Forum Canon-Board.info jest własnością prywatną. Decyzje Właściciela Forum są ostateczne.
Celem serwisu i forum Canon-Board.info jest wymiana doświadczeń i gromadzenie wiedzy z zakresu fotografii,zarówno techniki fotografowania jak i dot. sprzętu, w szczególności sprzętu fotograficznego marki Canon.
Zasady Forum
Wypowiedzi na Forum należy konstruować z zachowaniem ogólnie przyjętych zasad dobrego wychowania. Naruszenia nie będą tolerowane. Nie zezwala się na publikowanie materiałów (linki, zdjęcia, treści) o treści wulgarnej, sprzecznej z prawem lub mogące wywoływać spory, polemiki , działania, na tle religijnym, politycznym czy światopoglądowym.
Pisząc nową wiadomość - sprawdź czy wnosi ona coś do dyskusji oraz czy nie odbiega ona od tematu wątku. Niemile widziane jest pisanie postów w stylu "zgadzam się" i koniec lub powtarzanie argumentów.
Zanim założysz nowy temat, sprawdź w wyszukiwarce, czy nie był on już wcześniej poruszany na forum. W 90% przypadków był. Jeśli masz pytania związane z takim tematem, dopisz nowego posta do istniejącego wątku (o ile już nie ma w nim na nie odpowiedzi).(Z uwagi na ograniczenia techniczne wbudowanej wyszukiwarki Forum, alternatywnie proponujemy używać wyszukiwarki Google z komendą
"szukana_fraza site:Canon-Board.info")
Zakładając wątek nadaj mu tytuł, który dobrze podsumuje jego treść. Jeśli masz pytanie dotyczące obiektywu/aparatu, to podaj jego nazwę i zaznacz na czym problem polega. Nie jest mile widziane pisanie postów pod tytułem: "Pomocy", "Nie działa", "Co kupić?".
Należy przestrzegać tematyki na poszczególnych forach. Mam nadzieję że tematyka poszczególnych
forów jest dość jasna i proszę o jej przestrzeganie. Pisanie w nieodpowiednich miejscach powoduje dodatkową pracą dla moderatorów.
Ortografia - każdy piszący na forum powinien dokładnie sprawdzić pisownie przed wysłaniem posta. Zwracanie uwagi innym użytkownikom na ich błędy ortograficzne może odbywać się jedynie przez przesyłanie prywatnej wiadomości do użytkownika lub zaraportowanie posta do moderatorów. Należy unikać niechlujnego pisania wiadomości. Jeżeli szanujesz czas i wiedzę innych użytkowników Forum i chcesz od nich otrzymać odpowiedź, zadbaj o schludny i poprawny ortograficznie wygląd swojej wiadomości. Moderatorzy mają prawo poprawiać błędy w treści posta i przyznawać ostrzeżenia za rażące naruszenia niniejszego punktu. Dopuszczamy pisanie bez polskich liter.
Nie mile widziane jest odsyłanie do archiwum bez podania linka do odpowiedniego wątku.
Reklama na forum.
Dopuszczalne jest reklamowanie działalności fotograficznej tj. usług fotograficznych, wykonywania fotografii.
Wszystko co jest przeznaczone DLA fotografów uznawane jest za działalność komercyjna (np. warsztaty, albumy, odbitki, cały sprzęt fotograficzny).
Zasady reklamowe uregulowane są szczegółowo w odpowiedniej sekcji FAQ 'Zasady reklamy i działalności komercyjnej' które stanowią załącznik do niniejszego regulaminu.
Oferty sprzedaży/kupna sprzętu należy umieszczać jedynie w odpowiednim podforum zgodnie z zasadami Działu Giełda. Użytkownicy naruszający zasady działalności komercyjnych będą odpowiednio ostrzeżeni/ukarani, a ich wpisy usunięte.
Prezentowane zdjęcia muszą mieć rozmiar do 1280 pikseli w poziomie i do 900 pikseli w pionie.
Dostęp do forum z bramek internetowych może być niemożliwy z przyczyn technicznych - dla ograniczenia dostępu "anonimom" lubujących się w nagminnym łamaniu Regulaminu Forum. Zakładanie kolejnych użytkowników w celu ominięcia nałożonych ograniczeń na użytkownika (blokada tzw. Ban czasowy lub stały) skutkować będzie blokadą na numer IP.
Zasady porządkowe
Moderatorzy mają prawo ostrzegać w przypadku naruszenia ww. zasad lub netykiety oraz zablokować możliwość wypowiadania się na forum (czasowo lub stale) w przypadku poważnych/powtarzających się przypadków łamania regulaminu przez użytkownika. Administrator ma prawo zablokować konto użytkownika w przypadku rażącego naruszenia regulaminu. Administrator forum nie usuwa kont "na życzenie".
Posty i wątki naruszające regulamin, prawo lub dobre obyczaje będą edytowane, przenoszone lub kasowane przez moderatorów. Moderatorzy nie usuwają postów, ani nie zamykają wątków "na życzenie", tak więc proszę się dwa razy zastanowić zanim się coś napisze.
Zastrzeżenia co do decyzji i działań Moderatorów należy zgłaszać w pierwszej kolejności poprzez prywatną wiadomość do danego Moderatora. Kolejnym krokiem jest link 'Kontakt' na dole strony Serwisu do Właściciela forum ? użytkownik fomag . Moderatorzy nie mają prawa zmieniać decyzji innych moderatorów.
2014.10.12 - zmiana dot. działań komercyjnych; patrz też tutaj: http://www.canon-board.info/faq.php
2017.12.01 - zmiana pkt 9. dotycząca dopuszczalnych rozmiarów zdjęć, od teraz można 1280 x 900 pikseli.
