Pomocy

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Amaotoor
    • 2011
    • 3

Pomocy

Witam wczoraj zakupilam lustrzanke canon EOE D1000 Niestety nie potrafie ustawic jej tak aby robila zdjecia perfekcyjne. Bardzo prosze o pomoc
  • Natan
    Coś już napisał
    • 2009
    • 91

Cześć

Co to znaczy perfekcyjne?
    A instrukcja obsługi jeszcze nie ruszona?

Komentarz

• noone1
      Dopiero zaczyna
      • 2011
      • 32

Tzn kupiłaś lustrzankę i myslisz ze teraz bedziesz robic "perfekcyjne" zdjecia?

Poczytaj instrukcje, moglas zaczac od czegos innego niz lustro.

Komentarz

• tombas
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 2194

zostaw aparat w szafie, idz do księgarni (biblioteki) i weź wszystko co wpadnie ci w rece np.o kadrowaniu, kompozycji,głebi ostrości itd...itd... dopiero potem zacznij robic zdjęcia, i jak pisał natan, czytanie instrukcji nie boili (a czasem nawet pomaga :-P )
        Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
        (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Komentarz

• Amaotoor
          • 2011
          • 3

Przeczytalam instrukcje ustawilam wszystko jak nalezy aczkolwiek zdjecia wychodza zolte. Zawsze mazylam o lustrzance myslalam ze kupie i juz wszystko bedzie ustawione, tak jak w zwyklym aparacie. Znacie sie na tym aparacie? Mozecie mi napisac co mam zrobic po kolei czyli jak ja ustawic?? Wszystkim dziekuje za odpowiedz Pozdrawiam
          !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
          marzylam**
          Ostatnio edytowany przez Amaotoor; 43254. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• Pinek
            Bywalec
            • 2010
            • 122

może nie dokładnie czytałaś? pewnie balans bieli źle ustawiony do danego swiatla dlatego zdjęcia wychodzą żółte, poczytaj o tym, nikt ci na forum nie napisze w kilku zdaniach jak dobrać ustawienia itd

Komentarz

• o rly??
              Dopiero zaczyna
              • 2011
              • 24

do robienia zdjeć przyda się też obiektyw
              książka "Ekspozycja bez tajemnic", wpierw instrukcja (bardzo ważne!), forum no i oczywiście balans bieli

Komentarz

• Amaotoor
                • 2011
                • 3

No dobrze dziekuje bardzo za pomoc

Komentarz

• hyzop
                  Początki nałogu
                  • 2006
                  • 413

Ustaw balans bieli na auto i wtedy zobacz co wyjdzie, no wiadomo że przy oświetleniu w pomieszczeniu z żarówki zawsze będą trochę żółte, nawet jak balans bieli ustawisz na żarówkowy

Komentarz

• szambonur
                    Uzależniony
                    • 2011
                    • 712

A ja zawsze marzyłem o takim aparacie co posiada automatyczny program "Wygraj konkurs National Geographic"
                    Moje zdjęcia na canon-board.info
                    Facebook

Komentarz

• dzidofon
                      Początki nałogu
                      • 2010
                      • 280

Zamieszczone przez Amaotoor
                      Niestety nie potrafie ustawic jej tak aby robila zdjecia perfekcyjne. Bardzo prosze o pomoc
                      Obawiam się dużo bardziej "perfekcyjne" zdjęcia uzyskasz ze średniego kompakta :-).
                      A tak poważnie to mam wrażenie że uległaś marketingowi i kupiłaś aparat, o którym słyszałaś że robi perfekcyjne zdjęcia... Niestety nie aparat robi zdjęcia (a przynajmniej nie sam...)
                      300V, 50D, S 17-50/2,8, S 70-200/2,8, czarny plecaczek, którego nie noszę ;-)

Komentarz

• mar_ko
                        Bywalec
                        • 2010
                        • 144

Ja bym chciał taki, który zamiast oznaczenia modelu ma logo Playboya. Chodziłbym sobie z takim po mieście a dziewczyny same ustawiałyby się w kolejce (do zdjęcia oczywiście). I mówiąc "zdjęcia" mam na myśli fotografię. Oczywiście.

Komentarz

• Darx
                          Uzależniony
                          • 2011
                          • 725

Zamieszczone przez szambonur
                          A ja zawsze marzyłem o takim aparacie co posiada automatyczny program "Wygraj konkurs National Geographic"
                          Dobre

Niestety nie potrafie ustawic jej tak aby robila zdjecia perfekcyjne
                          Przeczytalam instrukcje ustawilam wszystko jak nalezy aczkolwiek zdjecia wychodza zolte.
                          Moja droga. Gdybyś przeczytała instrukcję, to na pewno zrozumiałabyś dlaczego zdjęcia wychodzą żółte. Tak zwany balans bieli się kłania. Spróbuj poczytać jeszcze trochę tę instrukcję, a jeżeli to nie pomaga to zrób to kolejny i jeszcze kolejny raz. Często i mnie zdarza się wracać do instrukcji obsługi aparatu by ponownie przejrzeć jego funkcje.

Mozecie mi napisac co mam zrobic po kolei czyli jak ja ustawic??
                          Nie. Każdy musi to przeboleć, a nikt nie będzie po raz setny tłumaczył jak ustawiać aparat. Chcesz zabrać się za fotografię, to zajrzyj do poradników na forum. Czytanie jeszcze nikogo nie doprowadziło do ślepoty umysłowej.

Jeżeli tak bardzo zależy Ci na szybkich ustawieniach, to dobierz tryb P lub Auto.
                          |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Komentarz

• igor58
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 1872

może nie czytaj, bo się wciagniesz (w wątki poboczne), tylko rób zdjęcia
                            cyfra ma tę przewagę (?) nad analogiem, że w kompie można paroma kliknięciami poprawić szkolne błedy
                            do aparatu dołaczany jest program, który pewnie już wgrałaś
                            teraz wystarczy trochę poklikać (np. autolevels) i bedzie lepiej
                            rób na razie na trybach tematycznych (obrazki na pokrętle)

Zastanów sie, co chcesz uzyskać na zdjęciu, a dopiero potem myśl o perfekcji technicznej (balansach bieli itp).

Komentarz

• Pinek
                              Bywalec
                              • 2010
                              • 122

Zamieszczone przez igor58
                              może nie czytaj, bo się wciagniesz (w wątki poboczne), tylko rób zdjęcia
                              cyfra ma tę przewagę (?) nad analogiem, że w kompie można paroma kliknięciami poprawić szkolne błedy
                              do aparatu dołaczany jest program, który pewnie już wgrałaś
                              teraz wystarczy trochę poklikać (np. autolevels) i bedzie lepiej
                              rób na razie na trybach tematycznych (obrazki na pokrętle)

Zastanów sie, co chcesz uzyskać na zdjęciu, a dopiero potem myśl o perfekcji technicznej (balansach bieli itp).
                              moim zdaniem źle jej radzisz, niech czyta instrukcję aż pojmie o co chodzi do tego poradniki o fotografii i niech stara się robić zdjęcia na trybach półautomatycznych lub na manualu.

Komentarz

Pracuję...