Zamieszczone przez froolk
Olympus E-1 vs Canon 350
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Nerwowo zareagowalem zapewnie dlatego, ze u mnie dziala inna 'technologia' zakochiwania sie.EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000 -
Jedno jest pewne - Olympus zaczął podchodzić poważnie do kwestii obiektywów. Pierwsze na świecie zoomy o stałym świetłe 2.0 - to już nie w kij dmuchał
http://www.fotopolis.pl/index.php?go...=1&nrarch=2705 A co robi Canon? 17-85 o zmiennym świetle "ciemność widzę" :-(
Teraz wystarczy, że kupią od kogoś porządną matrycę i Canon/Nikon budzą się z ręką w nocniku.Pentax K-5 II, Leica M9Komentarz
-
Zamieszczone przez PszczolaNerwowo zareagowalem zapewnie dlatego, ze u mnie dziala inna 'technologia' zakochiwania sie.
Jesteśmy rówieśnikami - uwierz mi, że "technologię zakochiwania" mam z tego rocznika (tzn. taką jak Twoja) - jak napisałem to była metafora i odnosiła się bezpośrednio do tego co napisał Byniek.Komentarz
-
Do takiej malej matyczki to nie sztuka... Nie ma sie czym podniecac...Zamieszczone przez ArkanJedno jest pewne - Olympus zaczął podchodzić poważnie do kwestii obiektywów. Pierwsze na świecie zoomy o stałym świetłe 2.0 - to już nie w kij dmuchał
http://www.fotopolis.pl/index.php?go...=1&nrarch=2705 A co robi Canon? 17-85 o zmiennym świetle "ciemność widzę" :-(
Teraz wystarczy, że kupią od kogoś porządną matrycę i Canon/Nikon budzą się z ręką w nocniku.
Uwzgledniajac kop ISO jaki mam na takim 20D (bo e-1 darmo nie daja) to tak:
To to 35-100 zastepuje sobie taka sigma 70-200 2.8, to 90-250 zastepuje 120-300 2.8 i to 14-45 takim 24-70 2.8.... Do tego 18-50 2.8 (bo zuiko tanie nie sa) i niech mi ktorys skoczy
I co? Obrazki na www? Te szkla sa na rynku... Mozna dzisiaj isc i je kupic... Jeszcze dzisiaj focic... Jedna przyslona ciemniej na krzyzyz? Katastrofa wprost... Podejzewam ze jak pokaza ceny na te wynalazki to mi jeszcze na lampe, statyw i plecak starczy
Ostatnio edytowany przez KuchateK; 1338....Komentarz
-
KuchateK, jak już wyrwiesz się spod hipnotycznego wpływu jedynie słusznej marki, to zaczniesz dostrzegać znaczny progres techniczny także w innych stajniach. Kiedy to się stanie, to znaczy, że nabyłeś zdolność samodzielnego oceniania faktów, niezależnie od interpretacji rzeczywistości połączonych działów marketingu i PR firmy CanonZamieszczone przez KuchateKDo takiej malej matyczki to nie sztuka... Nie ma sie czym podniecac...
Uwzgledniajac kop ISO jaki mam na takim 20D (bo e-1 darmo nie daja) to tak:
To to 35-100 zastepuje sobie taka sigma 70-200 2.8, to 90-250 zastepuje 120-300 2.8 i to 14-45 takim 24-70 2.8.... Do tego 18-50 2.8 (bo zuiko tanie nie sa) i niech mi ktorys skoczy
I co? Obrazki na www? Te szkla sa na rynku... Mozna dzisiaj isc i je kupic... Jeszcze dzisiaj focic... Jedna przyslona ciemniej na krzyzyz? Katastrofa wprost... Podejzewam ze jak pokaza ceny na te wynalazki to mi jeszcze na lampe, statyw i plecak starczy
Pentax K-5 II, Leica M9Komentarz
-
Najpierw to ja musze przestac trollowac

Wlasnie problem polega na tym ze widze postep i niestety powaznie zaczynam ubolewac nad tym co robi ostatnio Canon... A wlasciwie nad tym czego nie robi mimo ze moze...
Z konkurencji Olympusa (jak kazdej innej) mozna sie tylko cieszyc.
Co i tak nie zmienia faktu ze zanim to w sklepach bedzie to troche zejdzie
...Komentarz
-
-
-
Mozesz rozwinac swoja blyskotliwa wycieczke pod moim adresem? Cos ciezko Cie zrozumiecZamieszczone przez ByniekCoś urwało dla DoMiNiQuE czyli loży szyderców
Komentarz
-
Oczywiście rozwinę. Jest takie powiedzenie: gdzie kopie się leżącego zawsze jest paru chętnych dokopać swoje, bo jest na fali ogólnie rozumianego "dowcipu" trochę przyciężkiego ale jest "cool i zabawa" . Sorry ale nie przepadam za takimi gościami. Wyskoczyłeś jak filip z konopii aby przypodobać się forumowiczom i skopać nowicjusza bo to jest cooooool!!!!!
I o to chodzi.Komentarz
-
-
Bosh Ty masz chyba jakies kompleksyZamieszczone przez ByniekOczywiście rozwinę. Jest takie powiedzenie: gdzie kopie się leżącego zawsze jest paru chętnych dokopać swoje, bo jest na fali ogólnie rozumianego "dowcipu" trochę przyciężkiego ale jest "cool i zabawa" . Sorry ale nie przepadam za takimi gościami. Wyskoczyłeś jak filip z konopii aby przypodobać się forumowiczom i skopać nowicjusza bo to jest cooooool!!!!!
I o to chodzi.
:-?:neutral:
EOTKomentarz
-
-
Mam kompleksy jak wszyscy, wqurza mnie moja niewiedza w fotografii i przez to odsłonięta d...a w przypadku kopania. Nie mów mi, że lubisz jak jeżdżą po Tobie.Komentarz
-
Byniek, narobisz sobie wrogow i bedziesz mial "dzika jazde" potem
Przeniescie sie na jakies PW a tu trollujmy dalej o wyzszosci Canon'a nad cala reszta
...Komentarz
Komentarz