Top Model- obróbka zdjęć

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Lenad
    Dopiero zaczyna
    • 2011
    • 26

Top Model- obróbka zdjęć

Witam,
    ostatnio oglądając TV trafiłem na program top model i na sesje zdjęciowe których efektem były takie oto zdjęcia:

wszystkie zdjęcia z sesji tutaj: Zobacz wszystkie sesje z ostatniego odcinka! - Top Model TVN

Proszę powiedzieć jak uzyskać któryś z tych efektów, ewentualnie nazwę bo z taką obróbką można dosyć często się spotkać. Z góry dziękuję.
    Trochę sprzętu
  • mk

Odp: Top Model- obróbka zdjęć

Mi to wyglada na corssprocess ale nie jestem pewien Moze ktos bedzie bardziej zorientowany

Komentarz

• jas_r
      dawniej jas_rambo
      • 2013
      • 116

Przede wszystkim to światło dobre, od tego trzeba by zacząć

Komentarz

• Lenad
        Dopiero zaczyna
        • 2011
        • 26

Wiadomo że światło to połowa sukcesu. Jednak obróbka też jest istotna na finalny produkt. Proszę o konkrety
        Trochę sprzętu

Komentarz

• xsardas
          Uzależniony
          • 2008
          • 731

A może najprościej byłoby napisać do autora lub retuszera tych fotek?

Komentarz

• jacek231
            Coś już napisał
            • 2012
            • 52

według mnie podobne efekty można za pomocą DxO labs

Komentarz

• jas_r
              dawniej jas_rambo
              • 2013
              • 116

Zamieszczone przez xsardas
              A może najprościej byłoby napisać do autora lub retuszera tych fotek?
              To foty z programu TVN'u, podejrzewam, że nie ma szans aby dotrzeć do tych osób, a szansa otrzymania odpowiedzi na maila jest raczej równa zeru.

Komentarz

• .Irwusek
                Bywalec
                • 2011
                • 125

Zamieszczone przez janrusek
                To foty z programu TVN'u, podejrzewam, że nie ma szans aby dotrzeć do tych osób, a szansa otrzymania odpowiedzi na maila jest raczej równa zeru.
                Próbowałeś?
                - FB -
                Canon + szkła

Komentarz

• nalepek
                  Dopiero zaczyna
                  • 2012
                  • 17

Zamieszczone przez .Irwusek
                  Próbowałeś?
                  Mistrz

A tak poza tym, to w PS LR też dałoby radę podobny efekt osiągnąć - wpadł mi nawet ostatnio w oczy podobny preset (w podobnej kolorystyce) jak ostatnio robiłem fotki
                  C 5DMII, C 17-40L, C 100L Macro, C 50 1.8, 580EXII, 430EXII

Komentarz

• Lenad
                    Dopiero zaczyna
                    • 2011
                    • 26

Presety są ok tylko wtedy, gdy mamy materiał identyczny na początku, bo różnie działa jednak to prawda w lr jest to znacznie lepiej rozwiązane niż w PS bo tam często w gotowych akcjach nie mamy możliwości kontroli poza cofaniem się do tyłu do kolejnych masek. Czy mogę prosić o udostępnienie presetu?
                    Trochę sprzętu

Komentarz

• jas_r
                      dawniej jas_rambo
                      • 2013
                      • 116

Próbowałeś?
                      Zamiast głupio prowokować to czytaj ze zrozumieniem, bo użyłem słowa 'podejrzewam'. Akurat w tej sprawie nie próbowałem i nie mówię, że nie warto próbować, bo mimo wszystko cień szansy zawsze istnieje. Jednak każdy kto jest choć trochę inteligenty wie, że na skrzynki mejlowe ogólnodostępne dla widzów wpływa mnóstwo wiadomości, a połowy z nich pewnie nikt nawet nie czyta, bo nie ma takiej fizycznej możliwości, nie mówiąc już o zdobywaniu aż tak zaawansowanych informacji o jakich tutaj mówimy.

Pod tym adresem znajdują się adresy skrzynek PR'owców TVN'u, którzy odpowiadają za poszczególne programy: Zespół Public Relations TVN - Kontakt - Biuro Prasowe TVN Jeśli w ogóle pisać, to myślę że najprędzej do tych ludzi. Nie zaszkodzi spróbować.
                      W odcinku gdzie była robiona ta sesja wymienione jest nazwisko fotografa - ja nie mogłem znaleźć na niego namiarów, ani nie wiem kto to jest (nie interesuję się tą dziedziną fotografii). A jeśli chodzi o dotarcie do retuszera - bądźmy poważni - nad tym programem pracuje mnóstwo osób, bez znajomości jest to raczej nie wykonalne, do kogo byś nie zadzwonił/napisał maila.

Komentarz

• .Irwusek
                        Bywalec
                        • 2011
                        • 125

Zamieszczone przez janrusek
                        Zamiast głupio prowokować to czytaj ze zrozumieniem, bo użyłem słowa 'podejrzewam'. Akurat w tej sprawie nie próbowałem i nie mówię, że nie warto próbować, bo mimo wszystko cień szansy zawsze istnieje. Jednak każdy kto jest choć trochę inteligenty wie, że na skrzynki mejlowe ogólnodostępne dla widzów wpływa mnóstwo wiadomości, a połowy z nich pewnie nikt nawet nie czyta, bo nie ma takiej fizycznej możliwości, nie mówiąc już o zdobywaniu aż tak zaawansowanych informacji o jakich tutaj mówimy.
                        wpis nie miał prowokować, wcięło emotikonke i wygląda teraz chamsko. Sorki
                        - FB -
                        Canon + szkła

Komentarz

• 7four
                          Uzależniony
                          • 2009
                          • 850

Wiem że jest 01 Kwietnia, ale czy google wyłączyli? 5 sekund trwa wyszukanie fotografa tych zdjęć oraz retouchera z którym często współpracuje. Wystarczy napisać do nich bezpośrednio.

Komentarz

• jas_r
                            dawniej jas_rambo
                            • 2013
                            • 116

wpis nie miał prowokować, wcięło emotikonke i wygląda teraz chamsko. Sorki
                            W porządku

Komentarz

• qbar
                              Coś już napisał
                              • 2009
                              • 64

Zamieszczone przez 7four
                              Wiem że jest 01 Kwietnia, ale czy google wyłączyli? 5 sekund trwa wyszukanie fotografa tych zdjęć oraz retouchera z którym często współpracuje. Wystarczy napisać do nich bezpośrednio.
                              Z pewnością podzielą się długoletnim doświadczeniem i tysiącami godzin pracy w trzech prostych mejlach
                              http://www.canon-board.info/galerie-...aparatu-74163/ - galeria na CB

Komentarz

Pracuję...