Canon 20D a obiektyw

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kasik

Canon 20D a obiektyw

Witam wiosennie
    Mam pytanie,zakupiłam calkiem niedawno takie cacko jak w temacie,ale obiektyw załączony w kicie,jest beee,do niczego.Czy możecie podpowiedzieć z Waszego doświadczenia korzystając,który obiektyw warto rozważyć do pracy w studio,a w rozsądnej cenie.Chętnie dowiem sie ,jakie argumenty przemawiają za tym właśnie,a nie innym wyborem.
    Pozdrawiam
  • djtermoz
    Uzależniony
    • 2004
    • 995

Bylo o tym juz wiele razy na forum. Poszukaj postow o Tamronie 28-75mm f/2.8-4 Di
    Bedzie dobry do pracy w studio - ostry, kontrastowy, znacznie lepszy niz kit. Cena jest tez dosc przystepna (nie pamietam po ile schodzi w Polsce - chyba 1400zl)

Oczywiscie jeszcze lepszy bedzie EF 50mm f/1.8 za 400zl. Do studia jak znalazl. Staloogniskowy zawsze jest lepszy niz zoom (w sytuacji gdy masz czas na zmiane obiektywow).
    djtermoz@pbase

Komentarz

• kasik

Dzięki,to akurat wiem,ze stala ogniskowa lepsza,anizeli zoom.Ale czemu akurat EF 50 ze swiatlem 1,8 a nie 1,4..?Hmm...?

Komentarz

• DoMiNiQuE
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 3548

Zamieszczone przez kasik
        Dzięki,to akurat wiem,ze stala ogniskowa lepsza,anizeli zoom.Ale czemu akurat EF 50 ze swiatlem 1,8 a nie 1,4..?Hmm...?
        bo jest 5 razy tanszy i tak samo dobry ;-)

Komentarz

• kasik

Maksymalnie czytelne uzasadnienieDzieki

Komentarz

• kavoo
            Zablokowany
            • 2004
            • 1173

Zamieszczone przez djtermoz
            Poszukaj postow o Tamronie 28-75mm f/2.8-4 Di
            To f/4 na dlugim koncu to chyba po przymknieciu ;-) Tamron 28-75 ma stale swiatlo 2.8 ;-)

Komentarz

• kasik

A ja nie chę zooma i juz.Wolę stałe ogniskowe.Taka jestem

Komentarz

• djtermoz
                Uzależniony
                • 2004
                • 995

Zamieszczone przez kavoo
                To f/4 na dlugim koncu to chyba po przymknieciu ;-) Tamron 28-75 ma stale swiatlo 2.8 ;-)
                Oj, rzeczywiscie. Cos pochrzanilem. W kazdym razie piecdziesiatka bedzie chyba lepsza do tych zastosowan...
                djtermoz@pbase

Komentarz

Pracuję...