Witam. Pytanie techniczne może ktoś pomoże jak rybim okiem zrobić efekt rozmazanego tła i ostrego środka ? przykład
Zdjęcia rybim okiem.
Zwiń
X
-
Zdjęcia rybim okiem.
Canon 1100D, Tamron SP 17-50MM F/2.8 VC, SAMYANG 8MM FISH-EYE CS II, CANON 75-300MM 1:4-5.6,CANON 18-55MM, YN 568EX IITagi: Brak -
Odp: Zdjęcia rybim okiem.
Czas ok 1/15 ruch aparatem w osi o dowolny kat ja zwyke robię ok 90 stopni i możesz dać lampę na 2 kurtynę
Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkDo zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
(R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI) -
No i mam czas 1/15 lampa na 2 kurtynę przysłona 5.8 ostrość 0.7 i obracam o 90 stopni i w lewo i prawo i nic z tego cały czas mam nie ostry środek.Canon 1100D, Tamron SP 17-50MM F/2.8 VC, SAMYANG 8MM FISH-EYE CS II, CANON 75-300MM 1:4-5.6,CANON 18-55MM, YN 568EX IIKomentarz
-
Nie kręc lewo prawo tylko szybki ruch w jednym kierunku tylko staraj się żeby aparat był cały czas w jednej osi wzgl obiektu
Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkDo zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
(R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)Komentarz
-
próbowałem już na wszystkie możliwe sposoby i wolno i krótko i mam cały czas to samo nie wiem może za wcześnie ten obrót robię kiedy on ma być po naciśnięciu spustu czy w trakcie czy po ? jak ustawić ostrość ? jaką przysłonę będę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek porady techniczne.Canon 1100D, Tamron SP 17-50MM F/2.8 VC, SAMYANG 8MM FISH-EYE CS II, CANON 75-300MM 1:4-5.6,CANON 18-55MM, YN 568EX IIKomentarz
-
może napisz jakim obiektywem i aparatem chcesz uzyskać taki efekt bo trochę ich jest...próbowałem już na wszystkie możliwe sposoby i wolno i krótko i mam cały czas to samo nie wiem może za wcześnie ten obrót robię kiedy on ma być po naciśnięciu spustu czy w trakcie czy po ? jak ustawić ostrość ? jaką przysłonę będę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek porady techniczne.Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
jak jest coś takiego jak profil to czemu mam nie pisać żebyś do niego nie zobaczył? na pewno krócej by ci to zajęło niż odpisanie na tego posta. no ale po co lepiej zacząć bez sensowną kłótnie. widać, że twoje posty nie są wprost proporcjonalne do twojego toku myślenia ale cóż kulturę wynosi się z domu. pozdrawiam i dziękuję za bardzo "przydatną" odpowiedź na temat.
--- Kolejny post ---
poproszę o linki.Canon 1100D, Tamron SP 17-50MM F/2.8 VC, SAMYANG 8MM FISH-EYE CS II, CANON 75-300MM 1:4-5.6,CANON 18-55MM, YN 568EX IIKomentarz
-
Poszukajjak jest coś takiego jak profil to czemu mam nie pisać żebyś do niego nie zobaczył? na pewno krócej by ci to zajęło niż odpisanie na tego posta. no ale po co lepiej zacząć bez sensowną kłótnie. widać, że twoje posty nie są wprost proporcjonalne do twojego toku myślenia ale cóż kulturę wynosi się z domu. pozdrawiam i dziękuję za bardzo "przydatną" odpowiedź na temat.
--- Kolejny post ---
poproszę o linki.Komentarz
-
Canon 1100D, Tamron SP 17-50MM F/2.8 VC, SAMYANG 8MM FISH-EYE CS II, CANON 75-300MM 1:4-5.6,CANON 18-55MM, YN 568EX IIKomentarz
-
Wydaje mi się, że jedyna sensowna wskazówka jaką jeszcze możesz dostać to taka, żeby zdania zaczynać z wielkiej litery.Komentarz
-
Ja bym jednak apelował o powstrzymanie się przed takim ocenianiem forowiczów. Tu na forum jest pełna dowolność i nikt nie ma obowiązku udzielać odpowiedzi zgodnych z oczekiwaniami pytającego. Czy odpowiedź będzie satysfakcjonująca to już w dużym stopniu zależy od precyzji pytającego. Bez danych wejściowych ciężko coś radzić sensownego.jak jest coś takiego jak profil to czemu mam nie pisać żebyś do niego nie zobaczył? na pewno krócej by ci to zajęło niż odpisanie na tego posta. no ale po co lepiej zacząć bez sensowną kłótnie. widać, że twoje posty nie są wprost proporcjonalne do twojego toku myślenia ale cóż kulturę wynosi się z domu. pozdrawiam i dziękuję za bardzo "przydatną" odpowiedź na temat."Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
no dzięki bardzo mi ta porada pomogła w robieniu takich zdjęć.
--- Kolejny post ---
dobra bo trochę odpowiedzi zeszły z pytania. proszę o porady jak zrobić takie zdjęcia rybim okiem 8mm.Canon 1100D, Tamron SP 17-50MM F/2.8 VC, SAMYANG 8MM FISH-EYE CS II, CANON 75-300MM 1:4-5.6,CANON 18-55MM, YN 568EX IIKomentarz
Komentarz