Przesiadka na 350D

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Robson01
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1574

Zamieszczone przez student_22
    Tak sobie oglądam zdjęcia z Kit niektórych ludzi i tak mnie powalają co niektóre że mam wrażenie że jeżeli dobrze go urzyć to rzeczywiście będzie dobrym rozwiązaniem i pewnie minie troszke czasu zanim dojde do poziomu na którym będzie dla mnie on syfem totalnym a i wtedy moze juz dorobie ise czegoś lepszego......
    Słusznie prawisz. Ogólnie w tych pieniądzach nie kupisz nic lepszego, na zmiany masz zawsze czas, a sprzedając go niewiela stracisz. Chociaż są też tacy (na forum), którzy mają kilka niezłych szkieł, a kita się nie pozbyli.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Komentarz

• ripek
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 1486

Zamieszczone przez student_22
      Tak sobie oglądam zdjęcia z Kit niektórych ludzi i tak mnie powalają co niektóre że mam wrażenie że jeżeli dobrze go urzyć to rzeczywiście będzie dobrym rozwiązaniem i pewnie minie troszke czasu zanim dojde do poziomu na którym będzie dla mnie on syfem totalnym a i wtedy moze juz dorobie ise czegoś lepszego......
      Ja na początku tez na niego plulem .. z czasem coraz bardziej mi sie podoba. Patrząc na ceny to bez dołożenia z 1000 zł nie dostaniesz nic lepszego co ma 18mm.

Porownywalem np. z sigma 18-125 - sigma oczywiscie ostrzejsza juz na pierwszy rzut oka. Ale to wydatek rzędu 1000-1100zl ...

Kup kita i jak juz mowiono zaprzyjaźnij się z PhotoShopem Po jakimś czasie będziesz to robil jak automat
      Ostatnio edytowany przez ripek; 2691.
      Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Komentarz

• ripek
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 1486

Zamieszczone przez Andrzej 'Andy' Kidaj
        Wtedy ewentualne uszkodzenie szkła nie zaboli tak bardzo
        Oj gdzie Ty fotki robisz? Filtr na szklo i póki nie wypadnie z plecaka (jak jednemu z forumowiczów - ['] L [']) to nie będzie źle
        Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Komentarz

• kami74
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 1492

Zamieszczone przez ripek
          Porownywalem np. z sigma 18-125 - sigma oczywiscie ostrzejsza juz na pierwszy rzut oka.
          Oj czy aby napewno ? Jak się oglada różne sample po sieci to wygląda to inaczej
          5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
          MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Komentarz

• Riccardo
            Uzależniony
            • 2005
            • 691

Zamieszczone przez kami74
            Oj czy aby napewno ? Jak się oglada różne sample po sieci to wygląda to inaczej
            Z ta Sigma jest podobnie jak z kitem - przymknieta jest calkiem spoko. Ja jestem zadowolony. No i ten zakres
            Pozdrawiam
            Riccardo
            --
            Fuji & Ricoh

Komentarz

• Andrzej 'Andy' Kidaj

Zamieszczone przez ripek
              Oj gdzie Ty fotki robisz? Filtr na szklo i póki nie wypadnie z plecaka (jak jednemu z forumowiczów - ['] L [']) to nie będzie źle
              Filtr filtrem, ale różne przypadki się zdarzają (odpukać). Wypadnięcie z plecaka to juz baaaardzo nieszczęśliwy przypadek, ale można stuknąć, zahaczyć, czy nawet upuścić zdejmując z szyji.

Komentarz

• student_22
                Coś już napisał
                • 2005
                • 78

No to trza uważać. Ja mam Z10 która jest warta prawie tyle co obiekyw kit do tego EOS`a i uważam zawsze z nią jak z jakiem....
                350D+18-55+28-75+70-300+190PROB+486RC2+JUPITER3,5/135+NOVA4

Komentarz

• Andrzej 'Andy' Kidaj

Toż nie powiedziałem, że ja swoim 350d rzucam! Chyba bym się zapłakał, gdyby coś mu się stało Niemniej W RAZIE CZEGO mniej szkoda kita niż SIGMY za 2000PLN, nieprawdaż?

Komentarz

• student_22
                    Coś już napisał
                    • 2005
                    • 78

Prawdaż prawdaż, aczkowiek obawiam się że jakiekolwiek stuknięcie czy upuszczenie spoowduje nie tylko kasacje szkła ale i pewnie aparatu....
                    350D+18-55+28-75+70-300+190PROB+486RC2+JUPITER3,5/135+NOVA4

Komentarz

• Riccardo
                      Uzależniony
                      • 2005
                      • 691

Zamieszczone przez Andrzej 'Andy' Kidaj
                      Toż nie powiedziałem, że ja swoim 350d rzucam! Chyba bym się zapłakał, gdyby coś mu się stało Niemniej W RAZIE CZEGO mniej szkoda kita niż SIGMY za 2000PLN, nieprawdaż?
                      To co ma powiedziec calkiem spora uzytkownikow "elek"? Nie mozna zakladac ze sie w cos puknie. Bo w ten sposob to najlepiej przykrecic cos na m42.
                      Pozdrawiam
                      Riccardo
                      --
                      Fuji & Ricoh

Komentarz

• Vitez
                        zło konieczne
                        • 2004
                        • 19804

Zamieszczone przez Riccardo
                        To co ma powiedziec calkiem spora uzytkownikow "elek"?
                        To ze wierza w "jakosc wykonania" eLek... co zreszta bylo potwierdzone i udowodnione kilkukrotnie na tym forum.
                        Mi na przyklad 70-200 2.8 IS L huknął na ziemie z wys ok pol metra (wersalka - przeciazyl torbe i sie z niej wysunal prosto na ziemie0 i nic.

Wiecej np tu: http://canon-board.info/showthread.php?t=2804

Komentarz

• Riccardo
                          Uzależniony
                          • 2005
                          • 691

Zamieszczone przez Vitez
                          To ze wierza w "jakosc wykonania" eLek...
                          chodzilo mi o cene
                          Pozdrawiam
                          Riccardo
                          --
                          Fuji & Ricoh

Komentarz

Pracuję...