Malowanie światłem i Strobing

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • januuszM
    • 2014
    • 10

Malowanie światłem i Strobing

Witam,
    Przeglądając różne fora fotograficzne wpadłem na pomysł połączenia zdjęcia ruchu gwiazd (Star Trails) z Samochodem w taki sposób jak poniżej.

https://www.flickr.com/photos/848915...n/photostream/

I stad mam kilka pytań odnośnie wykonania.

1. Czy można uzyskać taki efekt przez malowanie światłem latarka ledowa po karoserii, wnętrzu i otoczeniu?

2. Czy lepiej doświetlenie wykonać flashem w formie strobingu ?

Fotografie:

Ktory z tych sposobów jest efektywniejszy?

Widziałem już kilka klipów z Youtube jeśli chodzi o strobing w fotografi samochodwej ale większość zawierała więcej niż 1 lampę
    Obecnie posiadam Yongnuo YN-568EX wiec żeby w ogóle zacząć eksperymentować ze strobingiem musiał bym dokupić jakiś wyzwalacz/odbiornik radiowy jeśli dobrze myślę i duzy softbox. Aparat to Canon 60D
    Dziękuje za wszelka pomoc.
    Ostatnio edytowany przez januuszM; 51599.
  • marjo
    Coś już napisał
    • 2013
    • 95

Odp: Malowanie światłem i Strobing

Według mnie będzie Ci trudno naświetlić prawidłowo górę (ruch gwiazd) i dół (samochód). Proponuję zająć się tematem oddzielnie, tzn odpowiednio naświetlić samochód na jednym zdjęciu + odpowiednio Star Trails (kilkadziesiąt pstryków) i połączyć zdjęcia- oczywiście wszystko ze statywu.

Komentarz

• trothlik
      Uzależniony
      • 2004
      • 782

Przepraszam że nie na temat ale czy to autko w ogóle jest w stanie jeździć?
      trothlik
      "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

Komentarz

• eska
        Bywalec
        • 2013
        • 135

Ustaw aparat w tryb bulb, ustaw przysłonę, teraz możesz gołą lampą trzymaną w ręku kilkakrotnie błysnąć w samochód doświetlając go jak tylko chcesz (tylko ruszaj się). Można nawet błynąć to tu to tam z jakimś żelem. Postaraj się tak ustawiać palnik żeby go obiektyw nie widział. Teraz zrób niebo i sklej je.
        A

Komentarz

• januuszM
          • 2014
          • 10

Zamieszczone przez trothlik
          Przepraszam że nie na temat ale czy to autko w ogóle jest w stanie jeździć?
          Tak

Zamieszczone przez eska
          Ustaw aparat w tryb bulb, ustaw przysłonę, teraz możesz gołą lampą trzymaną w ręku kilkakrotnie błysnąć w samochód doświetlając go jak tylko chcesz (tylko ruszaj się). Można nawet błynąć to tu to tam z jakimś żelem. Postaraj się tak ustawiać palnik żeby go obiektyw nie widział. Teraz zrób niebo i sklej je.
          Dziekuje, Spróbuje tak to wykonać.

Komentarz

Pracuję...