Czy mozna reklamowac uslugi fotograficzne?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kolekcjoner
    Obertroll
    • 2006
    • 18793

Odp: Czy mozna reklamowac uslugi fotograficzne?

Nie, to dokładnie to co napisał kolega wyżej. Tak to działa. Ile razy się spotkałem z tym że firmy robiące totalną kichę to dobrze prosperujące biznesy.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Komentarz

• Ligo
      Początki nałogu
      • 2012
      • 387

Prawo Kopernika-Greshama?

Komentarz

• koraf
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 1748

Zamieszczone przez Pchla_Szachrajka
        Zadnej umowy nie bylo, paragonu tez nie dostalam...
        Po tym wszystkim co przeczytałem i zobaczyłem (Pani Fotograw uprawia koszmarne foto) wg mnie pozostaje Ci jedno ... zagrozić Pani Fotograf zgłoszenie sprawy do Urzędu Skarbowego (z powodu braku dowodu wykonania usługi) i powinno być po sprawie . Nic tak nie działa na wyobraźnię jak starch przed US .

Komentarz

• mkamelg
          Pełne uzależnienie
          • 2012
          • 1270

Zamieszczone przez roja
          W takim razie mozesz spokojnie zazadac usuniecia swoich zdjec ze strony fotografa i ona nie ma prawa tego odmowic. Chyba, ze podczas sesji wyrazilas ustna zgode na umieszczenie zdjec w internecie, wtedy moze troche marudzic. Ale generalnie jesli nie ma Twojej pisemnej zgody na rozpowszechnianie wizerunku to nie ma nic do gadania.
          Już się chyba dziewczyny rozmówiły bo zdjęcie o którym była mowa zniknęło z FB https://www.facebook.com/StudioFotoI...cja?fref=photo

Zamieszczone przez darkon
          Nie bronię fotografa, ale nie rozumiem jak można korzystać z czyichś usług nie wiedząc czego się można spodziewać.
          Dziewczyna była z dzieckiem i mężem? w tym mieście PRZEJAZDEM. Może zrobili sobie przerwę w podróży na odpoczynek, łazili znudzeni po mieście i z tej nudy wpadli na chwilę do tego "Studio Fotograficzne FOTO INSPIRACJA Zielona Góra". Klient z przypadku, fotograf z przypadku - to nie mogło skończyć się dobrze.

Komentarz

• Kolekcjoner
            Obertroll
            • 2006
            • 18793

Zamieszczone przez koraf
            Po tym wszystkim co przeczytałem i zobaczyłem (Pani Fotograw uprawia koszmarne foto) wg mnie pozostaje Ci jedno ... zagrozić Pani Fotograf zgłoszenie sprawy do Urzędu Skarbowego (z powodu braku dowodu wykonania usługi) i powinno być po sprawie . Nic tak nie działa na wyobraźnię jak starch przed US .
            Niekoniecznie to musi tak zadziałać. Wszystko zależy od sposobu w jaki się ta Pani rozlicza ze skarbówką. Ja zresztą uważam że takie zagrania są po prostu poniżej pasa. Normalni ludzie tak rzeczy nie załatwiają ale może ja żyję w innym świecie.
            "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
            Kapitan Wagner

Komentarz

• Pchla_Szachrajka
              • 2014
              • 8

Zamieszczone przez Kolekcjoner
              Niekoniecznie to musi tak zadziałać. Wszystko zależy od sposobu w jaki się ta Pani rozlicza ze skarbówką. Ja zresztą uważam że takie zagrania są po prostu poniżej pasa. Normalni ludzie tak rzeczy nie załatwiają ale może ja żyję w innym świecie.
              Nie pisalam do Pani na temat zdjecia na fb..usunela sama...dziwnym zbiegiem okolicznosci, zrobila to...,gdy o tym pisaliscie.. Poprosilam o Rawy, lub o wymiane nieszczesnej fotki z podloga na inna- niestety Dobra Pani Fotograf nie raczyla mi nawet odpisac.

Co mnie sklonilo do wybrania akurat tego fotografa? W Zielonej Gorze odwiedzalam mame, zdjecia mialy byc prezentem dla niej. Mialam malo czasu na szukanie , nie analizowalam profilu na fb..wpisalam w google fotografa dzieciecego w Zg i trafilam na Pania Ole, cena nie miala znaczenia...czym mnie przekonala? Moze slowami 'fotografia to moja zyciowa pasja', albo stwierdzeniami o tym pieknie, ktore stara sie uchwycic i ze ...... najbardziej lubi fotografowac dzieci - takiego kogos przeciez szukalam!.....albo chociazby to zdanie: ' Najlepszą zapłatą za taką sesję jest to wielkie WOW jakie słyszę od mam, gdy odbierają zdjęcia '.. I faktycznie wielkie WOW to bylo..:P

Nie bede straszyc Pania skarbowka, nie jestem takim czlowiekiem, stalo sie-trudno...choc wierzylam, ze ktos, kto kocha robic zdjecia, bedzie sie staral naprawic swoja prace, a przynajmniej odpisze na moje prosby.

Dziekuje Wam wszystkim za opienie, niektore poprawily mi niezle humor A propos...znacie dobrego fotografa w Zielonej?
              Ostatnio edytowany przez Pchla_Szachrajka; 52772.

Komentarz

• roja
                Coś już napisał
                • 2013
                • 66

A Pani Fotograf robila zdjecia Canonem? Bo moze czytala watek na biezaco?;-)

Komentarz

• Bangi
                  Moderator
                  • 2010
                  • 5499

Zamieszczone przez Kolekcjoner
                  Niestety czasem nie ma innej rady, bo "kontrahenci" czasem tez w kulki lecą. Kiedyś pewien magik, który robił mi szafy do zabudowy, zapomniał przy montażu przywieźć dwóch półek. Jako uczciwy człowiek, pełen wiary w ludzi zapłaciłem mu całość kwoty, a półki miał dowieźć w ciągu tygodnia, niby przy okazji...
                  Pułki pojawiły się u mnie po dwóch miesiącach, dopiero jak postraszyłem go właśnie urzędem skarbowym, ale sam już nie przywiózł tylko przysłał żonę i poza pułkami dostałem całkiem wartościową flaszkę na przeprosiny - spoko no nie??? Tylko po co to było i po co traciliśmy czas na przepychanki...
                  SAMOLOTY CB
                  SAMOLOTY lotnictwo.net
                  SAMOLOTY OBRÓBKA Tutorial

Komentarz

• darkon
                    Bywalec
                    • 2011
                    • 239

Zamieszczone przez roja
                    A Pani Fotograf robila zdjecia Canonem? Bo moze czytala watek na biezaco?;-)
                    Jak jej się zrobił ruch na stronie szybko namierzyła skąd pochodzi i zaczęła czytać wątek.
                    EOS300 / 40D / 6D / C17-40 f4 / T24-70 f2.8 / C35 f2 IS / C50 f1.8STM / T70-300 f4-5.6 / C85 f1.8 / C580EXII

Komentarz

Pracuję...