A ja sobie może zrobie podobny zestaw oparty na tanich lampach Yinyan BY-26AL (jedną już mam
) z radiem. Pewnie mi styknie... Wierzę, że Nikonowy zestaw chodzi ładnie, ale w końcu to cyfra i można sobie ładnie ustawić lampy, zwłaszcza w plenerze przy sporej dawce zastanego. Swoją drogą czego brakuje zestawowi zdalnie wyzwalanych Speedlitte?
studio w domu? mala proba
Zwiń
X
-
-
.. brakuje im logo NikonaZamieszczone przez Raf_1975Swoją drogą czego brakuje zestawowi zdalnie wyzwalanych Speedlitte?....
Komentarz
-
Aaa, faktycznie!Zamieszczone przez iczek.. brakuje im logo Nikona
A może zakleić logo, tak dla niepoznaki. Przy okazji - jakie motywacje mają ludzie zaklejający logo producenta na swoim sprzęcie? Zawsze mnie to frapuje...
Komentarz
-
jesli w polsce (lub kraju gdzie aparat to luksus)to moze chodzic o bezpieczenstwo sprzetu... czasami fajnie jest miec $100000 na koncie i nie kazdy musi o tym wiedziec ;-)...Zamieszczone przez Raf_1975jakie motywacje mają ludzie zaklejający logo producenta na swoim sprzęcie? Zawsze mnie to frapuje...
a co do lamp sb-800 i 580 ex, a wlasciwie systemie blysku canona i nikona, zna ktos ciekawe strony porownujace te systemy?Komentarz
-
Ciekawe, nie pomyślałem. Ale - dres bierze bo ładnie wygląda i sprzedaje za flaszkę, a znawcy tematu zaklejenie nie zmyli. No, a w krajach, że tak powiem lepiej sytuowanych?Zamieszczone przez Jacjesli w polsce (lub kraju gdzie aparat to luksus)to moze chodzic o bezpieczenstwo sprzetu... czasami fajnie jest miec $100000 na koncie i nie kazdy musi o tym wiedziec ;-)...
Co do porównań, też bym chętnie się czegoś dowiedział. Pozostaję w takim wrażeniu, że Nikon ma w praktyce lepszy (statystycznie) system pomiaru błysku/światła (albo miał, zważywszy na upierdliwość E-TTLa w pierwszej wersji zwłaszcza z cyfrą). Ale i tak mnie nie ciągnie
Komentarz
-
małe co nieco, na które natknąłem się jakiś czs temu w temacie.
Komentarz
-
Qrka, nie włazi - napisz chociaż o co chodziło?
Dobra - poszło
Komentarz
-
-
a co ja mam do gościa skargi pisaćZamieszczone przez -=Festyk=-Czarny tekst na ciemnym tle?
Genialne:-)
Ważne, ze coś tam naskrobał.
Kurka, mnie też się ie zawsze chce otwierać :/Komentarz
Komentarz