Zamieszczone przez KuchateK
Canon EF 50 f1,4 czy EF 50 f2,5 Compact Macro
Zwiń
X
-
-
W Custom Functions, chyba KuchateK wyraznie napisal ;-)Zamieszczone przez gonzo44w czym?
A dokladnie w C.Fn-06: Exposure level increments
0 - 1/3 stop
1 - 1/2 stopKomentarz
-
-
-
-
Dzisiaj stałem się posiadaczem obiektywu Canon 50 f/1.4 USM. Jest super. Mam pytanie o pewien szczegół (chyba mało istotny, ale jednak) do tych, którzy posiadają to szkło. Czy na dekielku przednim waszych obiektywów pod napisem Canon widnieje również napis: Ultraconic? Na deklu mojego obiektywu tego napisu nie ma. Jak to jest?Komentarz
-
Ultrasonic to wskazanie ze obiektyw ma wlasnie USM. Jezeli dekielek nie ma tego napisu, to najprawdopodobniej pochodzi od innego obiektywu (nie-USM) o takiej samej srednicy filtra.Zamieszczone przez piotrkapDzisiaj stałem się posiadaczem obiektywu Canon 50 f/1.4 USM. Jest super. Mam pytanie o pewien szczegół (chyba mało istotny, ale jednak) do tych, którzy posiadają to szkło. Czy na dekielku przednim waszych obiektywów pod napisem Canon widnieje również napis: Ultraconic? Na deklu mojego obiektywu tego napisu nie ma. Jak to jest?
Druga mozliwosc to taka ze jakas seria tych obiektywow nie miala fabrycznie tego napisu na dekielku
"Ciężko pracuj i staraj się, jak możesz...wtedy nam pozostałym będzie lżej" - Garfield
EOS20D | EF 17-40mm f/4 USM | EF 24-105mm f/4 IS USM| 580EXKomentarz
-
Eee... moj dostalem nowiutki i nie ma napisu ultrasonic. Ale co tam dekiel, wazne ze na obiektywie jest napisane USM
Komentarz
-
Ja oczywiscie , ale wierze ci na slowo dobrze by bylo jak bys sie wypowiedzialZamieszczone przez VitezAle biorac pod uwage ze z 50mm nawet z cropem to do zadnego robala na zywo nie podejdziesz wiec to makro nie jest "full wypas" to juz na polu pozostaje tylko 50 1.4 8) .
Btw ja mam oba (Canon 50 1.8 i 50 1.4) - ktos chce zamowic jakies testy?
1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXIIKomentarz
-
Zuc jakas fote na przyklad do popatrzeniaZamieszczone przez piotrkapDzisiaj stałem się posiadaczem obiektywu Canon 50 f/1.4 USM. Jest super. Mam pytanie o pewien szczegół (chyba mało istotny, ale jednak) do tych, którzy posiadają to szkło. Czy na dekielku przednim waszych obiektywów pod napisem Canon widnieje również napis: Ultraconic? Na deklu mojego obiektywu tego napisu nie ma. Jak to jest?
1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXIIKomentarz
-
Dobrze zrobiles kupujac 50/1.4. Działka światła w portrecie ma kolosane znaczenie dla rozmycia i bokehu. To szklo 50/2.5 jest ostre jak żyleta, ale wolne jak żółw, bo to macro wiec nie ma sie co spieszyc
50/1,4 to naprawde kawałek dobrego canonowskiego szkla (jak rzadko).
Komentarz
-
Oczywiscie, ze jest. Moze ktos Ci podmienil ? Masz dekiel robisz wrazenie :-) A tak to masz kita ;-)Komentarz
-
Ja tez dzisiaj zamowilem sobie 50 f1,4 poniewaz zajmuje sie fotografia slubna stwierdzilem ze musze miec szklo bezkompromisu1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXIIKomentarz
-
Stary,po prostu zrobili Cie w konia,szkla pewnie tez sa z jakiegos ruskiego obiektywu...przeplaciles...Zamieszczone przez piotrkapDzisiaj stałem się posiadaczem obiektywu Canon 50 f/1.4 USM. Jest super. Mam pytanie o pewien szczegół (chyba mało istotny, ale jednak) do tych, którzy posiadają to szkło. Czy na dekielku przednim waszych obiektywów pod napisem Canon widnieje również napis: Ultraconic? Na deklu mojego obiektywu tego napisu nie ma. Jak to jest?
Latwiej kijek pocieniasic niz go potem pogrubasic...Komentarz
Komentarz