Czy używacie filtrów?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kyliks
    Coś już napisał
    • 2005
    • 54

Ja używam UV - przede wszystkim ze względu na bezpieczeństwo szkieł w obiektywach - używam ich, jako tzw. "standardowego wyposażenia", poza tym polarów.
    Ostatnio edytowany przez Kyliks; 1507.

Komentarz

• Pszczola
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 1760

Zamieszczone przez mgregor
      dobre!

To jak cos bedzie nie tak to powolam sie na Ciebie, ok?
      A prosze bardzo... Tylko, ze ja nie pamietam, ktora to studentka ;-)
      EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Komentarz

• Vitez
        zło konieczne
        • 2004
        • 19804

Zamieszczone przez mgregor
        Zamowilem od niego filtr. Czy w Waszych przypadkach kontakt z tym czlowiekiem byl (ze tak sie wyraze) ograniczony. Tzn nie odpowiada na smsy, na maile? Znalazlem jakos jego nr GG ale odnioslem wrazenie, ze nie chce mu sie ze mna gadac?
        U Fika nie kupowalem ale ogolnie na Allegro - jesli ktos mi na maile nie odpowiada to dzwonie. Rozmowa kosztuje tyle co dwa, trzy smsy a o wiele wiecej mozna ustalic w rozmowie.

Komentarz

• mgregor
          Coś już napisał
          • 2004
          • 66

Sluszna rada Vitez.
          Ale moje obawy jako swiezego allegrowicza byly chyba przedwczesne. Przed chwilia dostalem odpowiedz od Fika na moje pytanie i przesylka zosatala wyslana w sobote, wiec teraz wszystko w rekach Poczty Polskiej...

Komentarz

• GrzegorzS
            Bywalec
            • 2005
            • 156

To podłącze się tutaj z pytaniem.
            Gdzie w Warszawie (prócz Stodoły) jest jakiś sensowne miejsce gdzie możnaby nabyć jakieś sensowne filtry?
            40D+BG-E2N+70-200/4+Tamron 28-75/2,8 580EX II"Lepiej milczeć i być podejrzewanym o głupotę niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości ..."

Komentarz

• Robson01
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 1574

Zamieszczone przez GrzegorzS
              To podłącze się tutaj z pytaniem.
              Gdzie w Warszawie (prócz Stodoły) jest jakiś sensowne miejsce gdzie możnaby nabyć jakieś sensowne filtry?
              Co oznacza "sensowne" filtry, chodzi ci o firmę, rodzaj filtrów czy też "sensowną" cenę.
              Canon
              Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Komentarz

• GrzegorzS
                Bywalec
                • 2005
                • 156

Hoya, Heliopan, B+W
                Nie żadne wynalazki po 15zł/kg
                Byłem dzisiaj w Magmie (bo miałem po drodze ;-) ale np. Skylight na 58mm nie było żadnego
                40D+BG-E2N+70-200/4+Tamron 28-75/2,8 580EX II"Lepiej milczeć i być podejrzewanym o głupotę niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości ..."

Komentarz

• SenK
                  Bywalec
                  • 2005
                  • 239

Hmm.. co do filtrów to jest tam jakaś UV, polar Hoya`i i w sumie 2 połówki cokina (połówka szrana i tabaka) tylko, że na A, ale z tego własnie nad czym myślałem i co tu doczytałem to chyba lepiej zainwestować w P i w razie czego mieć "święty spokój" jak się coś większego niż 62mm dostanie.

pozdro.
                  Canon..

http://senkowski.pl
                  https://www.facebook.com/bartlomiej.senkowski

Komentarz

• Vitez
                    zło konieczne
                    • 2004
                    • 19804

Zamieszczone przez GrzegorzS
                    Jesli zarowno dobra firma jak i w dobrej cenie to nie Stodola ani zaden sklep w Warszawie tylko sklepy www.foto-raj.pl i www.sklepfotograficzny.pl . Taniej nie znalazlem a porzadne filtry sprzedaja.

Komentarz

• GrzegorzS
                      Bywalec
                      • 2005
                      • 156

Zamieszczone przez Vitez
                      Jesli zarowno dobra firma jak i w dobrej cenie to nie Stodola ani zaden sklep w Warszawie tylko sklepy www.foto-raj.pl i www.sklepfotograficzny.pl . Taniej nie znalazlem a porzadne filtry sprzedaja.
                      Dzięki
                      I chyba to właśnie zostaje. Byłem dzisiaj m.in. w Foto Kurierze. Drogo i dopiero piątek, poniedziałek.

Komentarz

• klaus
                        Dopiero zaczyna
                        • 2005
                        • 17

Łotuż to w Photochłopie można zrobić dużo bajerów, ale fotka ma wygładac po wyjściu z karty tak jak treba a nie pogodiznie bawienia się na kompie!
                        CANON 5D (i coś jeszcze )
                        [email protected]

Komentarz

• SenK
                          Bywalec
                          • 2005
                          • 239

Otóż to.
                          Canon..

http://senkowski.pl
                          https://www.facebook.com/bartlomiej.senkowski

Komentarz