adobe PS cs2 a pliki RAW

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mor_feusz
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1370

Zamieszczone przez popetelony
    Wszak jesteśmy tylko ludźmi, a mylić sie jest rzeczą jak najbardziej ludzką. Mało tego; czasami prawd może być kilka - niekoniecznie jedna.[/COLOR]
    Pozdrawiam serdecznie
    Zgadza sie - racje przyznaje, mylilem sie (jeszcze zyje - tak wiec sie nie pochlastalem).
    Przyda sie innym, ktorzy maja instalacje niestandardowa.
    Pozdrowienia.

Komentarz

• popetelony
      Dopiero zaczyna
      • 2007
      • 28

Witam ponownie!

Zamieszczone przez Janusz Body
      ... sprowadziłeś dyskusję do inwektyw, uszczypliwych uwag i ataków ad personam...
      Oj oj oj
      Ciekawe w którym miejscu?

Jeszcze raz serdecznie dziękuję za zwrócenie uwagi, staję na baczność, uchylam kapelusza i co tam jeszcze sobie życzysz.
      Ciekawe co Tobą kieruje? Złośliwość, zgryźliwość, urażona duma? Tym bardziej, że napisałem wyraźnie, iż szanuję Twoją wiedzę a rozmowę jeśli mam prowadzić to w oparciu o argumenty merytoryczne a nie takie za przeproszeniem bzdety. Mamy już swoje lata Panie Kolego i takie zachowanie jako przykład dla młodzieży tu zaglądającej - nie przystoi.

mor_feusz - przemawia przez Ciebie dojrzałość. Nie każdy potrafiłby zdobyć się na taki post. Podziwiam i dziękuję. I się nie chlastaj, a jeśli już to szarym mydłem. Jak Ci przejdzie to wystarczy że zmyjesz

Pozdrawiam serdecznie.

Komentarz

• Vitez
        zło konieczne
        • 2004
        • 19804

Jak nie instalujesz w domyślnej prędzej czy później wpędzisz się w kłopoty.
        A mozesz sprecyzowac "pozniej" ?
        Ja np od ponad 2 lat ogromna wiekszosc programow instaluje w lokalizacji niestandardowej, partycje systemowa utrzymujac wielkosci 8GB. PS CS2 rowniez. Zero klopotow.
        Co ciekawe odnosnie watku - mimo posiadania PS CS2 na dysku D to wrzucam Camera RAW do Common Files i dziala.

Wczorajsza łatka do XP np. spowodowała wywalanie się Norton AV.
        A to rowniez dziwne bo SOA#1 = u mnie dziala. Moze zalezy jaka wersja NAV, ja mam 2005.

Komentarz

• popetelony
          Dopiero zaczyna
          • 2007
          • 28

Zamieszczone przez Vitez
          Co ciekawe odnosnie watku - mimo posiadania PS CS2 na dysku D to wrzucam Camera RAW do Common Files i dziala.
          Przetestowałem to z każdej strony i moje wnioski są takie (moje nie równa się jedynie obowiązujące ):
          1. Możemy plugin umieścić albo w lokalizacji Cammon Files albo w tej podanej przeze mnie
          2. Niezależnie gdzie będzie plugin - Camera Raw będzie działał.
          3. Jeżeli przy instalacji w lokalizacji np. D:/ ....itd PS samoistnie zainstaluje plugin do Cammon Files to niech sobie instaluje - w niczym on tam nie przeszkadza Gdy go jednak wywaliłem a pozostawiłem w "mojej" lokalizacji - CameraRaw DZIAŁA. Przeczy to teorii lansowanej przez niektórych, jakoby wstawienie pluginu w miejscu podanym przeze mnie nie miało żadnego znaczenia i był on tam tylko dla ozdoby.

cytuję:
          (...)miałeś w poprawnym katalogu zainstalowany Camera Raw (instaluje sie przy instalacji PSa) i on sie właśnie uruchamiał. ten co był w błednym katalogu po prostu był na dysku - leżał sobie odłogiem nie uzywany. sciezki dostepu do podprogramow sa dość scisle okreslone w programie i raczej sam z siebie program ich nie zmieni.(...)

To nie jest prawda. Umieszczony w "moim" katalogu działa bardzo dobrze, bo jakby się inaczej moduł odpalał, skoro Cammon Files jest PUSTY!

Reasumując - nie ma znaczenia gdzie ulokujecie CameraRaw. Jeżeli jest widoczny w menu Pomoc/Opis pluginów - moduł będzie działał. Jeżeli w tym menu zobaczycie dwa takie same wpisy CameraRaw znaczy to, że macie plugina w Cammon Files i w lokalizacji wskazanej przeze mnie

I może tak uczynić będzie najbezpieczniej i zakończy to wreszcie rozbudowaną nad wyraz dyskusję.:razz:

Pozdrawiam świątecznie i pokojowo

Komentarz

• lukep
            Początki nałogu
            • 2006
            • 387

W!

Te dywagacje sa dosc zabawne. Najlepszy i najprostszy sposob??
            Opcja szukaj, odnajdujemy szukany plik i podmieniamy nowym w tej odszukanej lokalizacji - na 101% bedzie dzialac ;>

Zdrowko

Komentarz

Pracuję...