Światło zastane

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • HuleLam
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1641

Zamieszczone przez tpop
    rob w rawie
    ni dy rydy - co ławka/raca/mebel, to inny zafarb (płomienia)
    Fotograf platoniczny

Komentarz

• eclipse
      Bywalec
      • 2007
      • 119

Zamieszczone przez VanMurder
      a ja to wam powiem szczerze pi..olę doświetlanie lampą flash temperatura światła zawsze będzie inna, niż zastanego albo zastane będzie za żółte albo doświetlenia za blado wyjdą
      a od czego sa filtry kolorowe na lampe ?
      mozna nawet wykorzystac te konkurencyjne ewentualnie poszukac czegos innego...
      5D markII | 24-70/2.8 L | 580EXII | 420EX | Sekonic 358 | Pixel King i reszta chińszczyzny

Komentarz

• marekb
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 2273

Zamieszczone przez eclipse
        a od czego sa filtry kolorowe na lampe ?
        mozna nawet wykorzystac te konkurencyjne ewentualnie poszukac czegos innego...
        masz namiary na takie i jakies sample

Komentarz

• eclipse
          Bywalec
          • 2007
          • 119

Zamieszczone przez marekb
          masz namiary na takie i jakies sample
          ja mam pozostalosc po nikonowskiej lampie ale podejzewam ze w serwisie mozna kupic caly zestaw takich folijek...

ponizej sample z zastosowaniem folii pomaranczowej (ok 3000 kelwina)

5D markII | 24-70/2.8 L | 580EXII | 420EX | Sekonic 358 | Pixel King i reszta chińszczyzny

Komentarz

• towersivy
            Uzależniony
            • 2005
            • 992

Też mi to pozostało po SB-800.....ehhh kiedy to było :smile: filtry jak najbardziej się przydają.

Pzdr.

Komentarz

• eclipse
              Bywalec
              • 2007
              • 119

Zamieszczone przez towersivy
              Też mi to pozostało po SB-800.....ehhh kiedy to było :smile: filtry jak najbardziej się przydają.
              te "folijki" to idealna sprawa, az dziw bierze, ze canon nie ma tego w ofercie
              mysle, ze mozna by to nawet taniej zorganizowac, chyba filmowcy maja takie rzeczy do lamp, oni maja to w wersji szklanej, ale gdyby zdobyc jakis probnik kolorow i odpowiadajacych im temperatur to by mozna sobie taki zestawik zmajstrowac samemu...

Komentarz

Pracuję...