Problem z Gripem do 5d

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Fabik
    Coś już napisał
    • 2006
    • 88

Problem z Gripem do 5d

Po włączeniu Gripa aparat tochę głupieje tzn. bezpośrednio po ustawieniu ostrości samoczynnie wyzwala migawkę na jednym i drugim spuście przy wyłączonym gripie spust aparatu wraca do normy natomiast co normalne nie mogę używać spustu gripa przy pionowych kadrach więc używanie takiego gripa mija się z celem.
    Czy ktoś z forumowiczów miał już taką przypadłość, jak to naprawić lub ile mnie skasują na Żytniej za naprawę.
    Canon
  • Olszewski
    Uzależniony
    • 2006
    • 782

Zamieszczone przez Fabik
    Po włączeniu Gripa aparat tochę głupieje tzn. bezpośrednio po ustawieniu ostrości samoczynnie wyzwala migawkę na jednym i drugim spuście przy wyłączonym gripie spust aparatu wraca do normy natomiast co normalne nie mogę używać spustu gripa przy pionowych kadrach więc używanie takiego gripa mija się z celem.
    Czy ktoś z forumowiczów miał już taką przypadłość, jak to naprawić lub ile mnie skasują na Żytniej za naprawę.
    Na dobrą sprawę, jeśli to jest wina gripa i masz go na gwarancji to go wymień.
    40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
    Ktoś naruszył Twoje prawa?

Komentarz

• Fabik
      Coś już napisał
      • 2006
      • 88

Sprawdzałem na drugim body wina jest po stronie gripa. Kupiony w USA więc gwarancji raczej nikt nie uwzględni z odsyłaniem też dużo zabawy więc pozostanie tylko żytnia mam nadzieję że koszty naprawy nie przekroczą kosztów zakupu
      Canon

Komentarz

• Olszewski
        Uzależniony
        • 2006
        • 782

Zamieszczone przez Fabik
        Sprawdzałem na drugim body wina jest po stronie gripa. Kupiony w USA więc gwarancji raczej nikt nie uwzględni z odsyłaniem też dużo zabawy więc pozostanie tylko żytnia mam nadzieję że koszty naprawy nie przekroczą kosztów zakupu
        Twoja decyzja. Ja jednak bym odesłał, niż dopłacał koszta naprawy, które pewnie wyniosą tyle co nowy grip w Polsce.
        40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
        Ktoś naruszył Twoje prawa?

Komentarz

• Mac
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 2063

Być może masz do czynienia z jakimś zwarciem w gripie i stąd problem, naprawa wcale nie musi być kosztowna.
          EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B

Komentarz

• Fabik
            Coś już napisał
            • 2006
            • 88

Zaryzykuję chyba naprawę, grip kosztował niecałe 200$ z naprawą w granicach 300 zł. i tak wyjdzie taniej niż w Polsce. A z tego co wiem to można dać sprzęt i poprosić o wycenę tylko nie wiem czy wtedy coś się płaci czy nie?
            Canon

Komentarz

• Fabik
              Coś już napisał
              • 2006
              • 88

Czy ktoś może serwisował sprzęt w BTFOTO w Warszawie. Czy jest to serwis godny polecenia? i konkurencyjny cenowo z Żytnią?
              Canon

Komentarz

• Fabik
                Coś już napisał
                • 2006
                • 88

Może komuś się przyda. Wymiana zespołu spustu (podobno część nie występuje oddzielnie tylko z całym przednim panelem) 290 zł.
                Canon

Komentarz

• sebcio80
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 2655

mialem to samo w moim nowym gripie do 5D...

jakościowo te gripy ostatnimi czasy to za przeproszeniem gówno....
                  Moje wątki na forum: sport | fashion
                  | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Komentarz

Pracuję...