Witam serdecznie. Byc moż temat był wałkowany,ale potrzebuje waszej fachowej porady. Niestety życie zmusiło mnie do sprzedaży mojej pełnej klatki gdyż nie miałem mozliwości finansowo wyposażyć go w odpowiednie szkła. Postanowiłem zainwestować w Canona 50D i tu mam dylemat.Chcę kupic jakieś jedno albo dwa porządne szkiełka do tego formatu.Dodam ,że od czasu do czasu bedę focił jakieś imprezy okolicznościowe ,ale też bawię sie trochę z fotografią mody, w studio i poza nim. Myslałem nad jakimś jasny szkiełkiem Canona,może jakas L-ka?No właśnie ale jaka ogniskowa bedzie w miarę uniwersalna (jeśli o takiej można mówić) Mam zamiar kompletować te szkła ,żeby kiedyś przejść znowu na peną klatkę. Dziekuję za podpowiedzi.
Jakie szkła do Canon 50d???
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
-
Zastanawiałem się nad 17-40 f 4 własnie,ale na forum sporo ludzi psioczyło na to szkło ,że do ślubów to to sie nie nadaje ,za ciemne,ze mydli itp, a cena dla mnie zachęcająca.Nie ukrywam ,że myślałem w zainwestowanie w 16-35 f 2.8,tylko czy nie bedzie za krótko do takiego portretu naprzykład.
Komentarz
-
Zapytaj na PW himiego. On używa 17-40 i bardzo sobie chwali. Ma też doświadczenie w ślubach, zdaje się. Jego zdanie napewno będzie kompetentne.C-F-K - foreverKomentarz
-
-
Komentarz
-
Ostatnio edytowany przez dziobolek; 20044."Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."Komentarz
-
-
EOS 40D,BG-E2N, 17-40/4 , 70-200/4 , 50/1.4, 85/1.8 ,T 28-75/2.8,
Nie kłóć się z idiotami ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniemKomentarz
-
Pełna klatka to nei tylko xD, ale też kliszaki :-)
Sorka za takie niepoważne podejście, ale pierwszy post taki mało poważny jest.Komentarz
-
Tak miałem D700 z 50 1.8.Trudno może ktoś pomysli ,ze się uwsteczniam z systemem ale taka mam sytuację i na razie musiałem zrezygnowac zpełnej klatki.|Dodatkowo zawsze kusił mnie system Caona i jego szklarnia.Prosze więc o poważne podpowiedzi.Dziękuję serdecznieKomentarz
Komentarz