Canon EF 50 f1,4 czy EF 50 f2,5 Compact Macro

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gonzo44
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1304

Zamieszczone przez KuchateK
    Jak zmienisz w custom functions na 1/3 to po kolei wypada jeszcze gesciej...
    w czym?
    Moje zdjęcia na CB

Komentarz

• kavoo
      Zablokowany
      • 2004
      • 1173

Zamieszczone przez gonzo44
      w czym?
      W Custom Functions, chyba KuchateK wyraznie napisal ;-)

A dokladnie w C.Fn-06: Exposure level increments
      0 - 1/3 stop
      1 - 1/2 stop

Komentarz

• gonzo44
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 1304

kurcze a gdzie to jest?
        Moje zdjęcia na CB

Komentarz

• p13ka
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 1013

W Twojej puszce tego nie ma.

Komentarz

• gonzo44
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 1304

nie? szkoda
            Moje zdjęcia na CB

Komentarz

• piotrkap
              Dopiero zaczyna
              • 2005
              • 21

Dzisiaj stałem się posiadaczem obiektywu Canon 50 f/1.4 USM. Jest super. Mam pytanie o pewien szczegół (chyba mało istotny, ale jednak) do tych, którzy posiadają to szkło. Czy na dekielku przednim waszych obiektywów pod napisem Canon widnieje również napis: Ultraconic? Na deklu mojego obiektywu tego napisu nie ma. Jak to jest?

Komentarz

• Czankra
                Dopiero zaczyna
                • 2005
                • 37

Zamieszczone przez piotrkap
                Dzisiaj stałem się posiadaczem obiektywu Canon 50 f/1.4 USM. Jest super. Mam pytanie o pewien szczegół (chyba mało istotny, ale jednak) do tych, którzy posiadają to szkło. Czy na dekielku przednim waszych obiektywów pod napisem Canon widnieje również napis: Ultraconic? Na deklu mojego obiektywu tego napisu nie ma. Jak to jest?
                Ultrasonic to wskazanie ze obiektyw ma wlasnie USM. Jezeli dekielek nie ma tego napisu, to najprawdopodobniej pochodzi od innego obiektywu (nie-USM) o takiej samej srednicy filtra.

Druga mozliwosc to taka ze jakas seria tych obiektywow nie miala fabrycznie tego napisu na dekielku
                "Ciężko pracuj i staraj się, jak możesz...wtedy nam pozostałym będzie lżej" - Garfield
                EOS20D | EF 17-40mm f/4 USM | EF 24-105mm f/4 IS USM| 580EX

Komentarz

• Vitez
                  zło konieczne
                  • 2004
                  • 19804

Eee... moj dostalem nowiutki i nie ma napisu ultrasonic. Ale co tam dekiel, wazne ze na obiektywie jest napisane USM

Komentarz

• Krakers
                    Początki nałogu
                    • 2004
                    • 467

Zamieszczone przez Vitez
                    Ale biorac pod uwage ze z 50mm nawet z cropem to do zadnego robala na zywo nie podejdziesz wiec to makro nie jest "full wypas" to juz na polu pozostaje tylko 50 1.4 8) .

Btw ja mam oba (Canon 50 1.8 i 50 1.4) - ktos chce zamowic jakies testy?
                    Ja oczywiscie , ale wierze ci na slowo dobrze by bylo jak bys sie wypowiedzial
                    1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXII

Komentarz

• Krakers
                      Początki nałogu
                      • 2004
                      • 467

Zuc jakas fote na przyklad do popatrzenia

Komentarz

• iczek
                        Uzależniony
                        • 2004
                        • 711

Dobrze zrobiles kupujac 50/1.4. Działka światła w portrecie ma kolosane znaczenie dla rozmycia i bokehu. To szklo 50/2.5 jest ostre jak żyleta, ale wolne jak żółw, bo to macro wiec nie ma sie co spieszyc 50/1,4 to naprawde kawałek dobrego canonowskiego szkla (jak rzadko).
                        FotoPropaganda - blog tylko o dobrej fotografii
                        Ptaki
                        Portrety
                        Pejzaż

Komentarz

• Fotos
                          Początki nałogu
                          • 2005
                          • 406

Oczywiscie, ze jest. Moze ktos Ci podmienil ? Masz dekiel robisz wrazenie :-) A tak to masz kita ;-)

Komentarz

• Krakers
                            Początki nałogu
                            • 2004
                            • 467

Ja tez dzisiaj zamowilem sobie 50 f1,4 poniewaz zajmuje sie fotografia slubna stwierdzilem ze musze miec szklo bezkompromisu

Komentarz

• Scaramanga
                              Początki nałogu
                              • 2004
                              • 272

Stary,po prostu zrobili Cie w konia,szkla pewnie tez sa z jakiegos ruskiego obiektywu...przeplaciles...
                              Latwiej kijek pocieniasic niz go potem pogrubasic...

Komentarz

Pracuję...