Zamieszczone przez student_22
Przesiadka na 350D
Zwiń
X
-
Słusznie prawisz. Ogólnie w tych pieniądzach nie kupisz nic lepszego, na zmiany masz zawsze czas, a sprzedając go niewiela stracisz. Chociaż są też tacy (na forum), którzy mają kilka niezłych szkieł, a kita się nie pozbyli.Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem... -
Ja na początku tez na niego plulem .. z czasem coraz bardziej mi sie podoba. Patrząc na ceny to bez dołożenia z 1000 zł nie dostaniesz nic lepszego co ma 18mm.Zamieszczone przez student_22Tak sobie oglądam zdjęcia z Kit niektórych ludzi i tak mnie powalają co niektóre że mam wrażenie że jeżeli dobrze go urzyć to rzeczywiście będzie dobrym rozwiązaniem i pewnie minie troszke czasu zanim dojde do poziomu na którym będzie dla mnie on syfem totalnym a i wtedy moze juz dorobie ise czegoś lepszego......
Porownywalem np. z sigma 18-125 - sigma oczywiscie ostrzejsza juz na pierwszy rzut oka. Ale to wydatek rzędu 1000-1100zl ...
Kup kita i jak juz mowiono zaprzyjaźnij się z PhotoShopem
Po jakimś czasie będziesz to robil jak automat
Ostatnio edytowany przez ripek; 2691.Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II
Komentarz
-
Oj gdzie Ty fotki robisz?Zamieszczone przez Andrzej 'Andy' KidajWtedy ewentualne uszkodzenie szkła nie zaboli tak bardzo
Filtr na szklo i póki nie wypadnie z plecaka (jak jednemu z forumowiczów - ['] L [']) to nie będzie źle
Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II
Komentarz
-
Oj czy aby napewno ? Jak się oglada różne sample po sieci to wygląda to inaczejZamieszczone przez ripekPorownywalem np. z sigma 18-125 - sigma oczywiscie ostrzejsza juz na pierwszy rzut oka.5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA
później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..Komentarz
-
Z ta Sigma jest podobnie jak z kitem - przymknieta jest calkiem spoko. Ja jestem zadowolony. No i ten zakresZamieszczone przez kami74Oj czy aby napewno ? Jak się oglada różne sample po sieci to wygląda to inaczej
Pozdrawiam
Riccardo
--
Fuji & RicohKomentarz
-
Filtr filtrem, ale różne przypadki się zdarzają (odpukać). Wypadnięcie z plecaka to juz baaaardzo nieszczęśliwy przypadek, ale można stuknąć, zahaczyć, czy nawet upuścić zdejmując z szyji.Zamieszczone przez ripekOj gdzie Ty fotki robisz?
Filtr na szklo i póki nie wypadnie z plecaka (jak jednemu z forumowiczów - ['] L [']) to nie będzie źle 
Komentarz
-
No to trza uważać. Ja mam Z10 która jest warta prawie tyle co obiekyw kit do tego EOS`a i uważam zawsze z nią jak z jakiem....
350D+18-55+28-75+70-300+190PROB+486RC2+JUPITER3,5/135+NOVA4Komentarz
-
Toż nie powiedziałem, że ja swoim 350d rzucam! Chyba bym się zapłakał, gdyby coś mu się stało
Niemniej W RAZIE CZEGO mniej szkoda kita niż SIGMY za 2000PLN, nieprawdaż?
Komentarz
-
Prawdaż prawdaż, aczkowiek obawiam się że jakiekolwiek stuknięcie czy upuszczenie spoowduje nie tylko kasacje szkła ale i pewnie aparatu....
350D+18-55+28-75+70-300+190PROB+486RC2+JUPITER3,5/135+NOVA4Komentarz
-
To co ma powiedziec calkiem spora uzytkownikow "elek"? Nie mozna zakladac ze sie w cos puknie. Bo w ten sposob to najlepiej przykrecic cos na m42.Zamieszczone przez Andrzej 'Andy' KidajToż nie powiedziałem, że ja swoim 350d rzucam! Chyba bym się zapłakał, gdyby coś mu się stało
Niemniej W RAZIE CZEGO mniej szkoda kita niż SIGMY za 2000PLN, nieprawdaż?Pozdrawiam
Riccardo
--
Fuji & RicohKomentarz
-
To ze wierza w "jakosc wykonania" eLek... co zreszta bylo potwierdzone i udowodnione kilkukrotnie na tym forum.Zamieszczone przez RiccardoTo co ma powiedziec calkiem spora uzytkownikow "elek"?
Mi na przyklad 70-200 2.8 IS L huknął na ziemie z wys ok pol metra (wersalka - przeciazyl torbe i sie z niej wysunal prosto na ziemie0 i nic.
Wiecej np tu: http://canon-board.info/showthread.php?t=2804Komentarz
-
chodzilo mi o ceneZamieszczone przez VitezTo ze wierza w "jakosc wykonania" eLek...Pozdrawiam
Riccardo
--
Fuji & RicohKomentarz
Komentarz