Olympus E-1 vs Canon 350

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Pszczola
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 1760

Zamieszczone przez froolk
    Pszczola co się czepiasz
    Nerwowo zareagowalem zapewnie dlatego, ze u mnie dziala inna 'technologia' zakochiwania sie.
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Komentarz

• Arkan
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 1401

Jedno jest pewne - Olympus zaczął podchodzić poważnie do kwestii obiektywów. Pierwsze na świecie zoomy o stałym świetłe 2.0 - to już nie w kij dmuchał http://www.fotopolis.pl/index.php?go...=1&nrarch=2705 A co robi Canon? 17-85 o zmiennym świetle "ciemność widzę" :-(
      Teraz wystarczy, że kupią od kogoś porządną matrycę i Canon/Nikon budzą się z ręką w nocniku.
      Pentax K-5 II, Leica M9

Komentarz

• froolk
        Początki nałogu
        • 2005
        • 256

Zamieszczone przez Pszczola
        Nerwowo zareagowalem zapewnie dlatego, ze u mnie dziala inna 'technologia' zakochiwania sie.

Jesteśmy rówieśnikami - uwierz mi, że "technologię zakochiwania" mam z tego rocznika (tzn. taką jak Twoja) - jak napisałem to była metafora i odnosiła się bezpośrednio do tego co napisał Byniek.

Komentarz

• KuchateK
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 4895

Zamieszczone przez Arkan
          Jedno jest pewne - Olympus zaczął podchodzić poważnie do kwestii obiektywów. Pierwsze na świecie zoomy o stałym świetłe 2.0 - to już nie w kij dmuchał http://www.fotopolis.pl/index.php?go...=1&nrarch=2705 A co robi Canon? 17-85 o zmiennym świetle "ciemność widzę" :-(
          Teraz wystarczy, że kupią od kogoś porządną matrycę i Canon/Nikon budzą się z ręką w nocniku.
          Do takiej malej matyczki to nie sztuka... Nie ma sie czym podniecac...

Uwzgledniajac kop ISO jaki mam na takim 20D (bo e-1 darmo nie daja) to tak:
          To to 35-100 zastepuje sobie taka sigma 70-200 2.8, to 90-250 zastepuje 120-300 2.8 i to 14-45 takim 24-70 2.8.... Do tego 18-50 2.8 (bo zuiko tanie nie sa) i niech mi ktorys skoczy

I co? Obrazki na www? Te szkla sa na rynku... Mozna dzisiaj isc i je kupic... Jeszcze dzisiaj focic... Jedna przyslona ciemniej na krzyzyz? Katastrofa wprost... Podejzewam ze jak pokaza ceny na te wynalazki to mi jeszcze na lampe, statyw i plecak starczy
          Ostatnio edytowany przez KuchateK; 1338.
          ...

Komentarz

• Arkan
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 1401

Zamieszczone przez KuchateK
            Do takiej malej matyczki to nie sztuka... Nie ma sie czym podniecac...

Uwzgledniajac kop ISO jaki mam na takim 20D (bo e-1 darmo nie daja) to tak:
            To to 35-100 zastepuje sobie taka sigma 70-200 2.8, to 90-250 zastepuje 120-300 2.8 i to 14-45 takim 24-70 2.8.... Do tego 18-50 2.8 (bo zuiko tanie nie sa) i niech mi ktorys skoczy

I co? Obrazki na www? Te szkla sa na rynku... Mozna dzisiaj isc i je kupic... Jeszcze dzisiaj focic... Jedna przyslona ciemniej na krzyzyz? Katastrofa wprost... Podejzewam ze jak pokaza ceny na te wynalazki to mi jeszcze na lampe, statyw i plecak starczy
            KuchateK, jak już wyrwiesz się spod hipnotycznego wpływu jedynie słusznej marki, to zaczniesz dostrzegać znaczny progres techniczny także w innych stajniach. Kiedy to się stanie, to znaczy, że nabyłeś zdolność samodzielnego oceniania faktów, niezależnie od interpretacji rzeczywistości połączonych działów marketingu i PR firmy Canon
            Pentax K-5 II, Leica M9

Komentarz

• KuchateK
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 4895

Najpierw to ja musze przestac trollowac

Wlasnie problem polega na tym ze widze postep i niestety powaznie zaczynam ubolewac nad tym co robi ostatnio Canon... A wlasciwie nad tym czego nie robi mimo ze moze...
              Z konkurencji Olympusa (jak kazdej innej) mozna sie tylko cieszyc.

Co i tak nie zmienia faktu ze zanim to w sklepach bedzie to troche zejdzie
              ...

Komentarz

• Byniek
                Coś już napisał
                • 2005
                • 61

A ja:

Komentarz

• Byniek
                  Coś już napisał
                  • 2005
                  • 61

Coś urwało dla DoMiNiQuE czyli loży szyderców

Komentarz

• DoMiNiQuE
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 3548

Zamieszczone przez Byniek
                    Coś urwało dla DoMiNiQuE czyli loży szyderców
                    Mozesz rozwinac swoja blyskotliwa wycieczke pod moim adresem? Cos ciezko Cie zrozumiec

Komentarz

• Byniek
                      Coś już napisał
                      • 2005
                      • 61

Oczywiście rozwinę. Jest takie powiedzenie: gdzie kopie się leżącego zawsze jest paru chętnych dokopać swoje, bo jest na fali ogólnie rozumianego "dowcipu" trochę przyciężkiego ale jest "cool i zabawa" . Sorry ale nie przepadam za takimi gościami. Wyskoczyłeś jak filip z konopii aby przypodobać się forumowiczom i skopać nowicjusza bo to jest cooooool!!!!!
                      I o to chodzi.

Komentarz

• KuchateK
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 4895

Dalej nie rozumie dowcipu i co ma do niego Pentax No ale... niech tam
                        ...

Komentarz

• DoMiNiQuE
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 3548

Zamieszczone przez Byniek
                          Oczywiście rozwinę. Jest takie powiedzenie: gdzie kopie się leżącego zawsze jest paru chętnych dokopać swoje, bo jest na fali ogólnie rozumianego "dowcipu" trochę przyciężkiego ale jest "cool i zabawa" . Sorry ale nie przepadam za takimi gościami. Wyskoczyłeś jak filip z konopii aby przypodobać się forumowiczom i skopać nowicjusza bo to jest cooooool!!!!!
                          I o to chodzi.
                          Bosh Ty masz chyba jakies kompleksy :-?:neutral:
                          EOT

Komentarz

• Byniek
                            Coś już napisał
                            • 2005
                            • 61

Pentax jest odpowiedzią na Nikosia. Nagłówek też ma swoją wymowę

Komentarz

• Byniek
                              Coś już napisał
                              • 2005
                              • 61

Mam kompleksy jak wszyscy, wqurza mnie moja niewiedza w fotografii i przez to odsłonięta d...a w przypadku kopania. Nie mów mi, że lubisz jak jeżdżą po Tobie.

Komentarz

• KuchateK
                                Pełne uzależnienie
                                • 2005
                                • 4895

Byniek, narobisz sobie wrogow i bedziesz mial "dzika jazde" potem Przeniescie sie na jakies PW a tu trollujmy dalej o wyzszosci Canon'a nad cala reszta
                                ...

Komentarz

Pracuję...