Karta pamięci do 60d

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • komer34
    Dopiero zaczyna
    • 2011
    • 39

Zamieszczone przez kawo
    chciałem zapytać czy to naprawdę jest opłacalne kupowac sprzęt na drugim końcu świata jak u nas wszystkiego pełno na półkach...? ile można na tej operacji zyskać? jak z gwarancją?
    Dobre pytanie.
    Nie poleciłbym teraz. Ja miałem zaoszczędzić tym sposobem 500zł więc stwierdziłem że się opłaca. Ale nie wiedziałem o cle więc jak przywalili 370 zł cła to zrobiło się mniej ciekawie. Gwarancji nie dostałem chociaż sprzedający napisał że daje roczna gwarancje( w co nie wierze).
    CANON 60D_Tamron 17-50 f/2.8 VC_ C85 1.8_430ex II

Komentarz

• Darx
      Uzależniony
      • 2011
      • 725

Zamieszczone przez komer34
      miałem zaoszczędzić tym sposobem 500zł
      Chytry dwa razy traci, w Twoim przypadku i tak, to jakieś 130złociszy do przodu. Jak tablety robiły się modne, to spore grono moich znajomych kupowało te najtańsze z HK. Powiem Ci, że zadowolenie mijało kiedy takie coś do nich przyleciało. Gwarancja? Owszem rok, realizowana w HK w dodatku wysyłka w obie strony na własny koszt.

Gdyby to było 1000zł, to być może bym się skusił. Jednak, to zaledwie marne 500złotych. ;-)
      |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Komentarz

• komer34
        Dopiero zaczyna
        • 2011
        • 39

A propo zapomniałem, kupiłem kartę 16gb goodram class 10 kosztowała trochę ponad 70 zł. polecam polska firma
        CANON 60D_Tamron 17-50 f/2.8 VC_ C85 1.8_430ex II

Komentarz

• arekhit
          Bywalec
          • 2011
          • 206

to widac, ze co sie nie kupi z class6 w gore , to nie powinno byc problemow z nagrywaniem filmow
          Canon

Komentarz

• Morfii
            Uzależniony
            • 2010
            • 529

A ja powiem tak... nie patrzcie na klasę, ale na szybkość zapisu i odczytu pliku... bo różnice są bardzo duże ! wystarczy porównać SANDISK... z inną kartą.
            SANDISK szybkość odczytu/zapisu rzędu 30 MB/s
            GoodRAM SDHC 16GB Pro class 10:
            odczytu karta uzyskała średni transfer rzędu 28,68 MB/s , w trybie zapisu średni transfer to 27,81 MB/s.

i tak jest ze wszystkimi kartami... a nawet gorzej... widziałem karty class 10 które zapisywały w granicach 25 MB/sa odczyt 15MB/s. Trzeba być rozważnym
            było.. C550D, C7D, C28, T17-50VC, Takumar 50SMC, Zenitar 16, S8, S14. Teraz jest tylko lepiej

Komentarz

• sylwek2k
              Początki nałogu
              • 2009
              • 352

Zamieszczone przez Morfii
              A ja powiem tak... nie patrzcie na klasę, ale na szybkość zapisu i odczytu pliku... bo różnice są bardzo duże ! wystarczy porównać SANDISK... z inną kartą.
              SANDISK szybkość odczytu/zapisu rzędu 30 MB/s
              GoodRAM SDHC 16GB Pro class 10:
              odczytu karta uzyskała średni transfer rzędu 28,68 MB/s , w trybie zapisu średni transfer to 27,81 MB/s.

i tak jest ze wszystkimi kartami... a nawet gorzej... widziałem karty class 10 które zapisywały w granicach 25 MB/sa odczyt 15MB/s. Trzeba być rozważnym
              Klasa 10 oznacza tylko, ze zapis jest dokonywany z predkoscia >10MB/s

Komentarz

• Ciekawski
                Dopiero zaczyna
                • 2008
                • 36

Odp: Karta pamięci do 60d

Czy Canon 60D i 6D Mark I obsługują karty 128gb?
                Niedługo planuję kupić Canona Eos R i chcę, żeby te karty pasowały do wszystkich moich aparatów.
                Czy karta SANDISK microSDXC Extreme 128GB będzie działać w w 60D i 6D?
                Ostatnio edytowany przez Ciekawski; 20684.

Komentarz

• Mohinder
                  Uzależniony
                  • 2019
                  • 580

W 80D i 6D MK II działa. Miałem i używałem i używam nadal ale już tylko w drugim aparacie.
                  https://www.photographer-limerick.com/
                  Canon G3, Canon 450D, Canon 80D, Canon 6DMKII, Canon SX60HS, Canon R, Sigma 24-105mm F4 ART, Canon 50mm F1.8 STM, Canon 100mm F2.8, Canon 70-200mm F2.8 IS II USM, Canon 70-300mm F4-5.6 IS II USM Nano

Komentarz

• Ciekawski
                    Dopiero zaczyna
                    • 2008
                    • 36

Że działa w 80D i 6D Mark II to się domyślam, są to w miarę nowe aparaty.
                    W specyfikacji technicznej na optycznych nic nie ma na ten temat.

Komentarz

Pracuję...