Zdjęcia rybim okiem.

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • DuDi87
    Dopiero zaczyna
    • 2016
    • 43

Zdjęcia rybim okiem.

Witam. Pytanie techniczne może ktoś pomoże jak rybim okiem zrobić efekt rozmazanego tła i ostrego środka ? przykład

Canon 1100D, Tamron SP 17-50MM F/2.8 VC, SAMYANG 8MM FISH-EYE CS II, CANON 75-300MM 1:4-5.6,CANON 18-55MM, YN 568EX II
  • tombas
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 2194

Odp: Zdjęcia rybim okiem.

Czas ok 1/15 ruch aparatem w osi o dowolny kat ja zwyke robię ok 90 stopni i możesz dać lampę na 2 kurtynę

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Komentarz

• DuDi87
      Dopiero zaczyna
      • 2016
      • 43

No i mam czas 1/15 lampa na 2 kurtynę przysłona 5.8 ostrość 0.7 i obracam o 90 stopni i w lewo i prawo i nic z tego cały czas mam nie ostry środek.
      Canon 1100D, Tamron SP 17-50MM F/2.8 VC, SAMYANG 8MM FISH-EYE CS II, CANON 75-300MM 1:4-5.6,CANON 18-55MM, YN 568EX II

Komentarz

• tombas
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 2194

Nie kręc lewo prawo tylko szybki ruch w jednym kierunku tylko staraj się żeby aparat był cały czas w jednej osi wzgl obiektu

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
        Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
        (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Komentarz

• DuDi87
          Dopiero zaczyna
          • 2016
          • 43

próbowałem już na wszystkie możliwe sposoby i wolno i krótko i mam cały czas to samo nie wiem może za wcześnie ten obrót robię kiedy on ma być po naciśnięciu spustu czy w trakcie czy po ? jak ustawić ostrość ? jaką przysłonę będę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek porady techniczne.

Komentarz

• aptur
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 3837

Zamieszczone przez DuDi87
            próbowałem już na wszystkie możliwe sposoby i wolno i krótko i mam cały czas to samo nie wiem może za wcześnie ten obrót robię kiedy on ma być po naciśnięciu spustu czy w trakcie czy po ? jak ustawić ostrość ? jaką przysłonę będę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek porady techniczne.
            może napisz jakim obiektywem i aparatem chcesz uzyskać taki efekt bo trochę ich jest...

Komentarz

• DuDi87
              Dopiero zaczyna
              • 2016
              • 43

Zamieszczone przez aptur
              może napisz jakim obiektywem i aparatem chcesz uzyskać taki efekt bo trochę ich jest...
              w profilu wszystko jest.

Komentarz

• salas
                Pełne uzależnienie
                • 2012
                • 3000

w profilu wszystko jest.
                zamiast pisać coś o jakimś profilu to mogłeś odpowiedzieć, szukasz pomocy i Ci się nie chce normalnie odpisać
                nowi na tym forum rozwalają system coraz bardziej
                SONY

Komentarz

• Tom77
                  Pełne uzależnienie
                  • 2008
                  • 2875

w profilu wszystko jest.
                  W necie też znajdziesz odpowiedzi na swoje pytanie

Komentarz

• DuDi87
                    Dopiero zaczyna
                    • 2016
                    • 43

Zamieszczone przez salas
                    zamiast pisać coś o jakimś profilu to mogłeś odpowiedzieć, szukasz pomocy i Ci się nie chce normalnie odpisać
                    nowi na tym forum rozwalają system coraz bardziej
                    jak jest coś takiego jak profil to czemu mam nie pisać żebyś do niego nie zobaczył? na pewno krócej by ci to zajęło niż odpisanie na tego posta. no ale po co lepiej zacząć bez sensowną kłótnie. widać, że twoje posty nie są wprost proporcjonalne do twojego toku myślenia ale cóż kulturę wynosi się z domu. pozdrawiam i dziękuję za bardzo "przydatną" odpowiedź na temat.

--- Kolejny post ---

Zamieszczone przez Tom77
                    W necie też znajdziesz odpowiedzi na swoje pytanie
                    poproszę o linki.

Komentarz

• Tom77
                      Pełne uzależnienie
                      • 2008
                      • 2875

jak jest coś takiego jak profil to czemu mam nie pisać żebyś do niego nie zobaczył? na pewno krócej by ci to zajęło niż odpisanie na tego posta. no ale po co lepiej zacząć bez sensowną kłótnie. widać, że twoje posty nie są wprost proporcjonalne do twojego toku myślenia ale cóż kulturę wynosi się z domu. pozdrawiam i dziękuję za bardzo "przydatną" odpowiedź na temat.

--- Kolejny post ---

poproszę o linki.
                      Poszukaj

Komentarz

• DuDi87
                        Dopiero zaczyna
                        • 2016
                        • 43

Zamieszczone przez Tom77
                        Poszukaj
                        ty też poszukaj... jeśli masz jakąś poradę napisz. jeśli proszę nie wypowiadaj się bo to naprawdę nie ma sensu tak pisać jak ty to robisz..

Komentarz

• macmathys
                          Dopiero zaczyna
                          • 2016
                          • 30

Wydaje mi się, że jedyna sensowna wskazówka jaką jeszcze możesz dostać to taka, żeby zdania zaczynać z wielkiej litery.

Komentarz

• Kolekcjoner
                            Obertroll
                            • 2006
                            • 18793

Ja bym jednak apelował o powstrzymanie się przed takim ocenianiem forowiczów. Tu na forum jest pełna dowolność i nikt nie ma obowiązku udzielać odpowiedzi zgodnych z oczekiwaniami pytającego. Czy odpowiedź będzie satysfakcjonująca to już w dużym stopniu zależy od precyzji pytającego. Bez danych wejściowych ciężko coś radzić sensownego.
                            "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                            Kapitan Wagner

Komentarz

• DuDi87
                              Dopiero zaczyna
                              • 2016
                              • 43

Zamieszczone przez macmathys
                              Wydaje mi się, że jedyna sensowna wskazówka jaką jeszcze możesz dostać to taka, żeby zdania zaczynać z wielkiej litery.
                              no dzięki bardzo mi ta porada pomogła w robieniu takich zdjęć.

--- Kolejny post ---

dobra bo trochę odpowiedzi zeszły z pytania. proszę o porady jak zrobić takie zdjęcia rybim okiem 8mm.

Komentarz

Pracuję...