Do studia

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Rhans
    Dopiero zaczyna
    • 2006
    • 25

Do studia

Mam pytanie- który z tych trzech obiektywów powinienem sobie kupić do studia foto?
    Canon35/2.0
    Sigma 30/1.4 EX DG HSM
    Sigma 28/1.0 EX DG
    Głownie zdjęcia ślubne,komunie itp.Zaznaczam,że interesuje mnie tylko ten zakres ogniskowych.Poczytałem kilka testów i jestem trochę skołowany.
    Pozdr.
  • yerzu
    Bywalec
    • 2007
    • 160

Ostatniej sigmy nie znam ale dosc jasna sie wydaje :P

A tak powaznie jesli nie zamierzasz przerzucac sie na FF to sigma 30/1,4 jest na prawde swietnym szklem - tylko trzeba wybrac dobry egzemplarz.

Komentarz

• Niedzwiedz
      Uzależniony
      • 2004
      • 578

35 f2 bo w studio i tak przymykasz a przymkniety do f3,5 jest baaardzo ostry,
      20 1,8 to tylko jak masz male te studio wrecz mega male
      www.mariuszspruch.pl - fotografie ślubne
      www.mariuszspruch.blogspot.com - fotoblog

Komentarz

• Rhans
        Dopiero zaczyna
        • 2006
        • 25

oczywiście ten ostatni ma 1.4 . Zastanawia mnie ta sigma 30/1.4,ale czytałem ,że ma kiepską jakość obrazu. Ale z tymi testami bywa różnie

Komentarz

• asterix
          Uzależniony
          • 2005
          • 793

ja bym Ci proponowal o ile masz sensowny metraz cos powyzej 50 dla cropa lub 85 dla FF.

Ja glownie uzywam 85mm lub 24-70
          Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Komentarz

• Picia
            Początki nałogu
            • 2006
            • 337

Zamieszczone przez Rhans
            oczywiście ten ostatni ma 1.4 . Zastanawia mnie ta sigma 30/1.4,ale czytałem ,że ma kiepską jakość obrazu. Ale z tymi testami bywa różnie
            gdyby to trampek usłyszał to by Cie chyba zniszczył
            wg jego sampli szkiełko bardzo fajne, jasne i z miłym bokehem.
            ale jak niedzwiedz .. w studio będziesz spokojnie domykać do 4.5 jak nie wiecej

Komentarz

• Rhans
              Dopiero zaczyna
              • 2006
              • 25

nie mam nic przeciwko tej sigmie! dlatego biorę jej zakup pod uwagę. Studio nie będzie takie duże i stąd te ogniskowe. Chcę te pary ujmować w całości

Komentarz

• Niedzwiedz
                Uzależniony
                • 2004
                • 578

to polece jednak 20mm na cropie , wszystki wymienione szkla sa bdb , lider to sigma 30 1,4 uzywalna od 1,4 (na nikonie 20x30 z 30 na 1,4 robilem i bylo super)
                20 sigma uzywalana w miare na f2,2-2,8 1,8 jest bo jest , 35 f2 uzywalny na f2 rogi dostaja ale mam na ff wiec pewnie dlatego , niezbyt cudowny bokhej ale lubie te szklo
                www.mariuszspruch.pl - fotografie ślubne
                www.mariuszspruch.blogspot.com - fotoblog

Komentarz

Pracuję...