Zdjecia w Plenerze z lampa błyskowa!!!

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Usjwo
    Pełne uzależnienie
    • 2009
    • 1055

Odp: Zdjecia w Plenerze z lampa błyskowa!!!

Zamieszczone przez maati
    Tak sam mam pixel Kinga i rzeczywiście sprawdza się w takich i wielu innych sytuacjach, ale nie wiem czy ND nie jest tańszym rozwiązaniem
    dobry filtr tez bedzie kosztowal sporo, 400-500PLN za komplet wyzwalaczy (dwie sztuki) to nie wyjdzie duzo drozej

Komentarz

• jacab1
      Bywalec
      • 2005
      • 177

Zamieszczone przez Usjwo
      dobry filtr tez bedzie kosztowal sporo, 400-500PLN za komplet wyzwalaczy (dwie sztuki) to nie wyjdzie duzo drozej
      Dokładnie... do wyboru z tańszych rozwiązań jest (nadajnik-odbiornik) : Pixel KNIGHT TR-332 ok 400pln) ; PIXEL KING (ok460pln); Yongnuo YN-622C (ok 500pln)...
      http://fotosyntetycznie.blogspot.com/
      http://jacekbrozek.blogspot.com/
      http://bacaj.digart.pl/

Komentarz

• flankerp
        Uzależniony
        • 2010
        • 636

Wystarczy zainwestować w system CokinP i filtr HiTech. Wyjdzie ok 300zł za całość...
        Ewentualnie kupić taniech chinczyka za 10 Euro albo i taniej i sprawdzić chociaż czy to dobra droga zanim wyda się więcej....
        Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |

Komentarz

• floyd26
          Dopiero zaczyna
          • 2007
          • 20

Witam, podepnę się pod temat lampy błyskowej w plenerze.
          Szukam takiego zestawu który pomógłby mi robić zdjęcia w pełnym słońcu a czasem późnym popołudniem. O ile późnym popołudniem pewnie wystarczyłby mi softbox 30x30cm i lampa systemowa tak w pełnym słońcu pasowałoby coś mocnego . Znajomy korzystał z lampy 600ws i z taką też mocą chciałem kupić. I tu pytanie czy ktoś może polecić lampę z akumulatorem do pleneru ? Mówię o samej lampie , bo beauty dish itp to już inna kwestia . Gdzieś znalazłem informacje o fomei phanters 600mini ok 1800zł i HD-600V Jinbei ok 1990zł ale może jest coś po środku ? Zdjęcia będę głównie wykonywał ludziom (pełne sylwetki) Proszę o pomoc osoby które miały do czynienia z lampą w plenerze o propozycje lamp ?
          Dziękuje
          Canon 5DmII , 40D ; Canon 24mm L ; 50mm 1.4f ; C135mm 2.0f ; Samyang 14mm; 580exII, 430ex, Q DP600w, BD,Softy itp

Komentarz

• GalaktycznyMuczaczo
            Pełne uzależnienie
            • 2011
            • 1329

Zamieszczone przez floyd26
            Witam, podepnę się pod temat lampy błyskowej w plenerze.
            Szukam takiego zestawu który pomógłby mi robić zdjęcia w pełnym słońcu a czasem późnym popołudniem. O ile późnym popołudniem pewnie wystarczyłby mi softbox 30x30cm i lampa systemowa tak w pełnym słońcu pasowałoby coś mocnego . Znajomy korzystał z lampy 600ws i z taką też mocą chciałem kupić. I tu pytanie czy ktoś może polecić lampę z akumulatorem do pleneru ? Mówię o samej lampie , bo beauty dish itp to już inna kwestia . Gdzieś znalazłem informacje o fomei phanters 600mini ok 1800zł i HD-600V Jinbei ok 1990zł ale może jest coś po środku ? Zdjęcia będę głównie wykonywał ludziom (pełne sylwetki) Proszę o pomoc osoby które miały do czynienia z lampą w plenerze o propozycje lamp ?
            Dziękuje
            Quantuum Dual Power DP-600Ws
            Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.

Komentarz

Pracuję...