sobie pokrętło na Av i przeczytaj to: Fotografuj.pl - Do czego służy i jak działa przysłona? - fotografia cyfrowa i analogowa, edycja obrazu, pojęcia i techniki fotograficzne, recenzje, testy aparatów

To działa, dla początkujących...

Plus - do robienia zdjęć ma być widno, najlepiej - słonecznie. Idź z córką na dwór.
            Moje blog.dobert.pl

Komentarz

• artd4
              Początki nałogu
              • 2007
              • 307

też mnie wqurza drwienie z poczatkujacych lub odsyłanie ich do google
              Mam telewizor z setka programów, ale oglądam ten co chcę.
              Na tym portalu też są setki tematów i postów
              Przecież to takie proste
              Denerwuje cie pytanie to po postu nie odpowiadaj.
              Zaawansowany NIE FANATYK !!!
              2x dSLR ()

Komentarz

• tlustyx
                Pełne uzależnienie
                • 2008
                • 1304

Zamieszczone przez artd4
                też mnie wqurza drwienie z poczatkujacych lub odsyłanie ich do google
                ...
                Gdzie te drwiny? Ma podane linki do konkretnych miejsc, gdzie może się trochę nauczyć. I jak na początek ustawić aparat.
                6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
                Moje fotki Moje fotki II

Komentarz

• dobert
                  Coś już napisał
                  • 2006
                  • 52

Zamieszczone przez tlustyx
                  Gdzie te drwiny?
                  Proszę: "Najlepszy bedzie zielony kwadracik i kukulka"

zresztą jak Ty pisałeś o ustawieniu aparatu na "auto" to poważnie chcałeś pomóc? Bo Tomala pewnie jedzie na "M" i dlatego mu się zdjęcia nie podobają...
                  Ostatnio edytowany przez dobert; 6997.
                  Moje blog.dobert.pl

Komentarz

• zdebik
                    Pełne uzależnienie
                    • 2013
                    • 4087

To byla powazna podpowiedz, typ nie ogarnia podstaw wiec niech sie obezna z aparatem.

Ladne zdjecie dla jednego zrobione jest na f1.2 dla drugiego f16. Moze mu plyty dvd wyslac albo instruktorke w bikini. Na youtube tutoriali pelno, nic tylko saczyc wiedze jak gabka.

Ladne zdjecie? jakie te ladne zdjecia chce robic? sgs5'ka mozna ladne robic, tam nic nie ustawiasz.

--- Kolejny post ---

To byla powazna podpowiedz, typ nie ogarnia podstaw wiec niech sie obezna z aparatem.

Ladne zdjecie dla jednego zrobione jest na f1.2 dla drugiego f16. Moze mu plyty dvd wyslac albo instruktorke w bikini. Na youtube tutoriali pelno, nic tylko saczyc wiedze jak gabka.

Ladne zdjecie? jakie te ladne zdjecia chce robic? sgs5'ka mozna ladne robic, tam nic nie ustawiasz.

Komentarz

• dobert
                      Coś już napisał
                      • 2006
                      • 52

patrz, w pierwszym zdaniu prosi o wyrozumiałość, bo jest początkujący. Ciebie ewidentnie denerwują takie posty - po co się udzielasz? zignoruj... nie odstraszaj ludzi od forum... napisał dwa posty i zniknął, bo wielcy fotografogie go obśmiali. Jakbyś dał mu szansę, to może by został?
                      Moje blog.dobert.pl

Komentarz

• Kolekcjoner
                        Obertroll
                        • 2006
                        • 18793

Zamieszczone przez zdebik
                        Forma w jakiej zwracasz się do innego forowicza jest tu niedopuszczalna. Jeśli to się powtórzy to się pożegnamy.
                        "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                        Kapitan Wagner

Komentarz

• zdebik
                          Pełne uzależnienie
                          • 2013
                          • 4087

Zamieszczone przez dobert
                          Jakbyś dał mu szansę, to może by został?
                          No tak teraz przesiadzie sie na Nikona

Kolega zapewne nie ma duzo czasu wiec niech zacznie od tego: https://youtu.be/0xieAnupSrs

Zamieszczone przez Kolekcjoner
                          Forma w jakiej zwracasz się do innego forowicza jest tu niedopuszczalna. Jeśli to się powtórzy to się pożegnamy.
                          Na jak dlugo?

Komentarz

• dobert
                            Coś już napisał
                            • 2006
                            • 52

Zamieszczone przez zdebik
                            No tak teraz przesiadzie sie na Nikona
                            nie przesiądzie się. po prostu poszedł z forum. dodaje Ci to splendoru, że po nim pojechaleś i zniechęciłeś?
                            Ostatnio edytowany przez dobert; 6997.
                            Moje blog.dobert.pl

Komentarz

• zdebik
                              Pełne uzależnienie
                              • 2013
                              • 4087

Zamieszczone przez dobert
                              nie przesiądzie się. po prostu poszedł z forum. dodaje Ci to splendoru, że po nim pojechaleś i zniechęciłeś?
                              Chlopie nikt po nikim nie jechal. Zielony kwadracik jest dla takich ludzi jak On. Niestety tak sie to zaczyna.

Od kiedy masz krysztalowa kule, wiesz co dokladnie robi tu kazdy user?

Komentarz

Pracuję...