40d + 24-105 is

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Novaline

40d + 24-105 is

Witam

Jestem od paru dni wesołym właścicielem Canona 40D i obiektywu 24-105 IS f4.0. I wszystkim się chwalę

Rzecz w tym, że byłem czasami gościem na tym forum, a teraz stało się ono moim podstawowym źródłem informacji o sprzęcie.

Nie znalazłem na razie nikogo, kto by opisywał takie zestawienie obiektywu i body. Mi przez te kilka dni pracuje się rewelacyjnie. Przesiadłem się na lustro z Panasonica FZ20 (hiperzoom), który był całkiem fajny, ale trochę ograniczał. A Canon po prostu pozwala mi się rozkręcić tak, jak należy.

Po co o tym piszę? Jak już zaznaczyłem - każdemu się chwalę

Pzdr
    Radek
  • arturs
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 4196

Cieszymy się razem z tobą
    Jenda prośba - tylko od razu nie zakładaj wątku pt. "Zobaczcie jakie ********e fotki tobi mój ********y nowy sprzęcior" ani "Łeee... do **** kanon.. mój kompakt robił lepsze zdjęcia, te są nieostre"

Pozdrawiam
    5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• Vitez
      zło konieczne
      • 2004
      • 19804

Zamieszczone przez Novaline
      Po co o tym piszę? Jak już zaznaczyłem - każdemu się chwalę
      No to przeniosłem chwalipiętę do odpowiedniego podforum .

Komentarz

• Novaline

Arturs, nie przeginasz czasem z tą radością ?

Ja nie mam 13 lat.
        I staram się jakiś poziom trzymać.

Ad rem, Canon jest cięższy od kompaktu, bardziej czarny, ma grubszy pasek - a te guziki - full wyczes.

Jeśli kiedykolwiek znajdziesz wątek, w którym coś takiego opiszę, dodając moje "********e" fotki, stawiam sześciopak.

Komentarz

• arturs
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 4196

Zamieszczone przez Novaline
          Arturs, nie przeginasz czasem z tą radością ?

Ja nie mam 13 lat.
          I staram się jakiś poziom trzymać.

Ad rem, Canon jest cięższy od kompaktu, bardziej czarny, ma grubszy pasek - a te guziki - full wyczes.

Jeśli kiedykolwiek znajdziesz wątek, w którym coś takiego opiszę, dodając moje "********e" fotki, stawiam sześciopak.
          Jak dodałeś Avatara to już widzę że nie masz 13tu lat ale często tak bywa jak ktoś wpadnie nowy więc dlatego tak sobie siedzę i złośliwie piszę bo zaczynam urlop i mi się dowcip wyostrzył.. Vitez widze też się z nami cieszy
          to czekam na wątek ze zdjęciami bo piffka bym się napił
          Mam m.in. taki sam zestaw jak Ty i też mi się podoba...

Pozdrawiam i już nie troluję
          (widzisz jakią ma ładną linijkę w podpisie na czerwono - więc się mną nie przejmuj)..
          5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• Vitez
            zło konieczne
            • 2004
            • 19804

Zamieszczone przez arturs
            Mam m.in. taki sam zestaw jak Ty i też mi się podoba...
            To może napisz koledze jak się 40D+24-105 sprawuje bo chyba o to mu głównie chodziło zakładając ten wątek .
            Ja nie wiem, bo w momencie kupna 40D zmieniłem 17-40 4L+24-105 4 IS L na 17-55 2.8 IS i nie żałuję .

Komentarz

• arturs
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 4196

Zamieszczone przez Vitez
              To może napisz koledze jak się 40D+24-105 sprawuje bo chyba o to mu głównie chodziło zakładając ten wątek .
              Ja nie wiem, bo w momencie kupna 40D zmieniłem 17-40 4L+24-105 4 IS L na 17-55 2.8 IS i nie żałuję .
              napisałem, na PW sobie korespondujemy
              5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• papierzyna
                Bywalec
                • 2006
                • 122

Novaline: mam taki sam zestaw i sobie go chwale Szybki AF, dzięki 24 mm można jakiś krajobraz zrobić a 105 jakiś portrecik. Parę zdjęć możesz zobaczyć pod tym linkiem http://picasaweb.google.com/karluum/Nado Kupiłem go również ze względu na fakt, że podpinam go do EOSa 5 by postrzelać sobie krajobrazy na slajdach... Polecam go wszystkim

Komentarz

Pracuję...