Parametry

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • amz
    Zablokowany
    • 2008
    • 74

Parametry

Co Wy na to zeby zrobic 1 temat w ktorym bedziemy podawac parametry robienia zdjec w danych okoliczonosciach, np.

program | iso | przysłona | czas | ostrość | uwagi (np. statyw, wezyk)

wydaje mi sie to dobrym rozwiazaniem dla osob poczatkujacych takich jak ja, gdyz wiadomo wtedy okolo jakich parametrow powinnismy sie obracac, zanim sami znajdziemy najlepsze dla swojego sprzetu itd.

czyli przykladowo:

Fotografia poruszajacych sie zwierzat
    program | iso | przysłona | czas | ostrość
    Tv | 100 | f/8 | 1/1000 | AI Servo

Co Wy na to?
    Ostatnio edytowany przez amz; 18908.
  • mateuszpk
    Dopiero zaczyna
    • 2008
    • 43

Zamieszczone przez amz
    sami znajdziemy najlepsze dla swojego sprzetu itd.
    Przeciez parametrow nie dopiera sie do sprzetu tylko w zaleznosci od warunkow i tego co chcemy osiagnac
    350D || kit || Velbon

Komentarz

• talarczyk
      Początki nałogu
      • 2008
      • 399

A trzy z podanych parametrów można odczytać z danych EXIF, a czasem nawet i więcej niż te trzy...

Komentarz

• asdfasfd
        Zablokowany
        • 2007
        • 341

To jest bez sensu. Parametry dobiera się zgodnie z zasadami i warunkami, a nie na podstawie różnych przekładów. Na przykład u ciebie wystarczyłby pewnie czas 1/500 sekundy i mógłbyś uzykać większą głębię ostrości. Poza tym nie wiem jak szybko biega twój pies.

Miałoby to sens gdyby ludzie wpisywali reguły i zasady co do prędkości obiektu związanego z kierunek jego ruchu względem fotografa, ale takie rzeczy są pewnie we wszystkich książkach fotograficznych.

Komentarz

Pracuję...