Witam Wszystkich
Zamieszkuję mieścinę pod Stolicą a w sumie patrząc na mapę to bezpośrednio nad pomiędzy rzekami Wisła i Narew.
Posiadam body 400D + słoiki w postaci KIT + Sigma 70-300 + stałkę 50 1,8 II
Fotografią interesuję się już od jakiegoś czasu lecz osiągnięć zbyt wielkich nie mam po za kilkoma kadrami z których jestem dumny.
Moją pasją jest portret lecz ostatnio cisza i spokój przy robieniu przyrody coraz bardziej mnie wciąga.
Jestem tu po to by czerpać wiedzę z nieograniczonej studni tego forum a jeżeli będę w czymś mógł pomóc to i ja udzielę rady.
POZDRAWIAM.
Pozdrawiam serdecznie wszystkich Canonierów. Jako, że nie jestem zbyt rozmowny, pozwólcie, że w dalszym ciągu będę dyskretnie czytał, obserwował i mało kiedy komentował . . .
Witam Was.
Od roku zapatrzony w Canona dopiero niedawno mogłem sobie sprawić swoją pierwszą lustrzanke - 30D + 50/1.8 Forum czytam od dawna, lecz dopiero teraz mogę zabrać głos. Ogólnie zainteresowany fotografią koncertową.
Pozdrawiam z Wrocławia
Witam.
Lubię focić wszędzie tam, gdzie mało światła. Najbardziej interesują mnie fotki z imprez kulturalnych ze Wstępem Wolnym dla Wszystkich . Mam zamiar przejść z analoga Yashicy 108 na lustrzankę cyfrową, prawdopodobnie Canona.
Zdarza mnie się także popełniać fotki podkręconymi kompaktami
Moje fotki koncerty jazz, sztuka ulicy, i nie tylko: http://imprezy-wawa.ovh.org
Pozdrawiam Wszystkich
Fotografią zajmuję się od ponad roku i ciągle się uczę. Obecnie posiadam Zenita 122s oraz Fuji s9600, lecz w krótce ustąpią one miejsca Canonowi 50D:-D. Liczę, że z forum dowiem się czegoś ciekawego.
Witam
Forum czytam od dwóch lat gdy postanowiłem że zakupię lustro Canona. Pstrykam fotki od 3 lat, najwięcej architekturę i krajobraz ze względu na wakacyjne podróże po zamkach i pałacach. Ostatnio walczę również z portretami, dlatego że urodziła mi się córeczka, która została moją modelką do zdjęć. Canona 450D czyli moje pierwsze lustro posiadam od zeszłorocznych wakacji, wkrótce dojdą obiektywy: Canon 55-250 f/4-5.6 IS, Canon 50mm f1.8. Pozdrawiam Wszystkich z Gradu Kraka.
cześć wszystkim
na forum jestem od niedawna więc postanowiłem i tu zawitać
aparacik mam od ok 3 miesięcy, dopiero uczę się robić zdjęcia - trochę przeszkadza w tym szukanie pracy - pochłania masę czasu mam 500d tylko z kitem niestety, czaję się na coś do macro ale póki nie znajdę sensownej pracy to mogę o tym zapomnieć
pozdro 4 all
Fotografią zajmuję się hobbystycznie, ale do początkujących już nie należę
Aktualnie pstrykam sprzętem:
Canon 50D
Canon PowreShot SX100 IS
Swoją historię zacząłem od ojca KODAK-a CX6330. Następnego, Canona PowreShot SX100 IS, to ja sprezentowałem jemu, a teraz wspólnie pstrykamy lustrzanką Canon 50D.
Witam wszystkich , jestem nowy i powoli się orientuję o co tu biega , proszę o wyrozumiałość i pomoc w dalszym tu obcowaniu .
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Proszę o pomoc w ustawieniu kolorów w PS 3, oraz w aparacie , drukuję odbitki na papierze w formacie max.30x40cm .
Ostatnio edytowany przez Gość; 32464.
Powód: Automerged Doublepost
Witam wszystkich forumowiczów. Jestem od niedawna posiadaczem Canona 450D z obiektywem kitowym. Fotografią interesuję się od znacznego czasu ale wcześniej robiłem fotki na analogach. Teraz zacząłem zabawę na cyfrówkach mam nadzieję, że się nie zawiodę...
Witam Forumowiczów.
Zdjątka robię od komunii na której dostałem smienke. Później był Zenit TTL i zabawa w ciemni. Przerzuciłem się na foto cyfrowe i po Minolcie Dimage Z3 kupiłem swoją pierwszą lustrzankę cyfrową SONY a350. Teraz od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem CANONA 7D. Fotografię traktuję jak hobby. Pozdrawiam
Witam wszystkich forumowiczów. Od jakiegoś czasu jestem posiadaczem c450d, speedlite 580 EX II i kilku szkiełek. Fotografią zajmuje się hobbistycznie. Na naszym forum znalazłem wiele ciekawych i przydatnych informacji. Pozdrawiam Maciek
Witam wszystkich forumowiczów. Jestem grafikiem komputerowym z bardzo długim stażem. Wbrew swej woli (broniłem się rękami i nogami) stałem się posiadaczem C5DII i stałki 50mm f/1,2 L USM. Wiem, wiem to marzenie większości z Was. Ale nie moje. Drzucono mi do tego jakieś softboxy i inne duperele. Mam dopstrykiwać tym zdjęcia kostiumów i wszystkiego o czym zapomnieli fotografowie na sesji. Chyba się tu czegoś dowiem o robieniu zdjęć studyjnych, bo na szkołę to już trochę za późno.
Starając się być obiektywnym, wyrażam jednak subiektywną opinę.
Komentarz