wywalam 28-135 Is!biore 17-40L ale co jeszcze?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • robson
    Bywalec
    • 2005
    • 228

Vitez, przez 20 lat byłem Warszawiakiem i tam mieszkałem, więc wiem co mówię. Takiego chamstwa względem przyjezdnych nie uraczysz nigdzie indziej. I powiedz mi czemu nie są rozsądne?

moje fotki --->www.robson.deviantart.com

Komentarz

• Vitez
      zło konieczne
      • 2004
      • 19804

Zamieszczone przez robson
      Takiego chamstwa względem przyjezdnych nie uraczysz nigdzie indziej.
      Udowodnij.
      20 lat bycia Warszawiakiem to nie dowod... musialbys po 20 lat mieszkac w kilkudziesieciu innych duzych miastach swiata by mnie przekonac

I powiedz mi czemu nie są rozsądne?
      Jak wyzej - masz subiektywny zal, a samo miasto nic ci niewinne. Po prostu miales pecha ale to nie powod by sie, za przeproszeniem, z pyskiem na cale miasto i jego mieszkancow rzucac, bo wtedy kazdy mieszkaniec Warszawy moglby sie poczuc przez ciebie obrazony mimo ze nie masz powodu wszystkich Warszawiakow obrazac.

Tak samo nierozsadne jest nazywanie wszystkich Polakow ze to zlodzieje - przez przyjezdnych turystow. Milo by ci bylo jakby na dzien dobry ktos z zagranicy cie od zlodziei zaczal wyzywac tylko za to ze jestes Polakiem?
      Tak samo niemilo jest Warszawiakom gdy ty tego typu opinie ogolne wydajesz .

Komentarz

• Pszczola
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 1760

Vitez, przez 20 lat byłem Warszawiakiem i tam mieszkałem, więc wiem co mówię. Takiego chamstwa względem przyjezdnych nie uraczysz nigdzie indziej. I powiedz mi czemu nie są rozsądne?
        Nie jestem Warszawiakiem. W Warszawie bywam, raz na dluzej, raz na krocej od czasu do czasu. I choc nie lubie - uogolniajac - tego miasta (generalnie za glosno i za duszno), to jednak jako przyjezdy nie spotkalem sie tam z jakims ponadprzecietnycm chamstwe. Z doswiadczenia stwierdzam, ze ludzie nawet sa dosc uczynni i mili.
        EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Komentarz

• robson
          Bywalec
          • 2005
          • 228

Szkoda z Tobą gadać. Lokalny patriota się znalazł...

Komentarz

• Pszczola
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 1760

Jak to lokalny skoro jestem Toruńczykiem z meldunkiem w Bydgoszczy?
            EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Komentarz

• robson
              Bywalec
              • 2005
              • 228

A ja mam znajomych spoza Wawy, którzy podzielają moją opinię. Dużo jeżdzę samochodem i na drogach szcególnie przejawia się warszawska gościnność Natomiast jak jade do Łodzi, Krakowa, Gdańska, to inni kierowcy widząc nietutejsze "blachy" ustepuja miejsca. U nas leci wiącha, nikogo się nie wpuszcza itd...

Komentarz

• robson
                Bywalec
                • 2005
                • 228

Pszczola, to do Viteza było...

Komentarz

• Pszczola
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 1760

Zachecam zatem do stosowania cytatów.

Komentarz

• snow
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 1145

Bo w Warszawie mieszkają same chłopy ze wsi co myślą że Warszawa to niewiadomo jakie miasto i co to oni są :razz: a słoma z butów wystaje :wink:

Komentarz

• Auwo
                      Uzależniony
                      • 2004
                      • 928

@snow -

Komentarz

• Artur Lewandowski
                        Bywalec
                        • 2005
                        • 195

A ja mam znajomych spoza Wawy, którzy podzielają moją opinię. Dużo jeżdzę samochodem i na drogach szcególnie przejawia się warszawska gościnność Natomiast jak jade do Łodzi, Krakowa, Gdańska, to inni kierowcy widząc nietutejsze "blachy" ustepuja miejsca. U nas leci wiącha, nikogo się nie wpuszcza itd...
                        Kurde wszystko zależy od tega na kogo i jak się trafi. Ja do Warszawiaków jako Krakus nie mam nic, choć stereotyp mówi co innego ale za to spotkałem się z okropnym buractwem z Poznaniu i to do tego stopnia że aż nie chce mi się do tego miasta wracać... poza tym Warszawiacy jeżdzą tak jak lubię a w Kraku się męczę :P

Komentarz

• toni
                          Bywalec
                          • 2005
                          • 163

temat miał być wybór obiektywu a nie miedzy miastowe animozje .....
                          do cyfrowej lustrzanki to chyba dobre zestawienie jest EF17-40 f4L USM, EF70-200 f4L USM (ew. EF70-200 f2,8L IS USM ) , EF50 f1,8 II(ew. EF50 f1,4 USM ) .....i co pomiędzy ......takiego coś uniwersalnego tu jestem głupi !!!!
                          Myslałem EF28-135 IS USM , rozczarował mnie w zakresie ponad 80mm......EF24-85 F3,5-4,5 USM i EF 28-105 F3,5-4,5 nie miałem okazji sprawdzić ????
                          A moze coś z ....Tamron 28-75 f2.8 XR Di , Sigma 24-70 f/2.8 EX DG Macro ....
                          NIEWIEM LICZĘ NA PORADĘ
                          I jeszcze jedno jaki zakres jest taki najbardziej uniwersalny ( od dołu myślę 28.....a góra 75...85...105 ??? )
                          pozdrawiam
                          [email protected]
                          gg 1508208
                          Toni Maola
                          :wink:

Komentarz

• KuchateK
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 4895

Jakosciowo i swiatlowo chyba najlepiej Sigme albo Tamrona. Swiatla nigdy dosc.
                            ...

Komentarz

• Vitez
                              zło konieczne
                              • 2004
                              • 19804

Nie lokalny patriota, tylko czlowiek ktory nie lubi zbytniego uogolniania i nierozsadnego przez to obrazania niewinnych osob - vide przyklad ze stereotypem Polaka-zlodzieja.
                              Jakby taki tekst wyszedl o Poznaniakach czy Krakusach tez zwrocilbym uwage na nierozsadne "najeżdzanie" na wszystkich mieszkancow danego miasta
                              I z mojej strony koniec offtopa

Komentarz

• robson
                                Bywalec
                                • 2005
                                • 228

Dobra, Vitez. Masz troche racji, ale ja tez. I moze na tym rzeczywiscie skonczmy

Komentarz

Pracuję...