Canon 5D ?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • danielo_18
    Coś już napisał
    • 2007
    • 63

Canon 5D ?

Witam Wszystkich !

Mam do Was wszystkich prosbe i pytanie coraz czesciej kusi mnie Canon 5D ponieważ ma 12 mln pixeli no i pełna klatke ale martwi mnie to ze szybkość jest tylko 3 kl/sek. i wobec tego mam pytanie czy lepiej kupic 5D czy poczekac uzbierac kase i kupic Canona 1D . Interesuje sie fotografia portretowa, krajobrazami, makro , przyroda oraz koncerty. Co o tym myslicie
    Canon Eos 40D/Canon Eos 6D / Canon EF-S 17-85 IS USM/ Canon EF 50 F1,4 USM / Canon EF 70-200 F4 IS USM / Canon EF 24-105 F4 IS USM / Samyang 8 F3,5 /Canon EF 17-40 F4 USM/ Canon Speedlite 580EX II Dyfuzor / Lowepro Nova 190AW/ Lowepro Slingshot 302AW / Karty Sandisk Extreme/ Zestaw Cokin
  • Krzysztof Bieliński
    Bywalec
    • 2007
    • 178

mam 1D MkIII i używam raczej maksymalnie 3-4 klatki na sekundę. Do Twojego rodzaju fotografii tym bardziej, polecam 5D, zdecydowanie.
    Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne
    Strona: www.fotografiateatralna.pl

Komentarz

• mabok
      Dopiero zaczyna
      • 2007
      • 37

Zamieszczone przez danielo_18
      Witam Wszystkich !

Mam do Was wszystkich prosbe i pytanie coraz czesciej kusi mnie Canon 5D ponieważ ma 12 mln pixeli no i pełna klatke ale martwi mnie to ze szybkość jest tylko 3 kl/sek. i wobec tego mam pytanie czy lepiej kupic 5D czy poczekac uzbierac kase i kupic Canona 1D. (...)
      ??
      Przecież 1D jest tańszy od 5D, więc w czym kłopot? A strzela oczywiście szybciej.
      cogitationis poenam nemo patitur...
      Zaczątek nowej galerii - http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...03-0-0-0-0.php

Komentarz

• Arche121
        Początki nałogu
        • 2006
        • 288

witam,
        do tego typu fotografi polecam zakup 5D.
        Jezeli zalezy Tobie na szybkosci i efektywnym AF to tylko 1 D (dotyczy fotografi przyrodniczej),reszta przemawia za 5D

Komentarz

• ripek
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 1486

Zamieszczone przez danielo_18
          Interesuje sie fotografia portretowa, krajobrazami, makro , przyroda oraz koncerty. Co o tym myslicie
          A gdzie tu potrzeba wiecej niż 3 kl/s? Może do przyrody jak chcesz ptaki focić...
          Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Komentarz

• Adam Kasprzak
            Początki nałogu
            • 2007
            • 278

??Przecież 1D jest tańszy od 5D, więc w czym kłopot? A strzela oczywiście szybciej.
            Kto Ci to powiedział?
            Pkt 8 regulaminu forum

Komentarz

• himi
              Zablokowany
              • 2006
              • 2638

1d używany można było znaleźć (fakt - rzadko) na allegro za 3-4 k. Znajdź mi 5 d za 3 k....

Komentarz

• scooter
                Uzależniony
                • 2005
                • 857

no piszcie że nie wiecie o co chodzi ... jak ktoś mówi że lepszy jest 1d od 5d to chodzi mu o mk2 lub mk3 1d, a jak ktoś pisze że 1d jest tańszy niż 5d to chodzi mu o 1d mk1

Komentarz

• JaBlam
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 1304

w fotografii sportowej (pilka np albo rajdy) przy 5D moze ci zabraknac klatek co nie znaczy ze fotek nie zrobisz. Ja sam mam 5D (Boze przeciez to teraz wstyd miec 5D! Ostatnio co na niektorych portalach jest wrecz idealnym tematem do drwienia z osob ktore go posiadaja) . Robie koncerty (raczej duzo) , robilem i przyrodnicze i makro i portrety i jakos nie odczulem strasznie zeby mi brakowalo klatek. Bierz smialo!

----------------------------------------
                  Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Komentarz

• Soprano
                    Dopiero zaczyna
                    • 2006
                    • 46

Widze, ze robimy podobne rodzaje fotografii. 5D jest do tego rodzaju fotek stworzone. Nigdy nie zabraklo mi szybkosc. Wczesniej mailem Nikon D200 i zawsze mialem wlaczone seryjne na 2 zdjecia/sek. A plastyka 5D - bezcenne.

pozdrawiam
                    www.kadr.org.pl,
                    www.live.kadr.org.pl - koncertowo

Komentarz

• danielo_18
                      Coś już napisał
                      • 2007
                      • 63

Witam!
                      Dzieki za informacje bardzo dla mnie cenne i juz zdecydowalem ze wybiore Canona 5D + obiektyw ale teraz pytanie jaki obiektyw do niego kupic znów pytanie do was jaki wybrac bo na oku mam 3 : EF 24-105 IS USM , 17-55 IS USM , 17-40 USM. A moje ostatnie pytanie gdzie najepiej kupic canona 5D bo ceny w roznych sklepach sa rożne a gdzie Wy kupiliscie wasze 5D.
                      Canon Eos 40D/Canon Eos 6D / Canon EF-S 17-85 IS USM/ Canon EF 50 F1,4 USM / Canon EF 70-200 F4 IS USM / Canon EF 24-105 F4 IS USM / Samyang 8 F3,5 /Canon EF 17-40 F4 USM/ Canon Speedlite 580EX II Dyfuzor / Lowepro Nova 190AW/ Lowepro Slingshot 302AW / Karty Sandisk Extreme/ Zestaw Cokin

Komentarz

• heniek
                        Uzależniony
                        • 2004
                        • 614

EF-S 17- 55 to możesz z 350d używać, do 5d to raczej 24-105 moim zdaniem jest najbardziej użytecznym szkłem
                        Heniek

Komentarz

• scooter
                          Uzależniony
                          • 2005
                          • 857

efs nie chodzą z ff

Komentarz

• gwozdzt
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 5780

Zamieszczone przez heniek
                            EF-S 17- 55 to możesz z 350d używać, do 5d to raczej 24-105 moim zdaniem jest najbardziej użytecznym szkłem
                            napiszmy wprost - obiektywy z oznaczeniem EF-S nie nadają się do 5D.
                            nie pasują, nie działają, mogą uszkodzić aparat.
                            Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• koraf
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 1748

danielo_18 , jeżeli zależy Ci na jakości fotek to lepsze jest moim zdaniem 24-70/2.8 L miałem 24-105/4 i w niektórych sytuacjach jest za ciemno i optyga trochę gorsza.
                              Jakość optyczna 24-70 jest moim zdaniem lepsza niż 24-105 ale przed zakupem proponuję zrobić porównanie , u mnie dopiero trzecie testowane 24-70/2.8 było jak należy !

Komentarz

Pracuję...