pilot do 400d

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Skylines
    Bywalec
    • 2007
    • 204

pilot do 400d

Czy jest dostępny pilot do zdalnego robienia zdjęć bo nie mogę znaleść żadnego symbolu takiego urządzenia...
    EOS 5DmkII|C 70-200mm f/2.8|C 50mm f/1.4 |C 17-40mm f/4 Lowepro Stealth Reporter D400AW | 2x Speedlite 430 & 580 EX www.fotograf-i-a.pl
  • Tomasz1972
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 3042

Pilot zdalnego sterowania RC-1
    Pilot zdalnego sterowania RC-5

Komentarz

• Skylines
      Bywalec
      • 2007
      • 204

dziękuje
      EOS 5DmkII|C 70-200mm f/2.8|C 50mm f/1.4 |C 17-40mm f/4 Lowepro Stealth Reporter D400AW | 2x Speedlite 430 & 580 EX www.fotograf-i-a.pl

Komentarz

• dRvECtoR

Jesli posiadasz jakiegos palmtopa to polecam program NoviiRemote i do niego wgrac kody z pilota od Canona (sa w necie).
        Uzywam tego i dziala tak jak powinno.
        Pozdrawiam

Komentarz

• Skylines
          Bywalec
          • 2007
          • 204

czy one różnią się tylko wyglądem czy RC-5 ma więcej opcji niż RC-1 bo we wszystkich sklepach internetowych są szczątkowe informacje a na forum też nie mogę więcej znaleść.bo słyszałem że któryś z nich robi zdjęce od razu a któryś z opóżnieniem 2 sek. Czy może ktoś mi doradzić który wybrać do 400d.Jedyne co zauwazyłem to RC-5 ma bardziej atrakcyjny wygląd

Komentarz

• APP
            Uzależniony
            • 2006
            • 664

...RC-5 ma bardziej atrakcyjny wygląd
            TAK, ale to RC-1 (ten bardziej pękaty) ma przełącznik (3 położenia: wyłączony - bez opóźnienia - z 2s opóźnieniem). No i ma dodatkowe mocowanie na pasek aparatu (nietórzy to sobie chwalą, ja osobiście nie bardzo).

Wszystko widać TU i TU i TU.

A w sieci info o tym jest peeeeełno.

Komentarz

• Premislaus
              Coś już napisał
              • 2006
              • 94

Ja polecam RC-1. Na allegro kupisz oryginał od 77 zł. Zamiennik od czterdziestu kilku zł. Wybór należy do Ciebie.
              Być albo nie być, o jest pytanie :-D

Komentarz

• Skylines
                Bywalec
                • 2007
                • 204

wybaczcie mi...pośpieszyłem się i zamówiłem RC-5 Źle się teraz z tym czuję ale w Szczecinie w Foto Optyce pan chciał za RC-5 140 zł a ja kupiłem za 63 zł

Komentarz

• Misiaque
                  Początki nałogu
                  • 2007
                  • 392

Szczecin Foto-Optyka A to się znajomo zrobiło
                  Ja tam sobie prędzej sporządzę 10 metrowy wężyk spustowy, zastępcze piloty do telewizorów kosztują z 20 zł, a Ci tyle biorą za coś co ma trzy guziki
                  Ostatnio edytowany przez Misiaque; 10244.

Komentarz

• Skylines
                    Bywalec
                    • 2007
                    • 204

nie no pan który prowadzi ten sklep jest według mnie fachowcem i bardzo go szanuje,ale czasem wydaje mi się że ceny ma z kosmosu...

Komentarz

• Sandman

ja kupiłem niedawno http://www.allegro.pl/item188713385_...00d_nowka.html i sobie chwalę. Jak dla mnie wygodniej mieć dwa przyciski niż przycisk i przełącznik...

Komentarz

• Kaworu
                        Bywalec
                        • 2006
                        • 149

Tego konkretnego bym nie chwalił, grafit schodzi z folii, co powoduje, ze przyciski nie działają po iluś tam wciśnięciach

Komentarz

• Reno
                          Początki nałogu
                          • 2004
                          • 271

Odświeżam temat - koleżanka potrzebuje pilota do 400d, czy taki się sprawdza w użyciu?
                          pilot

Komentarz

• chmuras
                            Dopiero zaczyna
                            • 2008
                            • 16

Sprawdzi się jak najbardziej, sam posiadam identyczny i używam z powodzeniem, w dodatku tani i pełno tego na naszym Allegro

Komentarz

Pracuję...