Problem z DPP

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • canis_lupus
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 1252

Coś bzdury piszecie towarzyszu. Przenosiłem moje RAWy na różne systemy i DPP (zawsze inne) widziało wszystkie zmiany.
    "I love You Cię" Różyczko...
    Galeria ,
    Druga galeria,

Komentarz

• shamanizm
      • 2008
      • 10

Nie bzdury, bo leżą u mnie na biurku płyty z tymi zdjęciami. MariuszJ już wyczerpująco pokazał na czym to polega. Na pewno coś źle nagrałem te zdjęcia na CD i nie wiem dlaczego. Dziś już mi sie nie chce, ale jutro wypalę ponownie płytę i sprawdzę na innym kompie jak to działa.

Komentarz

• poszukiwacz2006
        Uzależniony
        • 2007
        • 824

Jeżeli zmodyfikujeszrawa w DPP, to przed przeniesieniem go gdziekolwiek, musisz go zapisać. Do naciśnięcia po wykonaniu modyfikacji opcja "save" w pierwszej zakładce.
        Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
        hobbystycznie - brak czasu niestety :-(

Komentarz

• shamanizm
          • 2008
          • 10

OK. Już mam. Dziękuję za zainteresowanie tym problemem-pytaniem, Wasze uwagi były trafne. Zrobiłem test - nagrałem przerobione RAW`y jak każdy inny plik przy pomocy NERO i na innym kompie zainstalowałem DPP - i jest wszystko OKej. Nie wiem dlaczego wtedy coś nie wyszło, nagrywałem te płyty ze 3 lata temu na DPP od mojej pamiętej puszki 20D - coś napewno zchrzaniłem.
          Tak czy owak potwierdza się, że RAWy to świetna sprawa i warto na RAWach pstrykać i tak archiwizować zdjęcia. Dzięki!

Komentarz

• shamanizm
            • 2008
            • 10

eeee i w Lightroom nie widzę tych zmian.... Duu.Pa! a w DPP - tak? To gdzie sa zapisane te informacje (?!)
            !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
            OK, już chyba znalazłem ...

MariuszJ: "Są zresztą opisane w "języku" DPP - kolokwialnie mówiąc, opisują "stan suwaczków DPP". Nie suwaczków LR."

no to podtrzymuję - Duu.Pa !! ile razy wywoływać ?? toć to szkoda życia na to
            Ostatnio edytowany przez shamanizm; 22071. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• fotopawkas
              Bywalec
              • 2010
              • 203

ale jaki jest sens wywoływać w DPP a później jeszcze w LR?
              50D+grip, kilka szkiełek i gratów typu "akcesoria foto"...
              suma ogniskowych obiektywów nie przedłuży męskości...
              wielkość matrycy nie ogranicza wyobraźni...

sigpic

Komentarz

Pracuję...