adobe PS cs2 a pliki RAW
Zwiń
X
-
-
Witam ponownie!
Oj oj oj
Ciekawe w którym miejscu?
Ciekawe co Tobą kieruje? Złośliwość, zgryźliwość, urażona duma? Tym bardziej, że napisałem wyraźnie, iż szanuję Twoją wiedzę a rozmowę jeśli mam prowadzić to w oparciu o argumenty merytoryczne a nie takie za przeproszeniem bzdety. Mamy już swoje lata Panie Kolego i takie zachowanie jako przykład dla młodzieży tu zaglądającej - nie przystoi.
mor_feusz - przemawia przez Ciebie dojrzałość. Nie każdy potrafiłby zdobyć się na taki post. Podziwiam i dziękuję. I się nie chlastaj, a jeśli już to szarym mydłem. Jak Ci przejdzie to wystarczy że zmyjesz
Pozdrawiam serdecznie.Komentarz
-
A mozesz sprecyzowac "pozniej" ?
Ja np od ponad 2 lat ogromna wiekszosc programow instaluje w lokalizacji niestandardowej, partycje systemowa utrzymujac wielkosci 8GB. PS CS2 rowniez. Zero klopotow.
Co ciekawe odnosnie watku - mimo posiadania PS CS2 na dysku D to wrzucam Camera RAW do Common Files i dziala.
A to rowniez dziwne bo SOA#1 = u mnie dziala. Moze zalezy jaka wersja NAV, ja mam 2005.Wczorajsza łatka do XP np. spowodowała wywalanie się Norton AV.Komentarz
-
Przetestowałem to z każdej strony
i moje wnioski są takie (moje nie równa się jedynie obowiązujące
):
1. Możemy plugin umieścić albo w lokalizacji Cammon Files albo w tej podanej przeze mnie
2. Niezależnie gdzie będzie plugin - Camera Raw będzie działał.
3. Jeżeli przy instalacji w lokalizacji np. D:/ ....itd PS samoistnie zainstaluje plugin do Cammon Files to niech sobie instaluje - w niczym on tam nie przeszkadza
Gdy go jednak wywaliłem a pozostawiłem w "mojej" lokalizacji - CameraRaw DZIAŁA. Przeczy to teorii lansowanej przez niektórych, jakoby wstawienie pluginu w miejscu podanym przeze mnie nie miało żadnego znaczenia i był on tam tylko dla ozdoby.
cytuję:
(...)miałeś w poprawnym katalogu zainstalowany Camera Raw (instaluje sie przy instalacji PSa) i on sie właśnie uruchamiał. ten co był w błednym katalogu po prostu był na dysku - leżał sobie odłogiem nie uzywany. sciezki dostepu do podprogramow sa dość scisle okreslone w programie i raczej sam z siebie program ich nie zmieni.(...)
To nie jest prawda. Umieszczony w "moim" katalogu działa bardzo dobrze, bo jakby się inaczej moduł odpalał, skoro Cammon Files jest PUSTY!
Reasumując - nie ma znaczenia gdzie ulokujecie CameraRaw. Jeżeli jest widoczny w menu Pomoc/Opis pluginów - moduł będzie działał. Jeżeli w tym menu zobaczycie dwa takie same wpisy CameraRaw znaczy to, że macie plugina w Cammon Files i w lokalizacji wskazanej przeze mnie
I może tak uczynić będzie najbezpieczniej i zakończy to wreszcie rozbudowaną nad wyraz dyskusję.:razz:
Pozdrawiam świątecznie i pokojowoKomentarz
-
W!
Te dywagacje sa dosc zabawne. Najlepszy i najprostszy sposob??
Opcja szukaj, odnajdujemy szukany plik i podmieniamy nowym w tej odszukanej lokalizacji - na 101% bedzie dzialac ;>
ZdrowkoKomentarz
Komentarz