EOS 350d + komputer=problem

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Konrad84

EOS 350d + komputer=problem

Witam Wszystkich bardzo serdecznie!
    Mam pytanko. Otoz posiadam 350d i do tej pory wszystko bylo ok, jesli chodzi o zgrywanie zdjec. Ale od kilku dni nie moge tego zrobic! Nie wiem co sie dzieje! Odinstalowalem wszystkie sterowniki, zainstalowalem raz jeszcze, karte pamieci nawet zformatowalem i dalej NIC!Wyskakuje mi tylko info ze jest podlaczony nowy sprzet i automatycznie uruchamia sie instalator, daje "dalej" i nie moze znalezc sterownikow, ktore sa na CD..nie wiem co robic Bardzo prosze o pomoc!!!
    Pozdrawiam
  • perqsista
    Początki nałogu
    • 2005
    • 429

Zainwestować 20zł w czytnik CF?
    www.blog.mielcarek.net

Komentarz

• Konrad84

Dobre wyjscie, ale ja sie zastanawiam dlaczego nie dziala!Co do czytnika jakis konkretny polecasz?Dzieki

Komentarz

• stratus
        Początki nałogu
        • 2006
        • 398

Po co utrudniać sobie życie na siłę - perqsista dobrze radzi - czytaj dokładniej jego porady bo nawet polecił Ci konkretny czytnik - ten który będzie czytał CF to będzie idealny
        Moje zabawki
        Moje zdjęcia

Komentarz

• Fakungio
          Początki nałogu
          • 2006
          • 297

Ja polecam edycję rejestru.
          Odinstaluj wszystkie sterowniki Canona i usuń klucze:
          HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/CANON
          HKEY_CURRENT_USER/SOFTWARE/CANON

Zainstaluj tylko Canon Wia Driver

Powinno pomóc.
          Canon 50D + EF 24-105 f/4 L+ Sigma 50mm 1.4 EX DG

Komentarz

• perqsista
            Początki nałogu
            • 2005
            • 429

Zamieszczone przez Konrad84
            Dobre wyjscie, ale ja sie zastanawiam dlaczego nie dziala!Co do czytnika jakis konkretny polecasz?Dzieki
            Dowolny, pracujący pod USB2 .
            Może być dedykowany, czytający wyłącznie CF lub uniwersalny (obsługujący wiele formatów kart).
            www.blog.mielcarek.net

Komentarz

• Konrad84

Spróbowalem to co radzisz Fakungio i ... nic! W ogole nie moge zainstalowac Wia Driver, generalnie to chyba wszystko sie instaluje tylko nie ten Wia Driver. Chyba bez formata sie nie obejdzie A co do czytnika kart Drogii Perqsisto, to na pewno sie nie obejdzie i jeszcze dzis sobie cos zamówie co nie zmienia faktu ze problem bedzie mnie frapowal...pozdrawiam

Komentarz

• vilk

A moze przestawiles w aparacie rodzaj komunikacji ? wsumie u mnie dziala na obu i PTP i PC ale sprawdz to jeszcze.

Komentarz

Pracuję...