350D+18-55+55-200 II USM f/4.5-5.6+grip BG-E3

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sid
    Uzależniony
    • 2004
    • 643

ok to wszystko jasne, dzieki za wszystkie odpowiedzi. Jak bede mogl to kupie taki zestwa i zobaczymy jak to w praktyce wyglada...

A jak szybko ostrzy ten 55-200 USM II? Wyraznie szybciej niz obiektywy bez USM czy to tylko pic na wode w tanim modelu?

Komentarz

• Alv
      Bywalec
      • 2005
      • 122

"mowa jest srebrem, a milczenie zlotem"....jak po konkrety to do Arkana. Z baaaardzo krotkiej praktyki...USM to USM, zapitala jak maly samochodzik...nawet ja wyczułem róznice....ale zalezy co focisz.

Arkan- potwierdzam malenkosc 350D, grip to koniecznosc!!! (juz jest na liscie zakupow w I kolejnosci). A przesiadlem sie z malego kompakta.Mały paluch przy 350D wywija w powietrzu obertasy i nie wiadomo co z nim zrobic.Ale juz po 100 fotach sam sie zakrzywia pod spod...kwestia sprawnosci manualnych
      skromny dorobek...www.pbase.com/alv32

Komentarz

• Arkan
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 1401

Zamieszczone przez sid
        A jak szybko ostrzy ten 55-200 USM II? Wyraznie szybciej niz obiektywy bez USM czy to tylko pic na wode w tanim modelu?
        szybko, tylko wydaje dość dziwne odgłosy, tzn słychać kiedy się zatrzymuje.
        Pentax K-5 II, Leica M9

Komentarz

• sid
          Uzależniony
          • 2004
          • 643

odglosy mi nie przeszkadzaja, przyrode i tak bede focil jakims wiekszym tele ale jak juz mowilem za jakis czas dopiero o tym pomysle. To fajnie, dzieki za konkrety, jestem usatysfakcjonowany i poinformowany Pozdrawiam i dzieki raz jeszcze

Komentarz

• Vitez
            zło konieczne
            • 2004
            • 19804

Zamieszczone przez Arkan
            Co do krytyki Vitez'a, to mogę tylko powiedzieć, że moja opinia jest na podstawie tego co mam i używam/-łem. Nie wiem na podstawie czego Vitez formuował swoją opinię. Jeśli na podstawie opinii z netu, to byłbym trochę sceptyczny.
            No wlasnie ja na podstawie opinii z netu a nie wlasnych doswiadczen, wiec lepiej posluchac Arkana, majac nadzieje, ze nie trafil mu sie wyjatkowo udany egzemplarz

Komentarz

Pracuję...