sekwencja photoszop

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kundelyo

sekwencja photoszop

witam czy ma ktoś możę polski tutorial na sekwencje sklejenie jej w photoszopie lub anglojęzyczny ale bardzo rozbudowany. dzięki wielkie
  • Mikey
    Dopiero zaczyna
    • 2009
    • 31

Nie rozumiem pytania.

Czy chodzi ci może o "actions/akcje" (nie wiem jakie jest polskie tłumaczenie)?

Na przykład - przygotowujesz coś na jednym zdjęciu, a potem tylko włączas skrypt, żeby coś takiego zrobiło się na wszystkich zdjęciach z folderu?
    Ostatnio edytowany przez Mikey; 24772.

Komentarz

• tpop
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 1465

Zamieszczone przez Mikey
      Nie rozumiem pytania.
      taa ja tez czytam i zrozumiec nie moge. Czy to tak trudno po napisaniu posta samemu go przeczytac? :-?
      photography is like feeding heroin, its highly addictive

Komentarz

• FotoRomek
        • 2009
        • 12

Chodzi o coś takiego:

Komentarz

• Mellan
          Pełne uzależnienie
          • 2007
          • 1851

Metody z grubsza rzecz biorac moga byc dwie w zaleznosci od materialu zrodlowego. Jesli mamy do czynienia z sekwencja klatek wykonanych z aparatem na statywie, rozniacych sie miedzy soba jedynie przemieszczajacym sie snowboarderem, z zachowana identyczna parametryka, wystarczy nalozyc zdjecia na siebie i selektywnie wymaskowac warstwy.Jesli natomiast sekwencja byla wykonana z reki, nie pozostaje nic innego jak wyszparowanie sportowca ze wszystkich wykonanych klatek, poza jedna bazowa, i wklejenie ich maskujac warstwy tak jak w pierwszej sytuacji. Opcja nr 2 jest zdecydowanie bardziej czasochlonna i rokujaca mniejsze nadzieje na dobry efekt finalny.
          Zadanie nie jest specjalnie trudne, ale nie ma tu gotowej funkcji, magicznej akcji, ktora zrobi to na auto. Dlubanina...
          C-F-K - forever

Komentarz

• Mellan
            Pełne uzależnienie
            • 2007
            • 1851

Tak sie przygladam zalaczonemu samplowi i mysle, ze w tym przypadku jest to skladak zrobiony analogicznie jak sklada sie panoramy w automatycznym skrypcie, deformacja geometrii podestu to sugeruje. Nie wiem czy ps nie odmowilby jednak jego zlozenia z uwagi na zmieniajacego sie geometrycznie sportowca, trzeba by bylo sprobowac zadac mu taka sekwencje, a jesli by cos z tego wyszlo recznie dopasowac detale.
            C-F-K - forever

Komentarz

• krzysztofr
              Bywalec
              • 2008
              • 233

Mi to bardziej wygląda na rybkę + statyw + seria + długie maskowanie w PS
              Krzysztof Rogoziński | fotografia
              http://krzysztofr.deviantart.com/

Komentarz

Pracuję...