Flash ring

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • licorea
    Dopiero zaczyna
    • 2005
    • 48

Flash ring

Przegladajac archiwalne watki trafilem na ciekawy temat odnosnie oswietlenia w studiu, a przeskakujac do galerii jednego z uzytkownikow Canon-Board znalazlem zdjecie:
    http://www.pbase.com/szuszyn/image/30256148

Czy ktos z Was moglby mi powiedziec gdzie cos takiego mozna znalezc? Ew, jak skonstruowac tego typu oswietlenie?

ps. autor niestety nie odpowiedzial na priva.
    http://lukaszmacheta.com
  • ChrisB
    Dopiero zaczyna
    • 2005
    • 48

Jest to dość droga zabawka podłączana do generatora. Jest wielu producentów. Ja uźywam Profoto z generatorem przenośnym, jest super ale drogie. Do celów amatorskich można użyć ringa Canona o bardzo małej mocy
    /liczba chyba 14/. Jest podobnej budowy, wydaje mi się, że chyba bardziej praktyczny w użyciu o liczbie 24 /twin head/ - bardzo go lubię, zwłaszcza przy portretach w plenerze

Komentarz

• licorea
      Dopiero zaczyna
      • 2005
      • 48

Zamieszczone przez ChrisB
      Jest to dość droga zabawka podłączana do generatora. Jest wielu producentów. Ja uźywam Profoto z generatorem przenośnym, jest super ale drogie. Do celów amatorskich można użyć ringa Canona o bardzo małej mocy
      /liczba chyba 14/. Jest podobnej budowy, wydaje mi się, że chyba bardziej praktyczny w użyciu o liczbie 24 /twin head/ - bardzo go lubię, zwłaszcza przy portretach w plenerze
      A czy wykonanie czegos podobnego wchodzi w gre? Polecam www.ksmyk.com, czesc zdjec, ktore tam sie znajduja zostala wykonana przy pomocy m.in. tego typu lampy, ktora byla... samorobka. Czy ktos z Was probowal sie bawic w cos takiego?
      http://lukaszmacheta.com

Komentarz

• ChrisB
        Dopiero zaczyna
        • 2005
        • 48

Zamieszczone przez licorea
        A czy wykonanie czegos podobnego wchodzi w gre? Polecam www.ksmyk.com, czesc zdjec, ktore tam sie znajduja zostala wykonana przy pomocy m.in. tego typu lampy, ktora byla... samorobka. Czy ktos z Was probowal sie bawic w cos takiego?
        Myślę,że można. Trzeba znaleźć sprytnego elektronika - Polak potrafi!!!!!
        Zobacz na stronie Broncolor - nowy ring ma podobne /halogeniki??/
        Tylko skąd weźmiesz taką moc? te 1200 to minimum.
        Pobobny efekt daje Para Brona

Komentarz

• KuchateK
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 4895

Zamieszczone przez licorea
          Czy ktos z Was probowal sie bawic w cos takiego?
          Ja mam idee zeby wykorzystac do tego palniki (albo nawet cale moduly) z jednorazowek... Kupilem ich 10 na e-bay'u za jakies 20 dolcow (z przesylka), wiec takie drogie by to nie bylo... Trzeba tylko przelutowac tu i tam albo dorobic inna plytke... Narazie projekt lezy w szafie z braku czasu i pomyslow... Ciekawe ile by to mialo mocy... Jest sporo sposobow na zrobienie tego (elektronicznie i mechanicznie) dlatego narazie nie ruszam... Trzeba przemyslec sprawe...

1200 czego? Wat ciaglego?
          Ostatnio edytowany przez KuchateK; 1338.
          ...

Komentarz

• Jac
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 4813

Zamieszczone przez KuchateK
            Ja mam idee zeby wykorzystac do tego palniki (albo nawet cale moduly) z jednorazowek... Kupilem ich 10 na e-bay'u za jakies 20 dolcow (z przesylka),
            tak mi sie jakos skojarzylo z tymi jednorazowkami :-)

http://www.meggaflash.com/
            Instagram

Komentarz

• KuchateK
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 4895

Znamy znamy... Tego tez sporo na e-bay'u mozna kupic tanio...
              Wyzwalane z bateryjek w sumie... Mozna sie bawic jak ktos chce...
              ...

Komentarz

• Jac
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 4813

Zamieszczone przez KuchateK
                Znamy znamy... Tego tez sporo na e-bay'u mozna kupic tanio...
                widze ze ten 'e-bay' to slowo wytrych ;-) tylko nie wiem co sie dzieje jak ktos stoi okolo 2-3m przed ta lampka :-)...
                Instagram

Komentarz

• KuchateK
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 4895

Zamieszczone przez Jac
                  widze ze ten 'e-bay' to slowo wytrych ;-)
                  Maja rzeczy ktorych nie da sie kupic w sklepach nie przeplacajac 10 razy, wiec warto. Wiem ze jest allegro, ale tam maja powazne braki, i prosciej sie czesto jest dogadac z kims na e-bay'u zeby wyslal do Polski jak szukac u nas w kraju pewnych rzeczy. Zreszta to wyraznie tez nakierowywuje gdzie szukac pewnych rzeczy. Sklepy to nie wszystko.

Poza tym to takie zabezpieczenie zanim dostane 10PW gdzie kupilem tanie jednorazowki z dobrymi filmami, lampami i bateriami w srodku

Zamieszczone przez Jac
                  tylko nie wiem co sie dzieje jak ktos stoi okolo 2-3m przed ta lampka :-)...
                  Ta do pociagow? To zalezy czy tylem czy przodem
                  Ostatnio edytowany przez KuchateK; 1338.
                  ...

Komentarz

• Pszczola
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 1760

EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Komentarz

Pracuję...