Problem z doswietleniem...

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Radziuk
    Dopiero zaczyna
    • 2005
    • 17

Problem z doswietleniem...

Mam problem jak robie fotke z zewnetrzna lampa to im krotszy czas , tym wyzej podnosi mi sie czarny pasek jak ponizej na fotkach ... przy 1/320 jest ok .. ale 1/400 1/500 1/640 i 1/1000 juz nie ... fotki sa robione w trybie M. Czy to jest problem tego typu ze migawka sie szybciej przymyka i nie nadaza doswietlic calej ekspozycji ??? przy wyzszych czasach czyli 1/400 w górę nie ma problemu
    Canon EOS 300D;300V
    Grip BG-E1
    Canon EF-S 18-55 ; 28-90mm/F4-5.6
    Canon 50 mm 1.8
    Sigma 70-300mm f/4-5,6 APO Macro Super II
    statyw, monopod i błysk Metz'a

• CYNIG
    Uzależniony
    • 2005
    • 694

Zamieszczone przez Radziuk
    Mam problem jak robie fotke z zewnetrzna lampa to im krotszy czas , tym wyzej podnosi mi sie czarny pasek jak ponizej na fotkach ... przy 1/320 jest ok .. ale 1/400 1/500 1/640 i 1/1000 juz nie ... fotki sa robione w trybie M. Czy to jest problem tego typu ze migawka sie szybciej przymyka i nie nadaza doswietlic calej ekspozycji ??? przy wyzszych czasach czyli 1/400 w górę nie ma problemu
    sprawa prosta, czas zbyt krotki w stosunku do minimalnego czasu synchronizacji. Albo wydluz czas naswietlania albo przestaw lampe (jesli ma taka mozliwosc) w tryb HSS
    https://500px.com/tkasiak/galleries

Komentarz

• Vitez
      zło konieczne
      • 2004
      • 19804

Zamieszczone przez Radziuk
      Mam problem jak robie fotke z zewnetrzna lampa to im krotszy czas , tym wyzej podnosi mi sie czarny pasek jak ponizej na fotkach
      A jaka masz ta zewnetrzna lampe? Sprawdz czy ma tryb synchronizacji HSS .

Komentarz

Pracuję...