Pytanie o lampę

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Chris_11
    Uzależniony
    • 2006
    • 572

Ale taki sam efekt można uzyskać za pomocą błysku na pierwszą kurtynę.
    Wydaje mi się (jeśli chodzi o zabawę weselną), że uzyskasz podobne efekty przy błysku na pierwszą i drugą kurtynę.
    Nieważne, czym... Ważne, jak...

Foto-Blog

Komentarz

• trzeszcz6
      Bywalec
      • 2008
      • 188

może to nie był najszczęśliwszy przykład. Jeżeli uważasz że można zrobic takie samo zdjęcie przy czasie powiedzmy 1/8 s na pierwszej i drugiej kurtynie to pokaż, najchętniej coś w ruchu
      5d+5d mark II+ S35A+C 85 f/1.8 + C 20-35 f/3.5-4.5, C 70-210 3.5-4.5 580 ex II, YN 565 EX (czasem 17-40 L i 50 f/1.4), arsat 80/2.8 tilt

Komentarz

• rbucz
        Bywalec
        • 2009
        • 151

Ojej, błysk na drugą kurtynę służy głównie do twego, aby zamrożony przy dłuższych czasach ruch odbywał się na fotce "we właściwym" kierunku. A z tanich lamp, jest jeszcze Metz 48-AF1. Używany mozna kupić za 500-600 zł, jest mocniejszy od "430", ma odchylany w 2 płaszczyznach palnik, błysk na 2-gą kurtynę, HSS, stroboskop... Super wykonanie- a na przyszłość - gniazdko USB do aktualizacji softu...
        Pentax |Canon | Metz | Benro | szukajka

Komentarz

• piw0sz

Zamieszczone przez aloevera
          Witam, od niedawna jestem posiadaczką Canona 450d oraz obiektywu kitowego i 50mm 1/8. Mam pytanie odnośnie lampy błyskowej ponieważ fotografią zajmuję się amatorsko od niedawna a ostatnio robiłam zdjęcia na rocznicy ślubu znajomych i niestety brak zewnętrznej lampy dał się we znaki

...
          Bardzo proszę o poradę, z góry dziękuję.
          Dokonałaś wyboru? Kupiłaś już coś?
          Jestem w tym samym momencie i Twoja opinia/zdanie było by dla mnie pomocne.

Komentarz

Pracuję...