canon ef 70-300 is usm

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marcin210178
    Coś już napisał
    • 2008
    • 60

canon ef 70-300 is usm

Witam wszystkich:-D moja przygoda z canonem zaczela sie niedawno. Mam obiektyw canona 70-300 is usm i czasami maksymalna ogniskowa mi nie wystarcza. Czy do tego obiektywu bedzie sie nadawal konwerter kenko 1.4x ??? Czy lepiej bedzie kupic inne szklo ??? Z gory dziekuje !!!!!
  • Jacek23
    Początki nałogu
    • 2004
    • 372

Zamieszczone przez marcin210178
    Witam wszystkich:-D moja przygoda z canonem zaczela sie niedawno. Mam obiektyw canona 70-300 is usm i czasami maksymalna ogniskowa mi nie wystarcza. Czy do tego obiektywu bedzie sie nadawal konwerter kenko 1.4x ??? Czy lepiej bedzie kupic inne szklo ??? Z gory dziekuje !!!!!

Zalezy jaki aparat, zalezy jakie zdjecia bedziesz robil, zalezy ile masz pieniedzy na cele foto.
    [email protected]
    https://www.facebook.com/Jacek23333

Komentarz

• comatus
      Uzależniony
      • 2006
      • 725

Zamieszczone przez marcin210178
      Dokładając do tego szkła konwerter musisz pożegnać się z AF.

Komentarz

• marcin210178
        Coś już napisał
        • 2008
        • 60

mam canona 40d a pytam akurat o ten obiektyw bo juz go mam i tez wiem ze byloby lepsze jasniejsze szklo jezeli chce go laczyc z konwerterem tylko ze to sie wiaze z niemalymi wydatkami, myslalem ze da sie cos zrobic z tego co mam. Chcialbym sprobowac swoich sil robiac zdiecia ptakom

Komentarz

• jotes25
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 3609

Zamieszczone przez comatus
          Dokładając do tego szkła konwerter musisz pożegnać się z AF.
          To akurat nie jest takie pewne, bo akurat pytający ma 40d i po zalepieniu styków w Kenko, AF będzie prawdopodobnie działać na bocznych punktach i to całkiem nieźle. Praktykuję to zresztą sam w podobnie ciemnym 100-400 L IS.
          Ale 300mm na cropie to całkiem sporo jak do ptasiej fotografii. Od czegoś trzeba zacząć, telekonwerter nie jest niezbędny. Na początek lepiej inwestować w umiejętności niż w sprzęt.
          Ostatnio edytowany przez jotes25; 2590.

Komentarz

• marcin210178
            Coś już napisał
            • 2008
            • 60

co to znaczy po zaslepieniu stykow w kenko ???

Komentarz

• Jago
              Pełne uzależnienie
              • 2008
              • 1503

marcin210178 .... Goethe na łożu śmierci w Weimarze powiedział: więcej światła. Ty także po podłączeniu konwertera powiesz to samo
              Ostatnio edytowany przez Jago; 16499.
              C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Komentarz

Pracuję...