pokaż fotki plz
#45 Light-ring domowej roboty za 110 zl
Zwiń
X
-
-
5d mkII | 35L | C50mm 1.4 | C85mm 1.8 | 135L | Skyport | 2x580exIIKomentarz
-
-
Ok. Jak tylko bede po egzaminach to odpale co "cus" i zaczne zapraszac rodzine i sasiadow na solarium
A foto konstrukcji postaram sie wstawic jak tylko bede mial chwile...
P.S. Na tym solarium z ringflasha to moglby byc niezly interes, i zwróciło by sie za prad :"D5d mkII | 35L | C50mm 1.4 | C85mm 1.8 | 135L | Skyport | 2x580exIIKomentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
Fajna rzecz. Podsuwa mi pomysl na cos podobnego tylko mniejszego i montowanego na obiektywie, do makro... hmmm trzeba pomyslecCzy gdybym powiedział Adamowi Mickiewiczowi: "Nie podoba mi się 'Pan Tadeusz' ", odżekłby: "Dawaj cwaniaku, pokaż swoją galerię epopei narodowych" ?Komentarz
-
Lepiej wsadzić mniejszą liczbę mocniejszych żarówek niż więcej słabszych. Siła światła nie sumuję się tak jak pobierana moc przez żarówki. Jest to zawsze pierwiastek z liczby źródeł światła pomnożony przez noc wyrażoną w watach.Komentarz
-
CamelXP: Na alledrogo widziałem taką samoróbkę do macro http://allegro.pl/item208175774_lamp...akro_58mm.html. Pomysł wydaje się ciekawy:razz:Komentarz
-
Widziałem gdzieś w internecie takie samoróbki zakładane na obiektyw, z dużych diód lub przez oswietlane przez wbudowany flash (efekt bez aureolki
. Postaram sie poszukac...
Taka duża melczna plexi to nie taki mały wydatek.
Ja w niedalekim czasie spróbuje trochę prościej:
-duże pudło od TV (rozmiarów ringflasha), z wycietym spodem; jak nie znajde to posklejam mniejsze i pomaluje
-bialy materiał naciagnięty na jedną stronę.
...jak zrobie to zapodam fotki. A te obiecane wczesniej postaram sie jeszcze dzis wstawić.
Pzdr.
EDIT: Oto obiecane zdęcia...
Ten zielonkawy materiał pod ringflashem to namiot, który został tam umieszczony jedynie w celach wizualizacyjnych, ufff...
Ostatnio edytowany przez Hubert01; 6359.5d mkII | 35L | C50mm 1.4 | C85mm 1.8 | 135L | Skyport | 2x580exIIKomentarz
-
Zupełna bzdura!
Strumień świetlny zależy zasadniczo jedynie od sumarycznej mocy i technologii wykonania źródła światła.Komentarz
-
Nie rozstrzygnę tego sporu, a chyba warto. Przy czym czytając powyższą wypowiedź Cyborga nie widzę nigdzie jej sprzeczności z wypowiedzią mruczka (dlatego nie wiem po co ta "bzdura")Komentarz
-
hmm to tanio nie jest. musze odswierzyc znajomosc z paniami ze sklepu z elektronikaCamelXP: Na alledrogo widziałem taką samoróbkę do macro http://allegro.pl/item208175774_lamp...akro_58mm.html. Pomysł wydaje się ciekawy
Czy gdybym powiedział Adamowi Mickiewiczowi: "Nie podoba mi się 'Pan Tadeusz' ", odżekłby: "Dawaj cwaniaku, pokaż swoją galerię epopei narodowych" ?Komentarz
-
generalnie da sie (PS) chociaz caly sek w tym ze wlasnie o nia chodzi
Komentarz

Komentarz