Fotografia wyglądająca jak obraz?? Jak wykonać??

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Shantae
    Dopiero zaczyna
    • 2013
    • 25

Fotografia wyglądająca jak obraz?? Jak wykonać??

Witam
    Chodzi mi o mniej więcej taki efekt;
    Beautiful Pictures That Look Like Paintings | JACKarcher
    Czy ktoś z was próbował ??
    Szukałam tutoriali ale niestety większość opiera się jedynie na efektach w PS które raczej mają mało wspólnego z efektem jaki uzyskuje ta pani na swoich fotografiach.
    Pozdrawiam
    Canon 5d mk I ->Canon 5D mk II + Canon EF 50mm f/1.4 + Canon 70-200mm f/2.8 + Halios 85mm f/1.5 http://www.facebook.com/pages/Shantae/420466737998507
  • Shantae
    Dopiero zaczyna
    • 2013
    • 25

Odp: Fotografia wyglądająca jak obraz?? Jak wykonać??

Canon 5d mk I ->Canon 5D mk II + Canon EF 50mm f/1.4 + Canon 70-200mm f/2.8 + Halios 85mm f/1.5 http://www.facebook.com/pages/Shantae/420466737998507

Komentarz

• th0mas
      Dopiero zaczyna
      • 2010
      • 40

prosze, powiedz co Twoj post pomogl pytajacemu?

Komentarz

• v.1958
        Bywalec
        • 2009
        • 234

Zamieszczone przez th0mas
        prosze, powiedz co Twoj post pomogl pytajacemu?
        a Twój???
        przecież to Shantae grzecznie pyta...
        :-)))))))))))

Komentarz

• salas
          Pełne uzależnienie
          • 2012
          • 3000

HAHAHAHHA FAIL roku

może po prostu napisz do autora/autorki i zapytaj? =)
          SONY

Komentarz

• Shantae
            Dopiero zaczyna
            • 2013
            • 25

oj tam oj tam każdemu się zdarzy nie zwrócić uwagi kto pisze post ;]
            salas, niestety już kilka razy próbowałam w innych przypadkach i raczej bez większych skutków ;/, wydaje mi się że ewentualna burza mózgów mogła by dostarczyć więcej podpowiedzi i możliwości dróg którymi można osiągnąć choć trochę podobny efekt...ta pani jeszcze robi zdjęcia które wg. mnie są świetne i dziś próbowałam to uzyskać i doszłam do wniosku że na pewno do oświetlenia jest używany wieeelki softbox, ale post produkcja niestety to wielka zagadka;/......Sensual Baroque-Inspired Photography by Mariska Karto

Komentarz

• Mojlo
              Bywalec
              • 2009
              • 116

Zamieszczone przez Shantae
              oj tam oj tam każdemu się zdarzy nie zwrócić uwagi kto pisze post ;]
              salas, niestety już kilka razy próbowałam w innych przypadkach i raczej bez większych skutków ;/, wydaje mi się że ewentualna burza mózgów mogła by dostarczyć więcej podpowiedzi i możliwości dróg którymi można osiągnąć choć trochę podobny efekt...ta pani jeszcze robi zdjęcia które wg. mnie są świetne i dziś próbowałam to uzyskać i doszłam do wniosku że na pewno do oświetlenia jest używany wieeelki softbox, ale post produkcja niestety to wielka zagadka;/......Sensual Baroque-Inspired Photography by Mariska Karto
              Jeżeli chodzi o ostatni link to pomijając kolorystykę wygląda mi to na selektywną zabawę kontrastem przy pomocy techniki Dodge & Burn. Jest filtr od efektów typu obraz itp. może tego używa: https://www.alienskin.com/snapart/
              ...

Komentarz

• jagular
                Początki nałogu
                • 2007
                • 422

Zapomnij o wszystkim, o czym czytałaś w onanistycznych postach.
                Czyli:
                - unikaj ostrości, zwłaszcza na poziomie mikro;
                - unikaj wykorzystania całego spektrum tonalnego - histogram nie może być wykorzystany na siłę;
                Do tego:
                - unikaj różnorodności kolorów skóry;
                - unikaj detalu na skórze;
                - zwróć uwagę na światło: malarze (przynajmniej ci, którzy prace o których myślisz robili) nie używali dużej ilości świateł. Ani ostrych wariantów (=jak największe powierzchnie emitera, przy czym niebo jest chyba nie do pobicia w dziedzinie wielkości );
                - stylizacja: ciężko ją wyodrębnić ze zdjęcia, ale jeżeli zdjęcie ma być jak w malarstwie barokowym, to niech 'obiekty' też wyglądają jak w malarstwie barokowym.

Zawsze też możesz podpytać Agnieszkę Lorek - wydaje się być bardzo fajną, szczerą osobą, więc może rzucić parę wskazówek.
                Aparaty, obiektywy, lampy.

Komentarz

• Shantae
                  Dopiero zaczyna
                  • 2013
                  • 25

Dawno mnie nie było i dużo eksperymentowałam :} może to jeszcze nie jest to czego bym chciała ale na pewno wygląda to już lepiej niż moje pierwsze próby ;]

Komentarz

Pracuję...