Kingstone CF - High Speed czy Elite Pro

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kwasek

Kingstone CF - High Speed czy Elite Pro

Może jest to dziwne pytanie, ale czy karta
    1GB CF Kingstone Elite Pro 50x
    i
    1 GB CF Kingsotne High Speed
    to te same karty i czy każda z nich będzie dobrze współpracować z 350d?

Sprzedawca zapewniał, że karta Elite Pro jest identyczna jak ta z napisem High Speed (tylko, że miał tylko Elite Pro)
    Wstrzymałem się z zakupem do jutra licząć na Waszą pomoc i wyjaśnienie. Googlowałem też trochę, ale znajdowałem same oferty sklepów i aukcji - żadnych testó porównawczych.
  • Alzail
    Uzależniony
    • 2005
    • 574

to samo ;]
    350D

Komentarz

• gr86
      Początki nałogu
      • 2005
      • 328

Zamieszczone przez kwasek
      1GB CF Kingstone Elite Pro 50x
      polecam b.dobra karta a cena niewysoka jak to u Kingstona miałem już pare kart tego producenta i jestem zadowolony, kupuj spokojnie niepożałujesz

Komentarz

• Triszer
        Bywalec
        • 2004
        • 191

No to kolega gr86 ma szczęście. Moje dwie sztuki (kupione w marcu) już się posypały.
        Niestety firma w której je kupiłem już ich nie sprowadza (facet mówi, że dostał trochę po kieszeni przez te Kingstony) i uszkodzone wymienia na inne DANE-ELEC

Komentarz

• gr86
          Początki nałogu
          • 2005
          • 328

Zamieszczone przez Triszer
          No to kolega gr86 ma szczęście.
          a no mam jedyna karta która mi się zaepsuła to lexar sd256 , a kingstona miałem sd 128, 256, 512 ElitePro i CF 128, 1GB x50 narazie wszystko chodzi jak należy bez żadnych problemów
          Ostatnio edytowany przez gr86; 2430.

Komentarz

• Domini-Q
            Bywalec
            • 2005
            • 151

ja mam Kingstona elit pro z małym dopiskiem high speed. jest świetna. szybka. i nie mam z nia najmniejszych problemów. uzywam jej z 350d.
            EOS 350D + KIT EF-S 18-55 3.5-5.6 II + Hoya UV, EF 50 1.8 II + Marumi MC-UV, 2 x Kingston ELITE PRO 1GB, Statyw Velbon DF-60 i wiele chęci.

Komentarz

• Nemeo
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 1757

Posiadam dwa Kingstony 1 GB i 2 GB są super i nie mam z nimi żadnych problemów, tanie i niezawodne.

Komentarz

• Triszer
                Bywalec
                • 2004
                • 191

Moja 512 i 256 też jest ok, ale po tych 1024 to już chyba nie będę eksperymentował z Kingstonami
                Jedna uwaga. Problem pojawił się po sformatowaniu kart w aparacie.
                Jak były formatowane "przez kompa" nie było problemu.

Komentarz

• DoMiNiQuE
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 3548

Zamieszczone przez Triszer
                  Jedna uwaga. Problem pojawił się po sformatowaniu kart w aparacie. Jak były formatowane "przez kompa" nie było problemu.
                  imo karte nalezy sformatowac w aparacie, w ktorym bedzie pracowala (gdzies cos kiedys o tym slyszalem )

Komentarz

• Dorn
                    Bywalec
                    • 2005
                    • 131

Ja mam 1024 i 512. Jedna HS a druga 50x i na razie nie mam problemów (chociaż zauważam, ze jak mam na 1GB około 0,8GB zdjęć i przegrywam je na kompa, to pod koniec, czyli tak po około 700MB zgranych, troszkę się zastanawia przy niektórych fragmentach zdjęć).
                    Karty formatowane w aparacie i zgrywanie przez czytnik.
                    40D | 17-40/4 | 70-200/4 | 50/1.8 | 420EX | ... I z tego wychodzi: www.kolec.cba.pl
                    ---------------------
                    Post ten wyraza opinie Autora w dniu dzisiejszym. Nie moze on byc wykorzystany przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym nastepujacym po nim dniu.
                    Autor zastrzega sobie prawo do zmiany pogladów, bez podawania przyczyny.

Komentarz

• Alv
                      Bywalec
                      • 2005
                      • 122

moja 1GB EP 50x spisuje sie bardzo dobrze. Choc mialem przypadek przy zgrywaniu fot przez czytnik - kilka fot karta urwała (zgrały się w części: 1/3, 1/2, 2/3). Raz odmówiła posłuszeństwa i straciłem wszystkie foty, ale tez warunki były raczej ekstremalne (na łodzi na jeziorze, po deszczu - wilgoci złapała; sam bym odmowił posłuszeństwa ).
                      Ogólnie na Kingstona nie narzekam.
                      Miałem sd 256 czy 512 i ta padła na całego. Od tej pory przerabiam Kingstony.
                      skromny dorobek...www.pbase.com/alv32

Komentarz

• alien
                        Początki nałogu
                        • 2004
                        • 412

Wszyscy tak zachwalaja kingstona 1 GB elite pro a przeciez ta karta nie wspolpracuje z canonem s2 poprawnie
                        ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p

Komentarz

• kwasek

Po kilku dniach pracy z kartą CF 1GB Elite Pro mogę stwierdzić, że z Canonem 350d działa bez żadnych problemów, co najważniejsze nie blokuje możliwości zdjęć seryjnych, tranfer z bufora na kartę jest szybki.
                          To samo przy zgrywaniu fotek na komputer - testowałem na różnych czytnikach, na wbudowanym czytniku w laptopie i przy zgrywaniu prze kabelek - nigdy nic się nie wydarzyło.
                          Oby tak dalej ... puk puk puk ... żeby nie zapeszyć

Komentarz

Pracuję...