mam dziwny problem.. czy ktos moze mi wytłumaczyc co oznacza kazda cyferka w tym skrócie 1:3,5-5,6 II Wiem mniej wiecej ale chcialbym sie utwierdzic! dzieki
Mini Słownik FORUMOWICZA
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
-
1:3,5-5,6 - zoom o zmiennym świetle (3,5 na krótkim końcu i 5,6 na długim). II znaczy, że to druga wersja obiektywu.Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
-
-
Wykadrowanie zdjęcia, np. w programie graficznym.
Przyjęło się tym terminem określać też fakt, że niektóre aparaty mają mniejszą matrycę niż klatka filmu małoobrazkowego, więc zdjęcie jest tylko wycinkiem tego, co powstałoby w aparacie z matrycą pełnoklatkową.30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy
Komentarz
-
czego nie było?Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 | Canon: 24-70 | 28 | 50 | 85 | 75-300 | 420EX |
zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg
www.nagor.prv.pl - FOTOblog.Komentarz
-
Wybaczcie OT, ale nie mogłem się powstrzymać ^_^
12zł za kilogram takich "L"
a żeby nie był taki OT do końca, zapytam, czemu "mark"? np. MarkII itp.
Pewnie jest to banalnie proste, ale jakoś nie ogarnąłem
a i w poszukiwaniach nadziałem się jeszcze na TO - takie małe uzupełnienie tematu.Ostatnio edytowany przez firley; 4591.Problemem fotoamatora jest to, że nie ma on powodów do robienia zdjęć...
Komentarz
-
w podanym przez Ciebie linku można przeczytać:a i w poszukiwaniach nadziałem się jeszcze na TO - takie małe uzupełnienie tematu.
co nie jest poprawne, powinno być ultrasonic motor. tak jak jest to podane TU:wink:USM - (Ultra Sound Motor)
a co do "Mark", to sam bym się chętnie dowiedział skąd akurat taka nazwa
Komentarz
-
-
Ja tez mam jeden :
ASAP - As Soon As Possible. Tak szybko jak to mozliwe.
FYI - For Your Information. Dla twojej informacji. (czesto uzywany np przy Forwardach Maili.
BTW - By The Way - Przy okazji ...
I wlasny Neologizm
DDFotos - Zdjecia Do D... powinno odnosic sie glownie do wlasnych zdjec ktore jak zauwazylem czesto moge do tej grupy zakwalifikowac. Czesto to zdjecia zle wykonane lu prtrykane bez namyslu (Pieszczenie Ucha Szybkim Spustem)
HA HA mam kolejny PUSS - Pieszczenie Ucha Szybkim Spustem
Ale do tematu:
Przyklad skasowalem wczoraj 900 DDFotos.
W moich folderach robilem porzadek i usunalem 1500 dd Fotos ktore tylko przeszkadzaja . zostalo 48
Ostatnio edytowany przez Gość; 11963.Komentarz
-
nie znalazlem wczesniej...
IS - Image Stabilizer, czyli stabilizacja obrazu (obiektyw z taka funkcja)Komentarz
-
Komentarz

Komentarz