Zdjecia w Plenerze z lampa błyskowa!!!
Zwiń
X
-
-
Odp: Zdjecia w Plenerze z lampa błyskowa!!!
Dokładnie... do wyboru z tańszych rozwiązań jest (nadajnik-odbiornik) : Pixel KNIGHT TR-332 ok 400pln) ; PIXEL KING (ok460pln); Yongnuo YN-622C (ok 500pln)...Komentarz
-
Wystarczy zainwestować w system CokinP i filtr HiTech. Wyjdzie ok 300zł za całość...
Ewentualnie kupić taniech chinczyka za 10 Euro albo i taniej i sprawdzić chociaż czy to dobra droga zanim wyda się więcej....Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |Komentarz
-
Witam, podepnę się pod temat lampy błyskowej w plenerze.
Szukam takiego zestawu który pomógłby mi robić zdjęcia w pełnym słońcu a czasem późnym popołudniem. O ile późnym popołudniem pewnie wystarczyłby mi softbox 30x30cm i lampa systemowa tak w pełnym słońcu pasowałoby coś mocnego . Znajomy korzystał z lampy 600ws i z taką też mocą chciałem kupić. I tu pytanie czy ktoś może polecić lampę z akumulatorem do pleneru ? Mówię o samej lampie , bo beauty dish itp to już inna kwestia . Gdzieś znalazłem informacje o fomei phanters 600mini ok 1800zł i HD-600V Jinbei ok 1990zł ale może jest coś po środku ? Zdjęcia będę głównie wykonywał ludziom (pełne sylwetki) Proszę o pomoc osoby które miały do czynienia z lampą w plenerze o propozycje lamp ?
DziękujeCanon 5DmII , 40D ; Canon 24mm L ; 50mm 1.4f ; C135mm 2.0f ; Samyang 14mm; 580exII, 430ex, Q DP600w, BD,Softy itpKomentarz
-
Quantuum Dual Power DP-600WsWitam, podepnę się pod temat lampy błyskowej w plenerze.
Szukam takiego zestawu który pomógłby mi robić zdjęcia w pełnym słońcu a czasem późnym popołudniem. O ile późnym popołudniem pewnie wystarczyłby mi softbox 30x30cm i lampa systemowa tak w pełnym słońcu pasowałoby coś mocnego . Znajomy korzystał z lampy 600ws i z taką też mocą chciałem kupić. I tu pytanie czy ktoś może polecić lampę z akumulatorem do pleneru ? Mówię o samej lampie , bo beauty dish itp to już inna kwestia . Gdzieś znalazłem informacje o fomei phanters 600mini ok 1800zł i HD-600V Jinbei ok 1990zł ale może jest coś po środku ? Zdjęcia będę głównie wykonywał ludziom (pełne sylwetki) Proszę o pomoc osoby które miały do czynienia z lampą w plenerze o propozycje lamp ?
DziękujeMasz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.Komentarz
Komentarz